Spotkali się tu dzisiaj miłośnicy Ogrodowiska
Aby Ani piękny ogród podziwiać z bliska
Właściciele sami to dzieło stworzyli
A pierwotny projekt w szuflady włożyli
Pięć latek już mija od jego powstania
Ania pielęgnuje go codziennie z rana.
By wypędzić chwasty ochrzcić go należy,
Więc Ogrodowisko do Rzeszowa bieży.
Danusię i Zbyszka Ania wyróżniła
I na chrzestnych właśnie Ich poprosiła.
Z zaciekawieniem ogród wszyscy zwiedzimy,
Na pamiątkę spotkania drzewko zasadzimy.
Aby Gospodarze długo ten dzień pamiętali
Uczestnicy wpisów dokonali
I mam pytanie ogrodnicze - co to za drzewo? Rośnie w kołobrzeskim parku - piekne, z zielonymi zwisającymi gronami. Widać, że mocno się nasiewa, bo pełno maleńkich siewek było pod drzewami. Oczywiście skubnęłam sobie takie siewki i będę eksperymentować z hodowlą drzewka. Może zna ktoś nazwę?
Krysiu co u Ciebie?
Piękne dalie! I jaka Limelight (to chyba ona?) - ile kwiatów na niewielkim krzewie!
Byłaś na święcie kwiatów w Karsznicach? Coś ciekawego kupiłaś?
pozdrawiam!
Karolina
Witaj Karolina ,oj rzadko tu zaglądam tyramy na działce Oczywiście,że byłam na święcie kwiatów ale dość późno tam dotarłam ok 13 ,więc trochę już się sprzedający zwijali.Kupiłam typowo ogrodowiskowe kwiaty ,ale tak bardzo oszczędnie mimo,że bardzo tanie po 5 i 7 zł- dwie trawki,ostróżkę piękną fioletową,żurawkę i zieloną jeżówkę
Aniu, pięknie dziękuję za gościnę i spotkanie. Było super w pięknym ogrodzie ze wspaniałym oczkiem wodnym które zachwyca i którego zazdroszczę, kolorowymi rabatami i pokazowym trawnikiem.
Dziękuję wszystkim uczestnikom za wpaniałą, rodzinną atmosferę i dopisujący humor a także pyszności kulinarne.
P.s. karpie koi kupione, 2 srebrne,1 biało-czerwony i 1 czerwono-czarny.