Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:52, 06 sie 2012

Do góry
Bogda napisał(a)

Southern Comfort radzą sobie lepiej

jakie ma stanowisko?cudna

Ja też to zauważyłam, jak ją posadziłam to tez ja przypalalo. Myślałam już o zmianie miejsca na mniej słoneczne, bo mi jej szkoda było, ale się wstrzymałam i teraz po miesiącu radzi sobie coraz lepiej, ale nie jest jeszcze tak ładna jak Twoja
I to samo miałam z Lime Marmelade, jak były malutkie to je przypalało, a teraz nie i rosną zdrowo ...tfu ...tfu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:48, 06 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Southern Comfort radzą sobie lepiej

Łał! I moje tez takie będą? Super!!!!!!!
Ogród Leny. 10:42, 06 sie 2012

Do góry
Lenko gratuluję stóweczki! Pięknie i jest wszystko to co my lubimy najbardziej bukszpanki, żurawki, hortensje, cisy, tulipanowiec... hoho
Rózia for you!
Eksperyment ogrodowy Beaty 10:33, 06 sie 2012

Do góry
Lenko, Aniu- Dziękuję ! Zapraszam

Ogród Leny. 10:30, 06 sie 2012

Do góry
Lenko, 100 lat na seteczkę! Gratulacje!
Norweski ogródek... 10:27, 06 sie 2012

Do góry
Eksperyment ogrodowy Beaty 10:27, 06 sie 2012

Do góry

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 10:21, 06 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Ja się przyznam, że wykorzystaliśmy z Monte spotkanie, od dechy do dechy, więcej się nie dało. Przyjechaliśmy rano, a tu deszczyk nas przywitał Ania zaczęła wpadać w panikę, co ona zrobi z taką ilością gości. Ja uspokajałem że z tych chmur deszczu nie budziet. Dla mnie deszcz to najlepsza pogoda do robienia fotek więc wypakowałem rośliny z samochodu, zmontowałem sprzęt i do roboty. W ogrodzie wtedy panował błogi spokój i nic nie zapowiadało jeszcze nadchodzącego trzęsienia ziemi. Podejrzewam że ogród Ani tak to mógł odczuć.

Było mi miło poznać wiele nowych osób, których bym nigdy nie poznał, gdyby nie nasze spotkania.

Kto rano wstaje ...

Czekałam na te zdjęcia

Chcę jednak powiedzieć,że Bogdzi uwadze nie umknęło nic i też obiektyw jak żyleta !

Martuś to są zdjecia Roberta , nie moje.
Norweski ogródek... 10:13, 06 sie 2012

Do góry
Ja sadze wszedzie gdzie sie daa gdzie sie nie da tez probuje ))

Eksperyment ogrodowy Beaty 10:11, 06 sie 2012

Do góry

Ogród Leny. 10:09, 06 sie 2012

Do góry
Dziękuję,dziękuję,dziękuję

Norweski ogródek... 10:09, 06 sie 2012

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)

Ewelinko to dla Ciebie widoczek z gory

Buziaki za ten śliczny widoczek

Na wcześniejszych zdjęciach hosty olbrzymie, widać dachówki im służą
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 10:07, 06 sie 2012

Do góry
A najpiękniejsze sceny zachowałam na koniec. Maleńki ogrodowiskowy elfik który stale jest gościem na spotkaniach ogrodowiskowych.

I elfik z mama...jedzą lód.....

Eksperyment ogrodowy Beaty 10:01, 06 sie 2012

Do góry
Się dorwałam do innego komputera na którym mogę normalnie wgrywać zdjęcia O niebo lepiej niż przez ImageShack......

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 10:00, 06 sie 2012

Do góry
Jedni siedzieli przy stołach a inni moczyli nogi w jeziorku ....

a jednej złote rybki spełniły nawet życzenie. Ponieważ przy tym byłam to mogę opowiedziec. Marzenka poprosiła rybki o wycieczkę do Pragi i co??? I prosto od Ani pojechała do Pragi....

Norweski ogródek... 09:56, 06 sie 2012

Do góry
dzien dobry dziekuje za odwiedziny , buzia mi sie usmiecha jak was czytam

Praca w moim ogrodzie mozolna , ciagle wykopuje kamienie i dachowke czerwona;-D poprzedni wlasciciele zmieniali dach i cala dachowke mam przykopana na ogrodzie , co jakis czas wykopie sobie kawalek dachu ale o dziwo rosliny rosna .Klimat .... hm .... ten rok jest tragiczny , nie bylo lata za to mamy ciagle deszcze, brrrrrrrr max.25 stopni jak bylo i wiecej w tym roku nie bedzie z moich obserwacji jest miesiac roznicy miedzy roslinami w Polsce a tutaj . ale ten rok to ewenement, zazwyczaj pogoda
podobna jak w kraju, moze troszke chlodniej;-P

Ewelinko to dla Ciebie widoczek z gory
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 09:53, 06 sie 2012

Do góry
Zdjecia zbiorowe już widzieliście ale popatrzcie jak wszystkie dziewczyny zazdrościły Ani noszenia jej na rekach przez Rysia.

Mąż Ani reagował na wszystko ze stoickim spokojem. Mądry i świetny facet. ( bo nie wszyscy tacy są)

A tu Marzenka i Konstancja pokłóciły się którą teraz ma nosic Rysio. ( Oczywiście ten komentarz to całkowicie mój wymysł)

Eksperyment ogrodowy Beaty 09:53, 06 sie 2012

Do góry
Bukszpany w kostrzewie

Rabata pod sosną w trakcie wzrostu

Rózie

Bukszpan stożkopodobny z własnoręcznego cięcia

Tu na razie jest ściernisko... 09:50, 06 sie 2012

Do góry
czy Wy też tak macie, że zasypiacie z myślą o kwiatkach i budzicie się z tym samym problemem?
tymczasem stanęła (dobrze że już przy bukszpanach) realizacja rabatki pod domem, bo ... ostatecznie postanowiliśmy wyremontować tego staruszka, więc będzie robiona także elewacja.

a ja ...uffff... cały weekend siedziałam nad projektem [bo bez planowania już nie mogę normalnie funkcjonować] jesienno-wiosennym na iglaki w rogu, przy wjeździe, na tym kawałku:

na szerokość mam tam 13 m, projekt nie zakłada na razie docelowej długości, bo pole do popisu jest spore (łącznie ok. 37m), póki co myślałam, żeby rabatkę zmieścić na fragmencie 10m x 18m. Droga, którą widać będzie szła odrobinę pod skosem, bo ta górka z lewej to piwnica-ziemianka z której nie chcę rezygnować

jesteśmy w trakcie nawożenia ziemi - już jest 5 wywrotek, teraz rozsuniemy i zobaczymy czy jeszcze dodajemy tej "gorszej", czy już kolejne będą torfowe - i tu pojawia się pierwsze pytanie...

mianowicie - jaką ziemię dowieźć, żeby do poniższej rabaty była najbardziej odpowiednia?

wymyśliłam takie coś:

gatunki na razie dobierałam przede wszystkim ze względu na docelową wielkość, kształt i kolor... więc to tylko zarys (podpisałam, żeby była jasność co "bym chciała", bo garden puzzle nie oferuje sporej ilości roślin, więc wybierałam na oko - pasujące wyglądem)

mam na szkicu sporo luk, a najbardziej frapującą jest to, że nie wiem co dać na choinki stanowiące podstawę...

pierwotnie na srebrne, duże drzewo planowałam świerk kłujący ... ale wszędzie na ogrodowisku czytam, żeby na niego nawet nie patrzeć, bo często choruje...
więc oba drzewa: i srebrny i zielony-mniejszy pozostają na razie jako znaki zapytania...

co byście radzili?

i czy projekt w ogóle ma ręce i nogi?
czy wielkość rabatki +/- dobrze dobieram? nie chciałabym, żeby rośliny walczyły ze sobą potem o miejsce, ale też i żeby nie narobiło się masę luk jak to wszystko podorasta...

jej... tyle jest różnych czynników, które należy brać pod uwagę projektując ogród, że po prostu już się w tym wszystkim zgubiłam i im więcej wiem, tym wiem mniej i mam większy mętlik...

Aha, zdj robione od strony południowej, więc słońce będą miały całą dobę.
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 09:44, 06 sie 2012

Do góry
Wszystkie dziewczyny wpychały sie przed obiektywy bo wiadomo że którą więcej fotografują ta najpiękniejsza i może zostac celebrytką a każda by chciała...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies