Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój kawałek raju II 19:50, 09 sie 2012

Do góry
Aniu witam,
zainteresował mnie wątek magnolii... czy przy okazji możesz trochę więcej napisać - podzielić się swoją wiedzą na temat tych roślin - będę wdzięczna niezmiernie
Sama mam magnolie no właśnie jaką? Nieoczekiwanie dla mnie zakwitła w tym roku po raz drugi
Jak o nią dbać, jak nawożić? A może nie należy tego robić!?
Wiem, że magnolii nie należy przycinać, bo żle to znosi... ale chciałabym wiedzieć na temat tego drzewa jak najwięcej.
Napisz proszę przy okazji, co wiesz o pielęgnacji tego drzewa
Pozdrawiam.ewa
Ogród w Holandii 19:44, 09 sie 2012

Do góry
Ten potwór rośnie bez chwili zastanowienia! Dostałam go wiosną od sąsiadki. Miał może 30cm szerokości i tyleż wysokości. A teraz ma ponad metr szerokości i chyba z 80cm wysokości. Zdaje się, że jak już zakwitnie, to na biało A wsadziłam go tak po prostu do gliny, bez żadnych ceregieli. Co by najlepiej do niego pasowało?
Moje poletko 19:38, 09 sie 2012

Do góry
Witam Was
Dzisiaj bardzo ciepły dzień.
Pod wieczór dopiero zaczęło padać.
Rowerzyści są już za Toruniem!:)dzisiaj "tylko" 100km.!
Mają kondycję chłopaki!

Mieczyki zwane inaczej gladiolami 19:37, 09 sie 2012

Do góry
A to kilka moich mieczyków

Bajszowe klimaty 19:30, 09 sie 2012

Do góry

Miłego wieczoru zakwitł 2x.
Ogrodnik mimo woli 19:18, 09 sie 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)

O właśnie miałam zapytać czy to ona. Ładniutka jest. Wiesz, że podglądam jeszcze róże. Które Ci się najbardziej podobają? Queen zakwitła w końcu porządnie czy się ociąga?

A co do spotkania, to przyznam, że żal mi pupcię ściska, że mnie tam nie było. Pochłonęłam całą relację i z każdym zdjęciem czułam się co raz bardziej rozżalona, bo wiem, że tego się nie da powtórzyć.

Jak mnie się pytają czy zorganizuję jeszcze raz spotkanie, to odpowiadam, że nie.... tego nie da się powtórzyć.... chrzciny byly, wesela nie będzie...... a ostatnie myślę, ze nie nastąpi ....

Ale moich stałych przyjaciów z mojego wątku... (chociaż ja nie zaglądam do Was z braku czasu)...zaawsze zapraszam i traktujejak przyjaciół.... a dla nich drzwi zawsze otwarte........ ale tylko szóstkami Więcej nie ogarne bez pomcy przyjaciół.... kuchnia to moja pięta achillesa

Natomiast różyczki...wszystkie łądne, to raczej kwestia gustu.... po posadzeniu rosły słąbo, ale widzę, że nabierajatakiego wigoru, że juz mam obiekcje czy nie posadziłam za gęsto.... Chyba je za długo przetrzymałąm z gołym korzeniem i sie z lekka zirytowały. Mam dobrą glebę dlaróż... glina.... Szkoda, że moje pod płotem wymarzły....... one dajazawsze czadu.... teraz takie niskie...ledwo wysokosć płotu, że nawet nikt ich nie zauważył za bylinami.... ale za rok znów dadzą czadu.. raz już wymarzły tak samo.... twarde sztuki

Z rózami to chyba kwestia gustu.. mi się podobaja wszystkie.... jedna białą najmniej bo ma taki kolor ani biały ani jaki..... ale niech rośnie

O ten Grahamek jest śłiczny... też dziś zakwitł... a ma pąków.....ho, ho, ho... będzie długo cieszył....a że przy tarasie to tym bardziej...

Nigdy nie mów nigdy 19:14, 09 sie 2012

Do góry
I w zbliżeniu kilka

Początki 19:13, 09 sie 2012

Do góry
Diana napisał(a)

A to efekty wczorajszego pracowitego rozsypywania białych kamyczków :...proszę nie widzieć tych łanów lebiodki zamiast trawnika

Piękny efekt z tymi białymi kamyczkami:
Ogrodnik mimo woli 19:11, 09 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
No ładnie....... zaklepali wszystkie najlepsze miejsca,a dla mnie co zostało?
A ! Przycupnę na polnym kamieniu.......może jakiś rym wpadnie.....tak tu ładnie!

Gratuluję udanego spotkania,żal ,że być nie mogłam....... może kiedyś.....
No to do spotkania!

Irenka ma rację

Ale dla Ciebie specjalnie trzymam dwie wolne ławeczki... a jeszcze jakieś siedziska by się znalazły

Polecam tę drugą, bo za nia zakwitłą ponownie róza..... na spotkaniu siedziała jak zaklęta i nie chiała się pokazać..chyba na Ciebie czekała

Ogród na Cedrowej 19:08, 09 sie 2012

Do góry
A kto zauważył jakie zmiany jeszcze jaszły oprócz trawek ??

Zostały mi jeszcze konwaliki do wsadzenia, ale muszę znaleść na nie miejsce

A co proponujecie w tym wolnym miejscu obok donicy ???
Nigdy nie mów nigdy 19:06, 09 sie 2012

Do góry
To pierwsze moje kwiaty, zresztą aż dziwne, że tak ładnie tam rosły. Za siatką wielkie tuje sąsiada, mało słońca wiosną i mokro. A jeszcze to trasa nornicy i zeżarła mi parę. Wtedy nawet nie wiedziałam o istnieniu koszyczków do sadzenia cebul.
Pierwszy zakup to hakuro. To niby-drzewo i Mąż musiał się spełnić do końca (syn,dom i drzewo!!!)
Miernocina to była, kupiona w jakimś supermarkecie, ale dała radę

teraz wygląda tak

Cebulowe w tym roku tak kwitły

tu z daleka

Jeszcze wiosną tak to wyglądało
Ogród na Cedrowej 19:05, 09 sie 2012

Do góry

Tu gdzie donica z bukszpanem myślę o kulkach bukszpanowych 1 duża i jedna mniejsza, a może 3 co wy na to ???

A tu zostawić Rh czy przesadzić, a może dosadzić jeszcze więcej???
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 19:04, 09 sie 2012

Do góry
no i ja jak zwykle na szarym końcu dziękuje Ani za wspaniały weekend .długo będę wspominać wspaniałe Podkarpacie . bo musicie wiedzieć ( ci co nie byli ) że spotkanie przerodziło się w niedzielę ,w wspaniałą wycieczkę do arboretum w Bolestraszycach i do ogrodu Średniowiecznego Marka .

Marek zaś okazał się nie tylko zapalonym ogrodnikiem , ale też świetnym przewodnikiem po pięknym Przemyślu....... mieliśmy też dzięki niemu prywatne zwiedzanie muzeum katedralnego ......nikt lepiej by tego nie zaplanował , żadne biuro podróży.

w kancikach zdystansował nawet Danusie - robi je od linijki

Ania oczywiście wdrapała się tam gdzie nikomu sie nie chciało

Marka skarpy stanowią nie lada wyzwanie do obsadzenia a co dopiero do plewienia

druga część to wierna kopia średniowiecznego ogrodu ziołowego - przykład pomysłowości i znajomości tematu właściciela

rosną tam piękne róże , pozbawione zapachu przez nasze nosy

Ogród na Cedrowej 19:02, 09 sie 2012

Do góry
A teraz najlepsze

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 19:00, 09 sie 2012

Do góry
Właśnie zakończyłem składanie pudełka ślubnego - takiej alternetywy dla kartki.

Pudełko decoupage'owane, a wkład wykonany techniką pergaminową.
Ogród na Cedrowej 18:59, 09 sie 2012

Do góry

Ogród na Cedrowej 18:55, 09 sie 2012

Do góry

Pierwsze przymiarki

Mój kawałek raju II 18:51, 09 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Dobranoc

Oj jaki piękny motylek, u mnie same białe latają mieczyki nie takie dziadowskie! Całkiem ładne !! Dalie tez szaleją!! Pozdrawiam m
Ogród na Cedrowej 18:49, 09 sie 2012

Do góry
Zapakowane, że nawet grudki ziemi nie zgubiły

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 18:48, 09 sie 2012

Do góry
CZĘŚĆ III-------------PORANEK

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies