Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

betysia 06:16, 18 paź 2012

Bocius...ja tylko z Bonjour zagladam.....
i cudniastego dnia zycze...i w czerwoniasty dziobek cmokam....
Wieloszka 09:09, 18 paź 2012

bociek napisał(a)

Boćku, ta trawiasta to mi się najbardziej ze wszystkiego u Ciebie podoba A nie, kłamię! Kulkowa mi się najbardziej podoba No właściwie obie mi się najbardziej podobają Tak ja pisze Madżenka i radziła u kogoś Magnolia - dołożyłabym trawom jakieś jednorodne, żywozielone tło (np. żywopłot z cisa, grabu, buka), zeby uroda traw była lepiej wyeksponowana.
Poczytałam o planach zmian wiosennych - i choć utworzył się komitet obrony cinicy - nie wstepuję do niego, bo wiem z autopsji jak to jest, gdy położenie jakiejś rośliny działa Ci na nerwy Choćby tysiąc osób przekonywało, że jest OK - dalej wnerwia .
A jeśli chodzi o zdolności akceptacji tempa i zakresu zmian na rabatach przez naszych M. - bardzo trafne spostrzeżenie Mój limit u M. na ten rok się właśnie wyczerpał
Wpadłam tylko pochwalić a tak się rozpisałam. Pozdrawiam
Evchen 11:26, 18 paź 2012

Bociek, a ja lubię wszystko u Ciebie i za conicą nie głosuję. Jedyne, co przemawia na jej korzyść to forma stożka Ale inversa mnie się podobuje i to bardzo.
Gdyby co, to gotowa jestem założyć Komitet Ochrony Inversy konkurencyjny do KOCa
KOI contra KOC
Martek 15:22, 18 paź 2012

Ja się zastanawiałam nad sensem koniki na froncie,ale jak zobaczyłam piękne okazy Igora (chyba) to zmieniłam szybko zdanie o tych świerkach.
Wszystko raz brzydnie raz pięknieje. Nawet ogrodowiskowe cisy przemarzają o trzeba ciąć
bociek 18:33, 19 paź 2012

irena_milek napisał(a)
Kasiu, twój Mariken przecudny, cała reszta też

Dziekuje Irenko, jeszcze malo kulisty, ale go troszke ukierunkuje na wiosne. Cala reszta, hmmmm, no prawie A wiadomo, prawie robi duza rozniece

Buziaki
bociek 18:35, 19 paź 2012

nieszka napisał(a)
Bo ona ładnym stożkiem jest już. I jeszcze wiosną ma takie ładne przyrosty...
Ja tam wogóle je bardzo lubię, tylko te choroby denewujące...No ale skoro Twoja zdrowa.
Daj jej szanse

Nieszka, ja ja troszeczke czesalam, zeby byla rowniejsza Przyznaje sie bez bicia... Ostatnia zima jej nie zaszkodzila, przedziory sie nie imaja, bo M jak podlewa to leje po krzakach Moze dlatego sie uchowala taka. Hmmm, no i mi napsuly no Lobuziary
bociek 18:38, 19 paź 2012

monteverde napisał(a)
Moja Conica co 2 rok łysieje od strony domu, ale dostaje lekarstwa i znowu jest oki, a jak już duża i jej nie wywalam a na niespodziankę będę czekała do wiosny

Anusia, a czemu tylko od strony domu??? Nie,m ze zle jej zycze, tylko to ciekawe, czemu z jednej strony cierpi a z drugiej jest OK...

Niom, juz w tym roku szlaban na grzebanie w ziemi, chociaz dzisiaj oczami wyobrazni widzialam lany kolorowych tulipanow tam gdzie mam trawki i..... kurcze nie wiem czy mnie cos/ktos powstrzyma Promocje cebulowych sa
bociek 18:41, 19 paź 2012

Tess napisał(a)

Utworzymy Ci Komitet Ochrony Conica

Uuuuuuuuuups.... To moj M jest z Wami

I co teraz, jak sie bronic. Mamo ratuj

To się porobiło
Spalam się z ciekawości, czym ona, ta conika (oj, wiem, że to rodzaj męski, bo świerk) Ci podpadła, ale już i pytać nie będę, bo odpowiedzi jakieś wymijające padają

A tak zasadniczo, to ja przyszłam powiedzieć co następuje:

Kobieto Małej Wiary! (we mnie)
Jak mogłaś choćby przypuszczać, że po prawie pięciu miesiącach mojej obecności na Ogrodowisku mogłabym chcieć zostawić obrzeża palikowe????
(foch)

Oj tam zaraz podpadla, inne stozki som ladniejsiejsze

Tessi, w zyciu nigdy, ja nie chcialam fo pa popelnic ( ) i tak delikatnie zagadalam coby grunt wybadac. Nosz wiem, ze Ogrodowisko edukuje. Nie kcialam Ciem zdenerfofac Fybacz
bociek 18:42, 19 paź 2012

anula_wn napisał(a)
no moja była ładna, była....ale się zmyła ! na wiosnę cuś ją dopadło, zżółkła i ni ma :_(
bywa! ot co
ale skoro Twoja kochana jest zdrowiutka i piekniutka - czyymaj ją

Kazecie czymac to mus czymac conice
bociek 18:43, 19 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)
Czymaj czymaj conicę
Przystępuję do komitetu ochrony conica

Czymam Madzenka, czymam i nie puszczam