Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

EPODLAS 23:43, 10 wrz 2012

Zdjęcie żony na tle traw - rewelacja. Zresztą inne też. Twój ogród o tej porze wygląda malowniczo.
Liście grujecznika o tej porze mają cudny kolor. Warto mieć w ogrodzie rośliny, które przebarwiają się w niesamowite kolory jesienią.
Klamber 09:04, 11 wrz 2012

Marto, fajnie że Ci się podobało i dzięki za pochwały.
Bożenko, Właśnie zależało mi aby pokazać wielkość miskanta a żona mi go zagłuszyła. W tym roku będzie wyglądał rewelacyjnie. Poczekaj Bożenko miesiąc, to to dopiero będą kolory. Tylko się boje że jak tyle nie było deszczu, to jesień może być mokra i nici z kolorków mogą być.
Na przywitanie poranne widoki.

Tess 09:24, 11 wrz 2012

Klamber napisał(a)
Witajcie mili goście. dziękuję wszystkim za pochwały.
Tess, wykopałem wielkie doły zrobiłem drenaż z patyków i zrębek i zobaczymy. Powiem Ci że wszystko mam na ogródku wspaniałe jak pokaże buraki to dopiero wpadniesz w stresa.

Z powodu dorodnych warzyw w stres nie wpadam Z prostego powodu - ja ich nie uprawiam, więc mnie nie stresuje, że u innych są piekne, a mnie się nie udają
Ale szczękę z podlogi na widok Twoich warzyw rzeczywiście zbieram

U mnie też sucho jest potwornie. Leję hektolitry wody (szczególnie na trawnik), i jakoś ciągle mało...
Klamber 11:14, 11 wrz 2012

Właśnie dostałem teraz paczkę z irysami pumilo, od Władzi z FO Info.
Profesjonalnie zapakowane i opisane. i od razu posadzone

W między czasie zobaczyłem pięknie wybarwioną gałązkę lipy.

Teresko, to dobrze że się nie stresujesz bo to nie zdrowo. Ja swojej trawy nigdy nie podlewam teraz jest zielona ale 5 tydzień nie koszona..Dzisiaj poszedłem narwać ogórków do śniadania, to jeszcze taakie
byki rosły a ogórki prawie suche.
majkel0326 13:22, 11 wrz 2012

Robert,dawno Cię nie odwiedzałam.Miskant robi wrażenie,grujecznik fantastyczny.U mnie fasolka już się skończyła,żałuję,że nie wysiałam w trzech rzutach.A te robale też mam w jednym miejscu,nie wiedziałam,że nazywają się kowale.Pozdrawiam Cię Robert
Milka 14:47, 11 wrz 2012

Pięknie, naprawdę zachwyciłam się tymi zdjęciami kwiatów!!

a to moje marzenie!

annawu 15:34, 11 wrz 2012

Robercie melduję się u Ciebie po raz pierwszy i zobaczyłam, że piękne fotografie wstawisz, przepiękny ogród masz a żoneczka nad wszystkim...wygląda uroczo i sympatycznie
pozdrawiam
monteverde 20:34, 11 wrz 2012

http://www.fuchsiahybrida.pl/sklep/pelargonia_rosebud/pelargonia_appleblossom_rosebud_nr_27
Klamber 22:04, 11 wrz 2012

Maju, ja zawsze sadzę na 3-4 rzuty na raz to nie można się z tym obrobić. Dziś porobiłem foty na warzywniku, buraki, selery, brokuły, marchew też ładna.
Irenko, u Ciebie dobra ziemia to po 5 latach już będziesz miała sporą kępę.. moja ma 20 lat.
AnnaWu, ja u Ciebie też nie byłem ale z widzenia znam cię dobrze Widziałem Cię na kilku spotkaniach u Monte, ostatnie z przed dwu dni też. Dzięki za żonkę i fotki. Ogród duży i trochę ciężko mi zapanować nad nim ale staram się jakoś to ogarnąć żeby no forum nie było wstydu. Dzisiaj fotki z warzywnika.
MonteverdeZobacz Aniu moje warzywka, już cukini nie pokazywałem żebyś mi nie gadała że za duże, bo mają chyba po 3kg aż jutro zważę. Jeszcze zrobiłem owoce goji.

vita 22:25, 11 wrz 2012

Klamber napisał(a)

A to ci dopiero! Selery na redlinie, nigdy nie widziałam takiego sposobu ich uprawiania ...
Jak je sadzisz, że zgrubienie jest nad ziemią? Odsłaniasz w czasie wzrostu? Najwyraźniej dobrze im to robi, bo wyglądają, no...żurnalowo!