Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród zapachów u Jasi 22:22, 02 sie 2012

Do góry
Irenko na hortensje w tym roku nie mogę narzekać, większość kwitnie bardzo obficie.

żywopłotowi hortensjowemu rosnącemu wokół domu przydałoby się więcej cienia ponieważ bardzo cierpi od upałów, mam już wybrane odmiany clematisów - muszę je tylko kupić.

ogrodoweimpresjejolki 22:21, 02 sie 2012

Do góry
Celina napisał(a)
No jak Jolu nie szło- jak szło!!
Na jeżówki zazdrośnie spoziram
Ale Ty Kochana miałaś sie relaksować ! więc rzadnych innych spraw nie ruszaj! tylko fotki i to nie za dużo!!

Nie szło tylko ledwo lazło
Jak kucnęłam, żeby fotke zrobić, to pomocy musiałam szukać, żeby wstać
Ale pomalutku, pomalutku ...

Fajnie, ze kwitną - w sobotę mam nadzieję zrobić przy nich porządek
A zapach na razie w kategorii - wyobraźnia, ale zapewniam, że cudny

Dla odmiany czas na zmiany... 22:21, 02 sie 2012

Do góry
beta napisał(a)

Beatko a gdzie opis???
Wracając do poprzednicz wpisów to moim zdaniem glicynia jest super!!! A powojnik niebieski tez by sie znalazł . Dawid mowil ze Pamela Jackman u mnie na ławce jest bardzo ekspansywna to może ona
Moje poletko 22:20, 02 sie 2012

Do góry
Znalazłam dzisiaj kolejne samosiejki -żurawki.Są naprawdę spore!
Zstanawiam się czy je zabrać na zimę w doniczkach do domu, czy zostawić na zimę w ziemi??

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:19, 02 sie 2012

Do góry
Dla zwolenników ciurkadełek

I o takiej donicy do ogrdu zmowego już marzę Palmę już mam!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:17, 02 sie 2012

Do góry
Madżenka w żywopłociku

Skarpetki pod palmami.... i nie z bukspzana...

I coś na bordowo ... Chyba architekt czytał ogrodowisko

ogrodoweimpresjejolki 22:16, 02 sie 2012

Do góry
Oj Aniu, więcej bym chciała niż mogę ...
Słoiki z kompotami jabłkowymi już stygną, sokownik jeszcze pracuje (dobrze, ze mecz siatkówki to M. nie uśnie i pomoże). Jutro mrożenie fasolki i kiszenie ogórków. Darów z działki sporo. M trzy razy do samochodu chodził na parking, żeby wszystko zabrać, bo ja słaba jeszcze. Ale w domowych robotach wprawy nie straciłam

Dla Ciebie różyczka (+ piękny zapach, który wyślę jak będzie tylko to możliwe przez internet)
Dzieki za wsparcie, kiedy go najbardziej potrzebowałam

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:15, 02 sie 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Witaj Kasiu Hortensje na przemian z trawami piękne a poza tym nie widać po ogrodzie, że długo tam nie zaglądałaś wszystkie kwiatuchy rosną pięknie uściski

Witaj witaj Kochana! dzięki za piękne zdjęcie również udana kompozycja
kompozycja hortensji z trawami to oczywiście zasługa Danusi to naprawdę niezwykle udane połączenie, właśnie hortensje i miskant Variegatus, bo wcześniej były tam miskanty Morning Light, ale to dla mnie nie było to, więc nastąpiła zamiana. Morning Light powędrowały do stożków bukszpanowych i to jest jak dla mnie dobre dla nich połączenie
Nie widać - bo wyplewiliśmy znaczną ilość chwastów , no i robię tak zdjęcia żeby nie pokazywać tych mniej ładnych miejsc, bo oczywiście są takie ))))
Buziaki!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:14, 02 sie 2012

Do góry
I zadarnianie roslinką którą każdy kiedyś miał na nitkach podciągniętych do żyrandola lub na kratce na ścianie

Aloes w formie skarpety pod beniaminami. Ale na tym zdjęciu urzeka mnie kilka rzędów żywopłotu

To samo miejsce w innym oświetleniu

I jeszcze raz żywopłocik Fajny do nowoczesnych budynków
Pszczelarnia 22:13, 02 sie 2012

Do góry
Lada moment koniec układania ścieżki. I wtedy pojawią się dodatkowo donice z rozmarynem, miętą imbirową, jabłkową, lawendą.

Mój ogródek pod Gdańskiem 22:11, 02 sie 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Czy ktoś może wie co to za roślina ? dostałam sadzonki od przemiłej sąsiadki, u której strasznie się rozrosła, ale ona też nie wiedziała jaka to roślina...

To chyba szarłat wyniosły zwany amarantusem. Bardzo smaczny i zdrowy, nasionka znaczy się, ale liście też podobno. Zobacz tu:
http://www.cbr.edu.pl/rme-archiwum/2011/rme41/dane/7_1.html

Fajna roslinka, ale jeśli nie zetniesz na czas to za rok będziesz miała go mnóstwo i jeszcze trochę Sieje się tak, że siewki tworzą zwarty dywan na ziemi. Nie zmienia to faktu, że jest ozdobą ogrodu. Ja zostawiam zawsze kilka sztuk w przypadkowych miejscach... no i kwiatostany możesz suszyć

szarłat jest jadalny można już kupić mąkę z amarantusa

I proszę jakie szczęście mam, jadalna i jeszcze mąka z tego ale u mnie tylko jako odskocznia od bylin sie uchowa poszaleć jaj nie dam !!!
Pszczelarnia 22:10, 02 sie 2012

Do góry
A ten zakątek zaczął się tworzyć w kwietniu z chwilą przybycia rhododendronów z Rzeszowa:
te drzewa wiśniowe bardzo ładnie obrodziły w tym roku.

Zielony ... ogród 22:09, 02 sie 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

Groszek pnie się coraz wyżej i kwitnie

A ten pomysł z groszkiem wspaniały, jak to wygląda w ogóle! Cudnie!

Groszek nie wyszedł ponad poziom tych poprzeczek tylko się mocno zagęścił. Trochę mnie tym rozczarował bo miał pójść przynajmniej 2 metry w górę. To nic, dojrzał i został już obłupiony z owoców . Za rok znowu spróbuję.Podzieliłam się nim z mamą i siostrą, miał cudowny zielony odcień . Zrobiłam z niego zupę mojej babci, którą pamiętam z dzieciństwa. Babcia zawsze miała ogródek warzywny...marchewki, które u niej rosły zawsze miały idealny kształt...nie wiem jak ona to robiła...no więc jak dojrzewały te warzywka, babcia zbierała młody groszek, marchewkę i parę ziemniaczków. Gotowała te warzywa w wodzie lekko osolonej pokrojone w kosteczkę (no oprócz groszku), kiedy warzywa zmiękły smażyła drobno posiekany wysolony boczuś a potem te chrupiące skwareczki razem z wytopionym tłuszczem wlewała do garnka...to była moja ulubiona wakacyjna zupa
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:09, 02 sie 2012

Do góry
Juka może być taaaaaka !

I Meksyk bywa niekonwensjonalny a'la Japonia

A taka haciendę przy polu golfowym można kupić za drobne w portfelu czyli loft za 182 tys $

Rosliny zadarniające w wydaniu tropikalnym....
Ogród Leny. 22:08, 02 sie 2012

Do góry
Witam, trafiłam do Ciebie po linkach w związku z podkładami kolejowymi, jestem w trakcie czytania, pierwsze zdjęcia ogrodu już widziałam, podkłady ładnie wmontowane, a tu patrzę seteczka zleciała, więc kwiatek i lecę dalej czytać

ogrodoweimpresjejolki 22:08, 02 sie 2012

Do góry
Witaj Jolu, smutno było bez Ciebie ale widzę, że już działasz Dbaj o siebie pozdrawiam

Mój ogródek pod Gdańskiem 22:07, 02 sie 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)

Czy ktoś może wie co to za roślina ? dostałam sadzonki od przemiłej sąsiadki, u której strasznie się rozrosła, ale ona też nie wiedziała jaka to roślina...

To chyba szarłat wyniosły zwany amarantusem. Bardzo smaczny i zdrowy, nasionka znaczy się, ale liście też podobno. Zobacz tu:
http://www.cbr.edu.pl/rme-archiwum/2011/rme41/dane/7_1.html

Fajna roslinka, ale jeśli nie zetniesz na czas to za rok będziesz miała go mnóstwo i jeszcze trochę Sieje się tak, że siewki tworzą zwarty dywan na ziemi. Nie zmienia to faktu, że jest ozdobą ogrodu. Ja zostawiam zawsze kilka sztuk w przypadkowych miejscach... no i kwiatostany możesz suszyć

szarłat jest jadalny można już kupić mąkę z amarantusa
Dla odmiany czas na zmiany... 22:06, 02 sie 2012

Do góry
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:05, 02 sie 2012

Do góry
Na początek kłaniam się wszystkim po meksykańsku

i przymilam do Was

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:04, 02 sie 2012

Do góry
Witaj Kasiu Hortensje na przemian z trawami piękne a poza tym nie widać po ogrodzie, że długo tam nie zaglądałaś wszystkie kwiatuchy rosną pięknie uściski
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies