Ana ruszaj w pola Może jeszcze gdzieś znajdziesz zboża bo chabry to już na pewno
To różowe to rdest pośredni Warto go mieć u siebie bo zdobi kwiatami bardzo długo... Nawet czasami w zimie... Tylko już zasuszonymi i można go wykorzystać do dekoracji... Bardzo podobny do lawendy tylko kolor i zapach nie ten...
A teraz prawie zrobiony chodnik (prawie bo postanowiłam, że będzie powiększony heheh - biedny mój M,będzie musiał robić), no i oczywiście rabata z żurawek, host i miskanta morning light. Nie wiem tak naprawdę co będzie z tym moim miskantem, bo kupiłam 2 szt (idiotka) i podzieliłam go na 4 kępki. Ciekawe czy mi teraz nie padnie.
No i mam dylemat. Co połóżyć na wierzch. Czy korę, ściółkę taką leśną - mam do niej dostęp, czy też żwirek. Co do kory i ściółki mam wątpliwości, bo na 100% mi wywieje. U nas są diabelne wiatry.
A żwirek....hmmm. Jak go wyłożę na tę ziemię to chyba nie będzie zbyt dobrze. Chwasty i tak wyjdą, a jak będę je wyrywać to będzie ziemia na żwirku...
A to zdjęcia rabaty:
Kochana gratki się należą Pięknie wyszła rabatka Z tego co gdzieś czytałam to kory nie wywiewa jak nie ma włókniny... Jest wtedy wilgotna i nie ma takiego poślizgu jak po włókninie ale kamyczki też fajnie by wyglądały tylko chyba wtedy kora musowa bo się pomiesza z ziemią...
W którą stronę Ty chcesz poszerzyć ten chodnik? Za wąski jest? Wydaje mi się że w sam raz...
Witam serdecznie!
W moim wątku zapanowała na kilka miesięcy cisza co nie oznacza, że się obijałam
W ciągu tych tygodni posadziliśmy na tyle działki żywopłot-jednak z brabantówMam mały warzywnik, są truskawki, poziomki, porzeczki, agrest, kilka drzewek owocowych, por, seler, po ogrodnikach posieję ogórki
W grudniu przyszła na świat moja córcia
Niebawem będziemy robić elewację domku, nie będzie już straszyć
W związku z tym chciałabym zapytać co mogłabym umieścić na rabatach pod oknami by jakoś to wyglądało.Kupiłam bukszpany, niby w obwodzie mają 100cm ale do kulek im daleko. Kupiłam 5 sztuk żurawki Lime Marmelade, planuję na tych rabatach żwirek. Tulipany wykopię, bergenię też jak tylko przekwitnie. I co dalej?
Pozdrawiam!
Hello
Widzę że masz po tej samej stronie wejście co ja. No i tez mam problem. Miałam iglaka formowanego i mi padł, mialam jałowca sabińskiego ale w końcu go przesadziłam. Stwierdziłam, że w końcu posadzę tam rododendrony i azalie.
Nie było mnie 2 dni a Monika piękne powojniki powstawiała w dowód sympatii moja miniaturka gailardia
Hej Aniu! Zauważyłam ze Cię nie BYŁO miło spędzałas czas?? Dzieki za kwiatka niedlugo 18!!! Ja planuje kupią sobie kilka ładnych rozchodnikow z odmian ktorych jeszcze u mnie nie ma
Witaj Danusiu!!
Proszę o pomoc. Powiedz mi co jest mojej metasekwoi????? Teraz jest już praktycznie cała brązowa ((
Może nawoziłaś trawnik i zasolenie dało się we znaki?
No to mogłoby byc to. Mój mąż czasami nie patrzy gdzie rzuca nawóz. Podlewam ją więc nie sądzę żeby jej wody brakowało.
Ale skoro to zasolenie to co powinnam teraz zrobić???
Trawa vertigo urosła jak jakiś potwór!!! Szukam chętnych do dzielenia jesienią i przezimowania!!! Nie widać mojej wielkiej kuli bukszpanowej po lewej stronie. Brrr
Z dlaszej perspektywy rabata. Wreszcie wisienki podrosły.
i bliższej
Jak widziałaś mój jęzor przy brzozie jest duży, więc piszę się na sadzonki trawki Każdą ilość
Widziałam u ciebie, że róże masz ściółkowane korą ???
O to pracowity miałeś dzień, ja wróciłam do Elb., o 8.00 rano i cały dzień "przegwizdałam"U nas dzisiaj było bardzo parno a potem po 15.00 burza, w pewnym momencie tak walnęło, myślałam.że już po kompie Marek za bardzo miły dzień przesyłam kwiat Lotosu żółtego z arboretum, mieliśmy to szczęście zobaczyć rozwinięty
U nas było 35 stopni !!! ale była też piękna pogoda cały dzień więc wykorzystałem czas na sadzenie i podlewanie, zeszło mi aż do zmroku
No i nadszedł czas na moją jedną z nieszczęsnych rabat. Może podpowiecie co na niej posadzić w miejscu gdzie dziś rosną " karłowate" aksamitki. A może z niej zrezygnować i zasiać trawę?Tak kiedyś byłoale ja chciałam, żeby nie było nudno no i nie jest... Tylko, że nie do końca tak to miało wyglądać.
Wczoraj wracając z przedstawienia dla dzieci na zamkowym dziedzińcu postanowiłyśmy z młodszą córcią odwiedzić szczecińską różankę. Oczywiście dwa razy złapała nas ulewa ...ku uciesze córci bo schroniłysmy się w lodziarni a za drugim zdążyłyśmy dać nogę do samochodu. Niemniej jednak wypad był udany, córcia zadowolona, mama też Bardzo lubię Rózankę. To takie pozytywne miejsce. Jest plac zabaw dla dzieci, latem odbywają się koncerty na świeżym powietrzu dla starszych, przedstawienia i warszaty plastyczne dla dzieci a do tego wszystko w otoczeniu zieleni i pachnących róż
Witaj Marku, Cieszę się że mogłem poznać tak mądrego człowieka, Twoja wiedza zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Dziękuję w imieniu wszystkich, że poświęciłeś nam swój cenny czas i dzieliłeś się z nami swoją wiedzą. Szkoda że mieliśmy tak mało czasu. To kilka widoków z Twojego ogrodu. Pozdrawiam
O to pracowity miałeś dzień, ja wróciłam do Elb., o 8.00 rano i cały dzień "przegwizdałam"U nas dzisiaj było bardzo parno a potem po 15.00 burza, w pewnym momencie tak walnęło, myślałam.że już po kompie Marek za bardzo miły dzień przesyłam kwiat Lotosu żółtego z arboretum, mieliśmy to szczęście zobaczyć rozwinięty