Czytałam, że spodobał Ci się Carex Ice Cream, ja go wsadziłam w zeszłym roku, ale mi zmarzł. To wina tej ostrej zimy, nie było śniegu. Zobacz jak wyglądał.
Danusiu mam kajecik przy kompie i wszystko notuję na serio!!
A to mnie zmartwiłaś
A są jakieś niezmarzalne odmiany ale nie za wysokie?
Czytałam, że spodobał Ci się Carex Ice Cream, ja go wsadziłam w zeszłym roku, ale mi zmarzł. To wina tej ostrej zimy, nie było śniegu. Zobacz tak wyglądał
Wczoraj spędziłam cały dzień w ogrodzie. Chwasty nie wygrają ze mną. Już je prawie ujarzmiłam. Dobrze,że mam jeszcze tydzień urlopu. Dzisiaj moje dziecko, podsunęło mi kilka pomysłów na zmianę nasadzeń w ogrodzie. Zastanawiam się tylko, czy to dobry pomysł żeby przesadzać teraz iglaki. Czy wiosna nie jest lepszym pomysłem?
Witaj po urlopowo!
Sylwia napisz mi proszę coś o tej trawie
to jest carex Ice Cream .... wsadziłam w zeszłym roku małe a teraz widzę , że mocno szaleją ze wzrostem .... Kupiłam bez orientacji co to i czekam na dalsze jej poczynania. Zimę zniosła dzielnie ... nic więcej nie wiem
Danusiu, wycieczka była moim spontanicznym i szlonym pomysłem. Rower dostałam od męża na urodziny. Stwierdził, ze potrzebuje trochę ruchu, bo od siedzenia za biurkiem sztywnieje mi kręgosłup. Więc ja wymysliłam wycieczke, zeby on zgubił po drodze cholesterol.
Elu, nie było zadnych wiekszych przygotowań, poza pakowaniem. Często jeżdżę do pracy rowerem, ale to tylko 3 km. W czasie wycieczki robiliśmy od 50 do 85 km dziennie. Powiem wam,ze nie czułam zmęczenia, poza jednym dniem, kiedy na koniec było duzo podjazdów. Zbuntowałam się wtedy i zrobiłam sobie leżakowanie na poboczu.
KasiuWB,jako wierna kibickaTwej budowy
składam ci ukłon czterosetkowy!
Nie trwasz w marazmie,nie jęczysz,a działasz !
Powoli ,wytrwale,co nieco już wsadzasz!
I równo z murem nowego domu
tuż w jego cieniu,wyrasta ogródek!
Wcale nie po kryjomu,a według planu!
/Nawet pamiętasz o cięciu bukszpanu/.
Sprawdzasz,testujesz, niewiele kupujesz,
na słynną Nigrę jednak się rujnujesz!
A jak już wiecha na dachu będzie,
Zdziwisz się sama: jak tu ładnie wszędzie!
KasiuWB,jako wierna kibickaTwej budowy
składam ci ukłon czterosetkowy!
Nie trwasz w marazmie,nie jęczysz,a działasz !
Powoli ,wytrwale,co nieco już wsadzasz!
I równo z murem nowego domu
tuż w jego cieniu,wyrasta ogródek!
Wcale nie po kryjomu,a według planu!
/Nawet pamiętasz o cięciu bukszpanu/.
Sprawdzasz,testujesz, niewiele kupujesz,
na słynną Nigrę jednak się rujnujesz!
A jak już wiecha na dachu będzie,
Zdziwisz się sama: jak tu ładnie wszędzie!
Haniu Kochana! bardzo Ci dziękuję za przepiękny wiersz! mój pierwszy własny wiersz od Hani! i do tego róża- tak bardzo bym chciała mieć je u siebie bardzo się wzruszyłam
jeszcze raz dziękuję, serdecznie ściskam i pozdrawiam! dla Ciebie kwiat, najpiękniejszy jaki mam na swojej działce