Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 23:31, 11 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Słońca życzę,bo póki co ,,,,zimno.

Haniu, mnie dzisiejsze +20 wystarczy w zupełności. I słonka u mnie nie brakowało.
A pakować się będę dopiero po wizycie u wracza i wtedy kuknę jaką pogodę mi los szykuje.
Mam nadzieje pomoczyć nogi w Bałtyku

Ogrodnik mimo woli 23:25, 11 sie 2012

Do góry
Gołąbka z życzeniami do Ciebie puściłam,
ale na która stronę Twojego wątku trafi - nie wiem
Ważne, by doleciał

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:22, 11 sie 2012

Do góry
kubi2000 napisał(a)

a potem zajełam się tym miejscem, posadziliśmy serba, wytyczyłam linię trawnika ecobordami, dosadzilam żurawki, poprawiłam ziemię, posialiśmy trawe i już było ciemno...więcej zdjęć nie dało się zrobić

Żurawki biją po oczach, ślicznie!!!
heheh dzisiaj się śmiałam, że z tyłu domu to u mnie tylko żurawki....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:20, 11 sie 2012

Do góry
wklejam sobie też idealną kompozycję dla moich niecierpków ... wklejam zresztą z wielopoziomową wokół tej kompozycji dyskusją ... potrzebuję tak do tworzenia na rabacie jak i dla pamięci aby Agatce "oczywiste oczywistości" i "ewentualne ewentualności" zinterpretować ...

agata_chroscicka napisał(a)

Hosty, kosmatka i niecierpek. Niecierpek jako wypełnienie zanim kosmatka się nie rozrośnie. Najchętniej dałabym tu hakone zielone, ale nie mogę znaleźć. Może w sobotę, bo jedziemy do zagłebia szkółkarskiego czyli Boskoop. Jak tam nie będzie to chyba już nigdzie!

[

Agata piękna ta rabata. Muszę skopiować

bardzo delikatnie muszę wytarmosić Agatkę ... pół dnia spędziłam dziś na ustawianiu świeżo nabytej limki w rabacie paprociowo naparstnicowo hostowej ... resztę pominę ... i jak już doszłam do tego gdzie limka to hosty i ich ewentualna ewentualność bytu nijak nie mogła zaistnieć ... i eureka ... idealnie bo samotne niecierpki wręcz krzyczą o towarzystwo

Iza, dzięki za przypomnienie! Musze jutro zrobic zdjęcie jak to miejsce wygląda dziś! Prawie nie do poznania A tak przy okazji, jak już będzie nieco więcej czasu, to wytłumaczysz mi jakoś przystępnie co to znaczy "ewentualna ewentualność bytu nijak nie mogła zaistnieć". Bardzo mnie to zafrapowało
Ogrodnik mimo woli 23:15, 11 sie 2012

Do góry
Aniu, gratuluję 800 stronek Twój wątek jest moim ulubionym

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:14, 11 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
a potem zajełam się tym miejscem, posadziliśmy serba, wytyczyłam linię trawnika ecobordami, dosadzilam żurawki, poprawiłam ziemię, posialiśmy trawe i już było ciemno...więcej zdjęć nie dało się zrobić

Żurawki biją po oczach, ślicznie!!!
ogrodoweimpresjejolki 23:11, 11 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Miałaś się oszczędzać... chwast też rośłina

Jakoś siedząc w fotelu nie czuję się lepiej, bo mam czas na rozmyślania...
Jak mnie pani doktor w poniedziałek nie przestraszy, to będzie dobrze

Ogród dla Agusi 23:06, 11 sie 2012

Do góry
Zakwitła Języczka pomarańczowa.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:05, 11 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Myśle ze obie sobie bedą dawać radę, tylko trzeba będzie dawać róży papu
Róża tez nie lubi podlewania zbyt często i ma głębokie korzenie. Lawenda
dużo płytsze zatem dadzą sobie razem radę. Dla trawek to tu już nie ma chyba miejsca???

