Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem

Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem

alinak 22:03, 13 wrz 2012

ktoś tu widzę znowu się wirusem przeróbek zaraził . ale już widzę że będzie fajnie . witam i pozdrawiam koleżankę
Dorka 22:19, 13 wrz 2012

alinak napisał(a)
ktoś tu widzę znowu się wirusem przeróbek zaraził . ale już widzę że będzie fajnie . witam i pozdrawiam koleżankę

Witaj Alinko, masz rację ten wirus rozprzestrzenia sie jak błyskawica witam Cię serdecznie i równie serdecznie pozdrawiam
monitka 10:24, 14 wrz 2012

Dorotko dziękuję za ciepłe powitanie No proszę masz córcię Monisię, super do mnie szef tak mówi Co do motoru to jako małolata jeździłam jako plecak a teraz to masz rację trzebaby spóbować i przypomnieć sobie te emocje
Dorka 12:56, 14 wrz 2012

monitka napisał(a)
Dorotko dziękuję za ciepłe powitanie No proszę masz córcię Monisię, super do mnie szef tak mówi Co do motoru to jako małolata jeździłam jako plecak a teraz to masz rację trzebaby spóbować i przypomnieć sobie te emocje

Ale masz fajnego szefa - jaki słodziak
Monisiu Ja póki co też jeżdżę jako plecak, na razie motory ma mąż i córka więc wystarczy a emocje...................... dla mnie bomba spróbuj koniecznie buziaki
Moniika 12:14, 15 wrz 2012

Dorka napisał(a)
i nie mogę się powstrzymać, żeby nie pokazać Wam słodziaka - akrobatę polującego na korzonki

Fajny bardzo pozdrawiam M
iza_1611 17:33, 16 wrz 2012

Witaj Dorocia,
dawno u Ciebie nie gościłam jak tam Twoje przekopane nowe miejsca rabatowe?
Kupiłaś coś czy będziesz obsadzała dopiero na następną wiosnę?
Dorka 22:21, 16 wrz 2012

Kochani, mam dziś tylko chwilkę i mam do Was prośbę o sugestie w kwestii nasadzeń. Chodzi o nasadzenia pomiędzy i przed świerkami. Miejsce trochę zacienione.

między świerkami będą trawy jako tło i horti limki przed nimi. Jako podsadzenia do horti myślałam o: funkie, żurawki, tawułka, trawki lub trzmielina. Natomiast jako podsadzenie świerków: firletka, rutewka, róża okrywowa, kokoryczka, jeżówka, bodziszek, epimedium, jarzmianka a może o srebrnych liściach: jasnota, brunnera lub miodunka.

Będę ogromnie wdzięczna jeśli zechcecie mi pomóc ponieważ nie wiem, które będą najlepsze No i moje ostatnie zakupy

monitka 22:44, 16 wrz 2012

Dorcia w kwestii doradzania to ja kiepska jestem...ale powiem ci że super zakupy poczyniłaś
Horti w tym miejscu to dobry pomysł bo rozjaśnią to miejsce trochę a trawki dodadzą zwiewności. U mnie przed horti vanilla fraise rosnie fioletowa szałwia omszona.
Dorka 22:58, 16 wrz 2012

Napewno ta szałwia Moni wygląda rewelacyjnie, też tak chciałam ale u mnie w tym miejscu jest za dużo cienia dziękuję Ci za wizytę
Dorka 12:30, 17 wrz 2012

No cóż, szkoda, że akurat teraz nikt do mnie nie zagląda, więc muszę radzić sobie sama