Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

hanka_andrus 10:11, 12 paź 2012

Co do maliniaka..... mam maliny polany- niektórzy czekają z wycinką do wiosny,ja wiosną chcę mieć już porządek,dlatego tnę jesienią,Nisko,5-10cm nad ziemią,między krzewami pielenie,wzruszenie gleby delikatne,bo tam płytko korzenie,obornik kładziemy,jak ktoś ma ,można wysypać popiołem z ogniska i kompostem,i koniec.Wiosną tylko ewentualne odchwaszczanie.W lecie miedzy krzewy układam marketowe reklamy i kładę na to trawę z koszenia.
Na piwoniach też wycinam łodygi,i odchwaszczam, ewentualnie obornik albo kompost jak zdążę,popiołem też posypuję,
I czekam do wiosny.Ale jeszcze nie pokończone prace, to mus jeszcze siły mieć do roboty.
A póki co ....może ostatnie grzybobranie?Życzcie mi takich znalezisk.......

grupa_trzyma... 10:33, 12 paź 2012

Ja tam życzę! Oby jak najwięcej takich okazów!
Bogdzia 18:53, 12 paź 2012

No właśnie przyszłam zobaczyc jak poszło grzybobranie . Ten prawdziwek z ostatniego zdjecia piekny i jeszcze czapeczke sobie zafundował.
hanka_andrus 19:01, 12 paź 2012

Bożenko,ale grzybków dziś malutko! Tyle,że piękne lasy zobaczyłam, dobrze będzie w przyszłym roku rewiry poodwiedzać.
I spotkałam jeszcze takiego stwora......

Zdrętwiała po porannym ochłodzeniu,udawała nieżywą,ale zostawiłam ją w spokoju,jak schowałam aparat,zaczęła się zwijać.
eliza3 19:05, 12 paź 2012

Widać nie ma parcia na szkło Co innego borowik, ten to się umie zaprezentować
Pozdrawiam.
hanka_andrus 19:24, 12 paź 2012

Grzybów jest tyle co na sos i suszarkę.Trzeba będzie na jutro zupę dyniową zaserwować.... .
Gardenarium 19:58, 12 paź 2012

Znaczy Haniu mało grzybów? mama narzekała że w Puszczy Białej mało

Instagram Ogrodowiska
Bogdzia 20:04, 12 paź 2012

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko,ale grzybków dziś malutko! Tyle,że piękne lasy zobaczyłam, dobrze będzie w przyszłym roku rewiry poodwiedzać.
I spotkałam jeszcze takiego stwora......

Zdrętwiała po porannym ochłodzeniu,udawała nieżywą,ale zostawiłam ją w spokoju,jak schowałam aparat,zaczęła się zwijać.

u mnie grzyby tez już sie skończyły , nie były nawet przez tydzień ale dobrze że wogóle były. A to pewnie zaskroniec. Teraz już chłodno to szukają miejsca do zimowania. Ale spacer miałas i to sie tez liczy.Pozdrawiam.
an_tre 20:10, 12 paź 2012

hanka_andrus napisał(a)
Grzybów jest tyle co na sos i suszarkę.Trzeba będzie na jutro zupę dyniową zaserwować.... .
Haniu dyń masz moc to i odżywczej zupki na smętne dni nie zabraknie, a i koloerk energetyzyjący cieszy oczy u mnie też grzybków już mało, w tygodniu nie mogłam pójść, a jutro nie ma po co
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Ewa 08:16, 13 paź 2012

Haniu pozdrawiam i melduję, że kukam do Ciebie i myślę o Tobie.....