Przy huśtawce drzewo będzie pasowało, ale musi mieć wysoki pień i z odpowiedniej strony posadzone żeby cień właściwe padał. Proponuję tulipanowca albo buka.
Punkt 8 wyruszyłyśmy na Koło. Rekonesans odbył się w błyskawicznym tempie. Kasia zadobyła romantyczną damę do ogrodu różanego (popiersie - śliczne) a ja wielgaśną kulę z polerowanej stali
i płaskorzeźbę z aniołkami z marmuru.
Wyprawa o tyle się udała, że potem jeszcze szybkościowo dojechałyśmy na Bronisze, ale bez efektów.
Zdążyłyśmy przed wielką ulewą z piorunami. Odjechałam od Kasi i dobrze lunęło;(
Dopiero przestało. Nawet nie wypakowałam zakupów. Kasi nie udały sie plany nasadzeniowe i inne ogrodowe, ale pewnie wymyśliła gdzie postawi dziewczynę ?
Pwoiedz Marysiu, jak azalie się sprawują latem. Czy nie chorują na mączniaka? Ja u siebie z tego powodu nie posadziłam, choć bardzo je lubię i ich zapach. Moja ulubiona odmiana Persil z żóltym oczkiem (biala).
Bardzo prosta i jasna koncepcja.W "moim" stylu. Bardzo lubię takie rozwiązania.
Jeśli chcesz zrobic korę pod azaliami, trzeba je wydzielić ekobordem lub kostką. Bardzo ładny pomysł zagospodarowania ogródka. Wymaga precyzji wykoniania.
U mnie niecierpki po ostatnich deszczach strasznie kiepsko wyglądają, Muszę je jutro poskubać z żółtych listków. Begonia bulwiasta też ucierpiała po ulewie.
rozchodnik?nie to może ta roślina mam ja w ogrodzie ma podobne kwiaty do rudbekii, ale one są żółte, nazwy teraz nie mogę sobie przypomnieć( potem ją wstawię lub ta
U mnie mimo porannej zapowiedzi burzy cisza i spokój i siąpi bardzo delikatnie, ze spokojnie można co nieco porobić na dworze. Czy w taka pogodę można ciąć bukszpana?
Nie można, muszą być suche liście. Madziu nie doczytałaś o siąpieniu