Witam, dawno do Ciebie nie zaglądałam i musiałam nadrobić sporo stron. Fajnie Ci wszystko nie tylko rośnie ale, jak widzę, się mnoży!
Wszystkie żurawki, które Ci się wysiały zostaw w ogrodzie. One dobrze przezimują pod śniegiem a gdyby go brakowało, to wystarczy okrycie stroiszem, suchymi liśćmi.
Nie potrafię Ci pomóc w rozpoznaniu odmian hortensji, jest ich tak dużo, że gubię się w tym wszystkim. Przypuszczam, że należą do grupy bukietowych. Jak znajdę odpowiedni link, to Ci go wstawię
Chłopaki poradzą sobie, przecież piszesz, że są dobrze przygotowani! Zajadą bezpiecznie i wrócą szczęśliwi. Byle tylko pogoda Im dopisała!
no to ciekawa tylko jestem czy będą w mojej szkólce takie
na szybciocha - wstawiam aktualny wygląd tarasu i rabaty - jutro będzie w szczegółach i nowe kwiatki i nasadzenia doniczkowe
Dechy będą myte i olejowane jutro, więc nieco sciemnieją po tych zabiegach...meble - chwilowo stare, bo drewniany stół rezyduje w jadalni, a jadalniany czeka w garażu na lifting
Krzesła przy slupie to pozostałość po sobotniej imprezie, trzeba oddać
Wiąz wybrawi sie właśnie, no chyba że w zupełnym cieniu będzie rósł. Ja mam na południowej wystawie i go przypala, u sąsiada rośnie na wschodniej stronie i jest git Sosenka na pniu nie da Ci odrobiny cienia i będą opadać igły
Rozważ miłorzęba, dobrze Ci radzę. Jest piękny, koronkowy, ja kupiłam i jestem baaardzo zadowolona Zamierzam je podsadzić duuuża ilością hakone
Akurat tylko takie mam zdjęcie po ręką ale wklejam Ci , jak zobaczysz to je usunę. Moje miłorzęby są wysoko szczepione, ale możesz kupić niższy
No czytam co Wy piszecie i nie mogę!!! Moje lime marmelade całe w plamkach i nie wiem, czy przypalone, czy jakiś grzyb Muszę fotkę cyknąć i poprosić Was o radę. Madżenka i Noemi każą zmienić im ziemię na luźniejszą i zostawić w tym samym miejscu (czyli na patelni, jak to u mnie ) Sebku, Beata - myślicie, że to wystarczy? Czy coś jeszcze powinnam zrobić, żeby je uratować? Tanie nie były, więc mnie ..... trafia, a wyglądają bardzo marnie...
Aga zapewne zapracowana, widziałam jej ogromną energię i ogrom pracy w ogrodzie. Podziwiam i ciągle wspominam i oczu nie mogę oderwać od zdjęć. A Aga ciągle myśli nad zmianami
Przepięknie to wszystko wygląda - ten trawnik będzie mi się śnić jeszcze nie raz
Trawa vertigo urosła jak jakiś potwór!!! Szukam chętnych do dzielenia jesienią i przezimowania!!! Nie widać mojej wielkiej kuli bukszpanowej po lewej stronie. Brrr
Z dlaszej perspektywy rabata. Wreszcie wisienki podrosły.
i bliższej
Kulki na tle tej trawy obłędne. Jak Ci trawska zostanie to ja też sie piszę
Rozumiem, że ta rabata jest w słońcu? Napisz mi proszę jakie to żurawki masz na 2 i 3 zdjęciu?
Marzenko, niesamowicie u ciebie wszystko bujnęło, a ta trwa super; jeśli rozdajesz, to chcę
Kurcze przedszkole balkonowe wylądowało u babci
ale spokojnie już planuję następne
a oto bonsai zrobiony dla uspokojenia nerwowej sytuacji w pracy:
a taki stoi na moim biurku
Wyciągnęłam już trochę kłosów zbóż bo było ich za dużo i myślę czy szałwię nie zamienić na rdest i chabry... Szkoda że lawendy miałam tak mało ale mam nadzieję że będzie jej coraz więcej i w przyszłym roku może powstanie wianek z samych zbóż i lawendy... Taki bardzo się mi spodobał...
W domku też bukiet przyniesiony z wczorajszego spaceru... Rumianek i nie jestem pewna ale to chyba szałwia... Może ktoś z Was rozpozna?
Do kłosów które wyciągnęłam z wianka dodałam rdestu i mamy bukiecik jeszcze na kominku