no nie ma ... i już chciałam zrobić tak a tu niespodzianka ... neuron zadziałał ... zawsze mi to robi w najmniej oczekiwanym momencie ... żartowniś taki ... i trawka wysoka a zwiewna znaczy miskant chyba (doradzą znawcy mam nadzieję) ... będzie pięro niżej ... i ja z huśtaweczki czy kanapy tarasowej (jak jakimś cudem nabędę ) będę miała widok na misz masz lawendowo różany w czuprynie traw ... uffff ... opanowane ...
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 23:01, 11 sie 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Mój synek uwielbia wszystkie żywe istotki
po drodze na szczyt góry Chojnik łapał żabki

A gdy ja siedziałam na ławeczce przed pałacem na wodzie, on uganiał się za kaczkami szkoda tylko że w ręce trzyma procę....

Hej kochana
Super, że wycieczka się udała. Ja muszę troche poczekać, aż moej szkraby podrsną i wtedy wybierzemy się w góry
Ale widzę, że mój synek nie tylko ma takie same upodobania, co Twój ale i koszulki mają takie same )))))
Ogród dla Agusi 22:56, 11 sie 2012

Do góry

Owoce bzu niebawem mogą posłużyć do zrobienia syropu lub nalewki na przeziębienie.

W lipcu przycinam pigwowiec aby owoce miały lepszy dostęp do słońca ,co pozwoli nabrać więcej słodyczy ,wielkości i aromatu.Powidełka na zimę będą smaczniejsze.

Tu mocno przycięłam Jabłoń kwiecistą /na pniu szczep./ z nadzieją że już nie wypuści silnych pędów ,będą drobniejsze i łatwiejsze do kształtowania.Natomiast irgę nad jałowcem przyciełam na jakieś straszydło.

Surmia kwitła pięknie a teraz cała oblepiona strąkami ,będzie co sprzątać.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:54, 11 sie 2012

Do góry
Praha - zahrady / Ogrody Pragi 22:50, 11 sie 2012

Do góry
Praga jest pięknym miastem z uroczymi uliczkami, kamienicami, placami, pałacami/zamkami i oczywiście ogrodami, które mnie zachwyciły ... są niezwykle stylowe, świetnie skomponowane, przeważnie w stylu francuskim...cechuje je umiar ( o ile można tak powiedzieć o nich), elegancja, swietny dobór kolorystyczny roślin rewelacyjnie skomponowanych z otoczeniem
a poza tym - to, co wszystkie/scy lubimy : bukszpany, cisy w formie obwódek, cudowne rh ( no nie kwitły oczywiście teraz - ale olbrzymie), wielkie magnolie, cudowne stare olbrzymie zadbane okazy wymienionych roślin oraz mnóstwo pięknym drzew ...

na początek - widok na Pragę z ogrodów zamkowych ...

kilka zwyczajnych widoków z ulic/placów Pragi

olbrzymi platan

pomnik Franza Kafki ( za nim chyba jesion mannowy)

rabata jakby naturalistyczna przy pomniku Jana Husa na Rynku Staromiejskim

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:47, 11 sie 2012

Do góry
rabata obok

Ogrodnik mimo woli 22:46, 11 sie 2012

Do góry
Witaj Aniu gratuluje 800 tnej strony oby tak dalej Bo ja nigdy nie dojde to takiej strony i do takiego pieknego ogrodu jak ty ja chyba sie juz poddaje powodzenia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:46, 11 sie 2012

Do góry
ach i trzmieinę trzeba przyciąć

i zza traw

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 22:45, 11 sie 2012

Do góry
a ja Marzence zdążyłam tylko pomachać rączkami .

Moje poletko 22:44, 11 sie 2012

Do góry
Spokojnych snów

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:42, 11 sie 2012

Do góry
Witam Danusiu gratuluje 600 tnej strony i jak zwykle pieknego ogrodu i miłego spotkania
Ogródek Hanusi po zimie 22:39, 11 sie 2012

Do góry
Witaj Haniu ...jak szybko mija czas , jak szybko lecą strony..500 , ,700 i 1000 już niedłuo...tego Ci życzę ...przede wszystkim grona wspaniałych przyjaciół.......a ogrodek śliczny..

Wieczorna gwiazda dla Ciebie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies