Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 12:23, 20 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusia - dzięki Niej nasze życie nabrało kolorów, powstały znajomości i przyjaźnie na lata.......

Dziękujemy

Ryczę normalnie

Oglądam waszą relację, jak zawsze wspaniała! ale to zdjęcie Danusiu powala, ty wśród werben!!
Gosia ma odjechaną sesję i komentarz, nie dziwię się, że M. mało nie spadł ze smiechu
ogród piękny, ale moje oko przyciągnęła hakone, werbena, tytonie i cudna niska cynia
ale mieliście fajnie! wracam do lektury, dopiero jestem na 16 stronce
Poletko Pana Boga czyli Początek Ogrodu Marzeń 12:19, 20 sie 2012

Do góry
znalazłam jeszcze zdjęcia, które bardziej obrazowo pokażą jak mój ogród teraz wyglada...moze ktoś pomoze mi jakimś pomyslem, co z tym zrobić

widok ogólny na skalniak.......

a tu druga strona, ta która była najpierwsiejsza....

a tu ostatnie prace, przy tarasie......
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:11, 20 sie 2012

Do góry
Ja tak mniej ogrodowo......wróce do stolika, którego nie chce twoj mąż....tego z Singera Ja taki stolik mam, mój mąż zrobił sam blat i póleczkę na dekoder.....pokaż mężowi jakie cudo może mieć sorry, że tak się chwale, ale strasznie mi sie podoba

no i...?
nic nie umiem, nie znam się.... ale bardzo chcę 11:59, 20 sie 2012

Do góry
Witam. Przeglądam Wasze posty i jestem pod wrażeniem, że potraficie planować, rysować projekty. Ja caly czas przyglądam się swoim kilku metrom i zastanawiam się co i gdzie posadzić (mało miejsca). Tu na forum otrzymalam już podpowiedź, że mogę posadzić hosty, hortensje, żurawki, trawy...
Rośliny, które wymieniłam niezmiernie mi sie podobają, ale nie mam zielonego pojęcia, w których miejscach posadzić Ważna jest jeszcze jedna kwestia-kasa, ale tu też otrzymałam podpowiedź, że od znamych mogę wziąć sadzonki.
ogrodoweimpresjejolki 11:59, 20 sie 2012

Do góry
Miałam jechać dziś na działkę, ale po upalnym poranku w tej chwili leje, wieje, grzmi i ciemno wokół!
Mam nadzieję, ze ta burza z ulewa oczyszcza powietrze, bo trudno wytrzymać.

Oprócz plewienia muszę ratować trochę roślin, bo choroby grzybowe atakują

Więcej po burzy, bo mi gaśnie światło, to i komp pewnie ...
Mój kawałek raju II 11:57, 20 sie 2012

Do góry
Trochę bieli moje begonie wyszło mi aż 6 doniczek Niecierpek Śniedek Saundersa Jeżówka Limelight Floks
ogrodoweimpresjejolki 11:46, 20 sie 2012

Do góry
Witam po przerwie
Wczoraj z powodu upałów na działce było tylko po(d)lewanie i relaks Dziadek zapewniał wodne zabawy wnukom, ale i postronnym trochę się oberwało

Przed wyjściem trochę podlewania. Ale miałam wrażenie, ze wszystko odparowuje, a nie wsiąka w ziemię

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:39, 20 sie 2012

Do góry
jeszcze trochę tarasu - pierwsze fotki w stylizacji Basi

Mój kawałek raju II 11:34, 20 sie 2012

Do góry
Trochę dzisiejszych fotekróżyczka wczoraj i dzisiaj rano, ostatniej różyczce jak tylko zrobiłam zdjęcie to moja mała Hania mi ja zerwała, myślałam,że dostanę zawału rozkwitła Trójsklepka Queen of Sweden Graham Thomas miniaturka nn, miała być Berlina ale nie pachnie i nny uklad płatkow, ale też ładna
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:18, 20 sie 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu pamiętam Twój taras był jak mój, dajesz mi nadzieje, że mój kiedyś też będzie piękny. A co do marzeń to od dawna wiadomo, że jeśli ktoś bardzo się stra to się spełniają Jestem ciekawa jak reporterzy trafili do Ciebie....

Ana - nadzieja i marzenia - to dobry duet!! spełniaj je!!!
A reporterzy trafili...przez bloga tzn. trafiła do mnie Weranda i zleciła sesję fotografowi i stylistce (bo to freelancerzy są - zdjęcia Rafała są praktycznie w każdym wnętrzarskim czasopiśmie, to dusza-czlowiek )

A tak pracowali z pełnym poświęceniem)

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:14, 20 sie 2012

Do góry
Dzień dobry wszystkim z opóźnieniem, bo wczoraj po sadzeniu w tym upale byłam padnięta!

dziękuję Marcie, za relację i spotkanie; prawda, myślałam, ze uwinę się w godzinkę, ale to po prostu niemożliwe; człowiek, dostaje małpiego rozumu, wśród tylu pięknych roślin; czas nam szybko minął, rosliny zostały dobrane, ale kolejną partię dowiezie Marta w czwartek, bo moje auto tego nie pomieści!

i nasza Marta, jestem oczarowana jej podejściem do życia i przyrody i te jej szmaragdowe oczy
na tle trawy, piórkówka, słońce świeciło prosto w oczy!

cudne hortensje i wszystko wokoło

a tu niesamowita hortensja, zupełnie inne liście; fachowym okiem sprawdza kwiatostan
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:10, 20 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zdjęcia ze spotkania u Ani Studio natchęły mnie do obfocenia domu i ogrodu o zmierzchu

Madżenko, BAJKA!!!!!!!
Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 11:08, 20 sie 2012

Do góry
Bozenka kupiła chyba phantom,ale juz w drodze powrotnej uswiadomiłam jej,że na pewno nawet na 10 sztukach nie skończy się.
Ja zaczynałam od limelight,teraz mam ponad 20 i ciągle mi mało,a najmniej miejsca w ogrodzie.

A tak wracałysmy jakby ktoś myślał,że pusto.

Poletko Pana Boga czyli Początek Ogrodu Marzeń 11:06, 20 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Poletko Pana Boga.......hmmm.w tej kwestii nie zdawałabym się na jego prace,ale na własne siły.....
Natura pomoże osiągnąć stan satysfakcjonujący,a i koleżanki pomogą.Masz blisko mnóstwo fajnych dziewcząt i chłopaków.
Z każdym miesiącem będzie lepiej.Trzymam kciuki!
Kwiatek na dobry początek......

Dziekuję.....za trzymanie kciuków i za pieknego slonecznika
....a mój dzienniczek poczynań ogrodniczych nazywa sie Poletko Pana Bogko, bo wszystko, jak narazie, rosnie jak chce
Mój kawałek raju II 11:04, 20 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Witam po przerwie

A u mnie wczoraj z powodu upałów na działce było tylko po(d)lewanie
Dziadek zapewniał wnukom schładzanie wodą, ale i innym też się "oberwało:
O rośliny zadbam dopiero od dziś ....

Jolu super to podlewanie, a jakie bezcenne chwile z wnukami, myślę, że i babci sie trochę dostało?
właśnie przyszłam z ogrodu, bo zaczeło padać i trochę grzmi, rano podlałam tylko pod folią , bo wczoraj bylo po powrocie za późno na podlewanie a jak się czujesz? wyjazd pomógł troszeczkę w rehabilitacji?
Nasz przydomowy ogródek 10:57, 20 sie 2012

Do góry
Dzięki za porady. Prawdopodobnie katalpa "pójdzie" całkiem na prawo .

Pochwalę się regeneracją kancików. Na trawnik nie patrzcie bo walczę z nim cały czas .

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:51, 20 sie 2012

Do góry
Ania u mnie jeszcze nie wygląda Fotka z większej odległości wygląda tak: jest sobie skarpa porośnięta żółtą tawułą, a na górze rosną 3 kępy winorośli.
To fotka ubiegłoroczna, teraz są większe...

Kępy, bo inaczej nie można tego nazwać Winorośl rośnie 3ci sezon, od małego patyczka. 3 szt obok siebie. 4ta, ta po prawej, zmarzła i wyrzuciłam ją. Na wiosnę zlecimy zrobienie pergoli umocowanej do budynku pod nie. Stwierdziłam w ubiegłym roku że nie ma jeszcze co robić, bo drewno tylko by niszczało, a krzewy zbyt małe...
Za rok będzie jak w projekcie
Poletko Pana Boga czyli Początek Ogrodu Marzeń 10:23, 20 sie 2012

Do góry
Poletko Pana Boga.......hmmm.w tej kwestii nie zdawałabym się na jego prace,ale na własne siły.....
Natura pomoże osiągnąć stan satysfakcjonujący,a i koleżanki pomogą.Masz blisko mnóstwo fajnych dziewcząt i chłopaków.
Z każdym miesiącem będzie lepiej.Trzymam kciuki!
Kwiatek na dobry początek......

Mój mały raj na ziemi :) 10:11, 20 sie 2012

Do góry
Anulka, nie było mnie wczoraj, ale za to dziś skladam Tobie najszczersze życzenia!!! Bądź zawsze taką usmiechniętą, pogodną osobą, pelną ciepła dla ludzi, kwiatów, roslin....

Ogien piękny, i w latarenkach, i w świecach i z ogniska...i ten żar i ciepło bijace od Was...i ogniki w twoich oczach Anula - bo sama jestes jak iskierka
Dla odmiany czas na zmiany... 09:50, 20 sie 2012

Do góry
Beatko, dobiłaś do setki pod moją nieobecność, więc spóżnione, ale bardzo gorące gratulacje, bo to pierwsza przecież seteczka jest
Kfiatuch ode mnie

I jeszcze zachwyty nad domkiem muszę dorzucić Świetnie wyszedł po malowaniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies