Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nad Rozlewiskiem 00:08, 14 sie 2012

Do góry
Nadal kwitną "kogutki" czyli nasturcja

Powtórnie zakwitła ostróżka:

Mój ulubiony rozchodnik o bordowych łodygach i bordowym unerwieniu liści:

I odrobina żółci - bardzo lubię żółty kolor w ogrodzie.

Ogród nad Rozlewiskiem 00:02, 14 sie 2012

Do góry
Spotkanie Dolny Śląsk - czerwiec 2012 00:00, 14 sie 2012

Do góry
znalazłam co nie co............
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:00, 14 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Danuś - no brak słów - za ładne po prostu miałaś.... Moje w sumie to dopiero teraz są w pełni kwitnienia - miesiąc spóźnienia Ale jestem troszku na siebie zły, bo je kosmosy zakrywają - strasznie się mi rozrosły - w przyszłym roku na pewno ich nie posadzę. Muszę im zrobić teraźniejsze zdjęcie - 5 sierpnia były takie.

A zimą będę myśleć czym je podsadzić, aby kwitło coś wiosną i wczesnym latem i żeby nie było wysokie, bo by je wyeksponować I po głowie chodzą mi - albo futerka - ale zaś one są bez kwiatów, żurawki, ale też jakoś będzie mi kfietków brakować, albo wrzosy, wrzośce - lub pójdę na kompromis i posadzę to to i to

A ja pod limlajtkmi mam laurowiśnie .
Śliczne u Ciebie horti!!!

To specjalnie dla Ciebie jeszcze dwa zdjęcia Silver Dollarów

Nigdy nie mów nigdy 00:00, 14 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rowek robiony przez angielskiego ogrodnika, wygrzebuje ziemię rękami. Po narzędziu.

no i ten angielski sposób ja też bym ogarnęła myslę zdecydowanie mniej skomplikowany
Moja największa pasja - ogród 23:59, 13 sie 2012

Do góry
a teraz kilka zdjęć z teraz, bo zaraz może się okazać, że coś zmienię

budleji to chyba nie trzeba przedstawiać

Ogród nad Rozlewiskiem 23:58, 13 sie 2012

Do góry
Dla mieczyków to jest kiepski rok. Niektóre nawet nie rozwinęły kwiatów, a już więdną...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:58, 13 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Danuś - no brak słów - za ładne po prostu miałaś.... Moje w sumie to dopiero teraz są w pełni kwitnienia - miesiąc spóźnienia Ale jestem troszku na siebie zły, bo je kosmosy zakrywają - strasznie się mi rozrosły - w przyszłym roku na pewno ich nie posadzę. Muszę im zrobić teraźniejsze zdjęcie - 5 sierpnia były takie.

A zimą będę myśleć czym je podsadzić, aby kwitło coś wiosną i wczesnym latem i żeby nie było wysokie, bo by je wyeksponować I po głowie chodzą mi - albo futerka - ale zaś one są bez kwiatów, żurawki, ale też jakoś będzie mi kfietków brakować, albo wrzosy, wrzośce - lub pójdę na kompromis i posadzę to to i to

A ja pod limlajtkmi mam laurowiśnie .
Śliczne u Ciebie horti!!!
Ogród nad Rozlewiskiem 23:52, 13 sie 2012

Do góry
Miniony weekend spędziliśmy wspólnie z M. nad Rozlewiskiem.
Kiepsko się jeszcze czułam, ale nie byliśmy tam już trzy tygodnie, stęskniłam się chcieliśmy sprawdzić, czy wszystko w porządku.
A także przygotować domek i ogród na najazd młodzieży (dzieci z grupą rówieśników) w najbliższy wydłużony weekend.

Zastaliśmy puste gniazdo jaskółcze.

Jako kompletny ignorant w świecie fauny sądziłam, że młode już się w gnieździe nie pojawiają.
Zdumiałam się więc ogromnie, kiedy wieczorem (była już szarówka) młode jaskółki przyfrunęły i chciały osiąść w gnieździe.
Wystraszyły się jednak mojej osoby i z ogromnym świergotem próbowały to podfrunąć do gniazda, to od niego odfruwały.

Odsunęłam się na bezpieczną odległość, dałam im nie więcej, niż pięć minut i tyle im wystarczyło, żeby ułożyć się do snu. A tym, jak się "ułożyły" rozczuliły mnie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:49, 13 sie 2012

Do góry

Moja największa pasja - ogród 23:31, 13 sie 2012

Do góry
ha po oglądaniu u wszystkich setek cudnych róż, stwierdziłam, że może i ja się skuszę?
mam dwie pnące, oczywiście wymarzły w tym roku, ale na szczęście odbiły od korzenia
jakoś tak zawsze hodowla róż wydawała mi się baaaardzo skomplikowana, więc reasumując zdecydowałam się na róże dla mniej zaawansowanych, czyli okrywowe The Fairy, posadziłam i zobaczymy co to z tego będzie

Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 23:28, 13 sie 2012

Do góry
Rowek robiony przez angielskiego ogrodnika, wygrzebuje ziemię rękami. Po narzędziu.

Nigdy nie mów nigdy 23:26, 13 sie 2012

Do góry

Pszczelarnia 23:17, 13 sie 2012

Do góry
Ale folklor kwiatowy! Jarmark!
Tu dniem swym zmęczona przysiadam na chwilę 23:15, 13 sie 2012

Do góry
due napisał(a)
O chyba mi się udało. W takim razie przechodzę to wprowadzającej sesji zdjęciowej. Tytuł: Ewy początki w ogrodnictwie. Zdjęcia przedstawiają jak rósł mój taras od 2006 do 2009 roku.

Patrzę i wspominam, a teraz mam ugór na rabatach, błoto zamiast trawnika i dużo pracy przede mną. Czy kiedyś i tu ma mojej działce będzie tak gęsto?

i ja się przywitam, piękny taras, no i te wrzosy, bosko
Pszczelarnia 23:15, 13 sie 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

"Córko, kwiaty będziesz jadła?" - powiedział Ojciec na widok mojego warzywnika?

No niektóre można zjeść
Tam nasturcję widzę, jadalna
Moja największa pasja - ogród 23:12, 13 sie 2012

Do góry
no i lawenda jest teraz w kilku miejscach, z kostrzewą mi się ślicznie łączy

Mój kawałek raju II 23:08, 13 sie 2012

Do góry
A ja żałuję, że nie będę z Wami w Pęchcinie, nijak mi się ten wyjazd nie składa, ale trzymam kciuki za udane zakupy

Moje zmagania ogrodowe 23:03, 13 sie 2012

Do góry
Domowe ogórki, dobra rzecz ja na razie zrobiłam takie z miodem

i sałatkę, która nawet zimy nie dotrwa, bo mąż cichaczem już jeden słoik porwał
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:02, 13 sie 2012

Do góry
dajana napisał(a)

Dajanko to kotki dla Twojej wnusi, może się jej spodobają .

.

ale slooodziaki!! zdjęcie jak z pocztówki

Bożenko kiciusie musiałam wydrukować .Moja wnusia jest cała w skowronkach za twój podarunek. Prosiła aby ślicznie ci podziękowac i uściskać co niniejszym czynię Oczywiście z nimi śpi

To bardzo sie ciesze. Pozdrawiam Dajanko.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies