Wypatrzyłam jeszcze taką różę podobną do piwonii, jak nie wiem co. A ostatnio Michaś się nabrał. Mówi, wiesz, to zdjęcie w galerii piwonii to nie jest róża??? Uśmiałam się Mówię nie, zobacz na pąki
Powiem tak, wstałam, wyszłam na balkon, patrzę jak wysoko w tym roku sięga buk i widzę: Wiesia lata w szlafroku po ogrodzie. Krzyczę: halo, proszę pani ! I już Wiesia na kawce siedzi i oglądamy Maję. To było o 8 rankiem
Petunia były ładne jeszcze 2 lipca, ale teraz te ulewy, no wiecie co mogą zrobić z delikatnymi kwiatami petunii i w końcu miałam zapasową surfinię do wykorzystania
Kosmosy po deszczach i przycięciu ładnie się prezentują. Wczoraj dwie babeczki na rowerach się zatrzymały i zagadnęły. Mają przyjechać na dłuższe pogaduszki o różach, może nowe forumowiczki będą?
Floksy także ładne, poskubane z pojedynczych kwiatów
Danusiu już kiedyś pytałam, ale chyba przegapiłam odpowiedź. Czy robicie w swoich realizacjach oświetlenie ogrodowe? Masz może jakieś zdjęcia? A może jest artykuł? Widziałam na internecie, że można kupić gotowy zestaw. Jak to się ma do warunków pogodowych (sprzęt)?
Co do osprzetu to wiem że tani albo się ułamuje, albo płowieje, albo kiepsko działa, albo przestaje działać. Jestem za dobrą firmą. Polecam Spotline, ze stali szlachetnej albo egzotycznego drewna. Przeważnie takie montujemy. Z internetu nie mam zdania bo nie kupuję, choć niektórzy klienci kupowali.
Prawie wszystko, co projektuję to realizuję, no może w tym roku jest większy odsetek projektów nie zrealizowanych. Rzadko kiedy inwestor robi sam, to zbyt ciężka praca, ale nieraz zdarza się.
Sebek jak zwykle czujny i zorientowany w Ogrodowisku
Natomiast z ogrodu przy rezydencji dodałam teraz kilkanaście zdjęć, ale z tego roku nie posiadam nowych, ponieważ w maju dowierciliśmy tam jeszcze dużych dziur, aby odwodnić rośliny bardziej, a teraz już nie zajmujemy się pielęgnacją tego ogrodu. Właściciel robi to sam, zakupił niezbędny sprzęt i wyżywa się w ogrodzie
Dobrze mu idzie jak wiemy To bardzo dbajaćy o ogród właściciele i przejmują się losem każdej roślinki. Jestem spokojna