Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 10:04, 09 sie 2012

Do góry

Ogród coli 09:59, 09 sie 2012

Do góry
coli napisał(a)
Zrobiłam dziś rano przed pracą kilka zdjęć niestety tylko komórką.

Bardzo mi się podoba Ślicznie wyglądają te tujki z białymi trawami...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:48, 09 sie 2012

Do góry
Kwiatowo:

Aksamitki w marchewce:

Liatra kłosowa przy kompostowniku:

Ławeczkowo - tutaj ratuję bukszpany...pod dachem (zeby zwalczyc grzyba) i w doniczkach (przeniesione z gruntu bo za sucho mialy...)

Róża mi tam pachnie na razie, a pójdzie do gruntu - wczoraj wsadziłam jej towarzyszki, pod tą już jest dołek przygotowany... ale tak pachnie, że chcę ją przy ławeczce

Spóźnione liliowce:

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 09:48, 09 sie 2012

Do góry
Przepiekne okazy!

To moja sundae fraise

Uploaded with ImageShack.us

A endless sommer bride mnie narazie rozczarowala.Wiecej jest rozowa i bladoniebieska niz biala.

Jedna z rozowych

i nowy nabytek

Mój kawałek raju II 09:41, 09 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Jak to można nazwać praca to popracowałam godzinkę, bo potem znowu lało zrobiłam także kilka zdjęć, kwitnie powtórnie magnolia Messel, pierwszy raz od kilku lat, bardzo w tym roku urosła widać,że deszczowa pogoda jej służy Ann też
tak kwitła w kwietniu a oprócz tego ma teraz pełno takich garbusków jakby owocniki, czy ktoś wie co to jest? kwitnie śniedek Chopin pod brzoskwinią ma chyba z 2 m, po lewej werbena równa z nim werbena rozsiała się na cały różany kącik, to ta od Danusi
a na tym zdjęciu, rośnie werbena i też będzie kwitła, której nasiona dostałam z Anglii, nie mogłam doczekać się kiedy wykiełkuje, więc po jakiś 2 m-cach wywaliłam ziemię z pojemnika za tuje, za jakiś czas patrzę a tam poletko werbeny w takim cieniu, ale się ucieszyłam

No to Ci werbenka niespodziankę zrobiła
A podoba mi się jeszcze śniedek Saudersa u Ciebie.. Ja mam śniedka baldaszkowatego, ale poodbno bardzo się rozrasta, kupiłam żeby pozarastało puste miejsca jak bylinka, ciekawe czy tak będzie.. bo podoba mi się - z powodu koloru
Ogrodnik mimo woli 09:40, 09 sie 2012

Do góry
mira napisał(a)
cześć Ania!

przeglądam i wspominam i się śmieję

było wiele podziękowań i ja coś tam nagryzmoliłam , jednak za mało - przekaż podziękowania swoim bliskim bardzo serdeczne

a teraz przyszło mi do głowy - gdyby każdy musiał wybrać tylko 1-no zdjęcie z imprezy to które by to było ?
wiem to trudne, ale tak dla zabawy
było 25 wątków na spotkaniu - gdyby zebral 25 zdjęć to co by wyszło ?

ja mam w oczach tę miłą chwilę - nie wiem o czym gadaliscie ale wyglądało to sielankowo

Iza i Bogda...co wy robicie swoim małżom, że tekie to chorotwite....... kurować, masowac, zadbać o nich i razem przyjechać.....

Mira, też chciałam wybrać jedno zdjecie które mi się najbardziej podoba..... została mi sie ksiażka.... nagroda za konkursy których miałam dużo w głowie ino czasu nie starczyło by je zorganizować... pomyślałam za zdjecie...... ale doszłam do wniosku że chyba bym musiała kupić 25 albumów, bo u każdego było coś co się bardzo podobało... w wolnej chwili spróbuję wybrać po 3 najładniejsze zdjecia od każdego fotografa... I to też będzie zadanie ponad moje siły.......
Sielanka na fotce jest urocza Grześ, Gabik, Zbysiu, Martek i Marzenka....... aż mi żal, że nie miałam czasu zająć miejsca obok Was.... Jeszcze jeden wydatek z ogrodem..kupić odkurzacz do oczka.... bo pompa z filtrem to jedno, ale pasuje utrzymac taki stan wody, by zawsze można było zanurzyć nogi... Obrzeże oczka jeszcze nie skończone.... w tym miejscu ma być jakby zejście do wody, bo nabieram wodę do konewki i podlewam roślinki w doniczkach.. fajna odstana woda.. ale zejście zejściem..... trzeba zrobić murek do siedzenia
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:38, 09 sie 2012

Do góry
Poranny obchód - uwielbiam i brakuje mi tego w zimie...

Owocowo:

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:33, 09 sie 2012

Do góry

ogrodoweimpresjejolki 09:21, 09 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jolu,przepraszam za wstawkę zdjęciowa w Twoim wątku. U siebie jakoś nie mam czasu relacji z wojaży wstawić.
A że tęsknisz za wolnością i możliwością pobytu w terenie ....... dla Ciebie na ranne utrzymanie pionu...

Haniu, dziękuję za uatrakcyjnianie mojego wątku Sama nie mam ciekawych aktualnych zdjęć (ze zrozumiałych względów), więc każde podzielenie się spojrzeniem na naturę bardzo mnie cieszy
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:16, 09 sie 2012

Do góry

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:15, 09 sie 2012

Do góry
I oczywiście nie byłabym sobą gdybym czegoś nie przytachała ze spotkania i wyjazdu nad morze

od asc - delosperma

od alinak - opuncja

i znad morza - wydmuchrzyca piaskowa w opłakanym stanie, ale odbija od korzeni

niech się tylko ukorzeni dobrze i jak tylko pomidorki skończą owocowanie będzie przeprowadzka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:11, 09 sie 2012

Do góry
anieszka napisał(a)

Moje hortensje przeszły same siebie

Jak one tak mogą

ja glosuję za ukaraniem i w ramach kary deportacją na kresy północno-zachodnie - do mojego ogródka:
ogrodoweimpresjejolki 09:10, 09 sie 2012

Do góry
Jolu,przepraszam za wstawkę zdjęciowa w Twoim wątku. U siebie jakoś nie mam czasu relacji z wojaży wstawić.
A że tęsknisz za wolnością i możliwością pobytu w terenie ....... dla Ciebie na ranne utrzymanie pionu...

Metamorfozy ogrodowe 09:10, 09 sie 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Jolu, to Eden Rose, drugie lato u mnie, jak biała filiżanka z bitą śmietaną z truskawkami:

Potwierdzam ta róza jest swietna i bardzo piękna,, posiadam ją Choc dopiero ma roczek jestem z niej bardzo zadowolona .
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:05, 09 sie 2012

Do góry

kobea wypuszcza kwiaty
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:03, 09 sie 2012

Do góry

Pomidory się rozpanoszyły i wlazły na nowe schodki - pzrygnotły borówkę do samej ziemi
ale za to odwdzięczają się owockami
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:00, 09 sie 2012

Do góry
A w ogródku wszystko rosnie bez mojej ingerencji, bo czasu było brak

canna - doczekałam się na kwiaty

i zagubiana kruszynka w trawniku
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:00, 09 sie 2012

Do góry

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 08:57, 09 sie 2012

Do góry
Dziekuję Bogusiu. Andrzej sie postarał - gdybym musiała je robić sama, to pewnie byłby artystyczny nieład jak na schodkach zachodnich z polnych kamieni.

Bogdziu - u mnie juz końcówka przetworów, bo się wykończę. zrobię jeszcze soczki z czarnego bzu i może jak sie uda to ususzę grzyby i koniec w tym roku - no może jeszcze kompoty ze sliwek.

wystarczy tego dobrego
Pokażę nasz ogród 08:53, 09 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Fanjnie, że wyższe piętro rabaty masz w prezencie od sąsiada Pięknie, zielono i bujnie!

Sąsiad wiosną skrócił swoje tuje o conajmniej metr. Więc teraz tujki wyglądają jak karykatury, szczególnie patrząc z tarasu.

Pewnie za rok, dwa zagęszczą się od góry, ale teraz nie wygląda to fajnie. Zastanawiam się nad przycięciem tych tuj od swojej strony tak jak tnie się żywopłot. Szczególnie, że łyse dolne części tuj całkiem ładnie zagęściły się po wycięciu żywopłotu w moim ogrodzie.
Ale nie wiem, boję się , że zepsuję.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies