To mokra pogoda z zeszłego roku. Pisałam, O wiele więcej mi wyleciało, ale tego mi szkoda. Mam kupione duże do załatania dziury, ale Witek mówi, że za małe kupiłam. Kaczory też łatane były, ale nie zauważyłeś
Szkoda mi pieniędzy bo taka duża wiadomo ile kosztuje żeby wymienić, więc będę łatać.
Te pokazane co sie odbudowują to moje, dane Wiesi na ratowanie. Będą jeszcze ładne ale trzeba czasu.
Pisałaś kiedyś, że kupiłaś bukszpany do łatania kaczorów - nie było po nich widać, że coś im było. Za to ten mi się wbił w oczy - jako jedyna roślinka nie wyglądał idealnie jak inne
Chyba jednak nigdy nie może być idealnie
Współczuję Ci z tymi bukszpanami i łysieniem - u mnie tego nie ma - ale tfu, tfu .
W zewnętrzną skrzynkę daj miskanty, choćby te białe bo są piękne, ale brzegiem podsadź je irgą np. Major żeby zwisała, albo inną karłową odmianą np. Mooncreper.
Tu widać jak zwisa.
A ja miałam nasiona i wysyłałam wszystkim wiosną. Rosną już.
Coś iglastego, może cis odmiany kolumnowe "Fastigiata" "Wojtek" "Krzysztof" "Fastigiata Aurea".
Chude musi być. Kosodrzewiny, ale długo nie wytrzymają, gubią igły i zamierają w ciasnocie.
Choina kanadyjska "Jeddeloh" ale niska jest.
Kule z cisa lub tui czy cyprysika na pniu, a pod nimi coś. Może w takim stylu, tylko mniej roślin.
Cisy i miskant "Variegatus"
Wydaje mi się, że Red Byron jest za niska do tych pojemników i nie są wykorzystane. Płot dominuje nad nasadzeniami
świetna jest spotkałaś może całą w kolorze zieleni? Ma ciemne liście i delikatnie
jaśniejsze młode listki. Dostać ją to jakiś koszmar chociaż bym popatrzył hehe
To "Goldy" - pomyliłam nazwę. wcześniej była ona już na mojej stronie w kwietniu
świetna jest spotkałaś może całą w kolorze zieleni? Ma ciemne liście i delikatnie
jaśniejsze młode listki. Dostać ją to jakiś koszmar chociaż bym popatrzył hehe
Jak mi się przypomni, ale średnio co 2 tygodnie, nie przesadzam z tym nawożeniem. W zeszłym roku podlewałam częściej, tzn, cały sezon teraz to chyba tylko róże ze 4 razy, a reszta 2 razy.
Te skrzynie rzeczywiście powinny być obłożone takim samym materiałem i pomalowane na taki sam kolor. To dobra decyzja o zmianie drewna
Jednak wydaje mi się, że one są zbyt małe na większe krzewy liściaste.
W moich kompozycjach użyłam derenia "Sibirica", ale ładnie by wyglądał także "Elegantissima" o białych listkach.
Wg mnie płot mógłby także zmienić kolor na taki jak taras, wtedy donice mogą być o ton ciemniejsze
Nie musi być dokładnie to samo. Po drugiej stronie zamiast wiciokrzewu posadziłabym coś iglastego.