Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Leny. 16:51, 25 lip 2012

Do góry
Dołączam się do gratulacji 100.
Pozdrawiam ze złotą rybką poniżej
Obsadzenia przed tarasem-pomocy 16:44, 25 lip 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ja bym jednak zasłoniła ten mur.....
Trawki zrobiłabym żółte....

o fajnie, na bogato
W Gąszczu u Tess 16:39, 25 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Nutkajski naprawdę nie miał gałęzi na dole po drugiejstronie
Dam pod niego coś i nie będzie ten ubytek tak widoczny. O, np. takie coś (zdjecie z wątku Święto róż w ogrodzie nie tylko bukszanowym )

Grupowo
Na drugim planie cyprysik nutkajski 'Pendula'

popieram, to jest myśl

a Gosia jaka zamyślona, spogląda w dal...
Warmińskie dylematy 16:39, 25 lip 2012

Do góry
Ewelino, dziękuję za propozycję, ale dzięki zachęcie monteverde przejechałam się dzisiaj do Wipsowa i NARESZCIE poczyniłam nieduże zakupy żurawkowo-trawowo-szałwiowe, więc jestem bardzo szczęśliwa rany julek, cieszę się jak głupia, ale dzięki temu mogę już ustawiać rośliny do wstępnej kompozycji, żeby porównać wyobrażenia z rzeczywistością

Szkółka fajna, typowo bylinowa, produkcja duża i własna, na placu ledwie część z tego, można wcześniej zamówić mailowo, żeby zostało dowiezione i czekało w odpowiedniej ilości oraz kondycji. Miałam przyjemność rozmawiać z jedną z pracownic, która mnie obslugiwała, świetnie zorientowana kobitka, wszystkie doniczki zostały mi opisane, można ją podpytać, poradzić, przemiła osoba i najważniejsze wiedząca, co sprzedaje

Oczywiście wklejam zdjęcia - niedługo planuję tam wrócić, po większe zakupy, jak tylko wybiorę żurawki najbardziej mi pasujące do planu nasadzeń

A na koniec moja wypatrzona i wyrwana po dobroci ze szkółki - mimo że już nie było ani jednego egzemplarza do sprzedaży werbena patagońska - nareszcie będę mogła rozsiewać po ogrodzie i za płotem

W Gąszczu u Tess 16:34, 25 lip 2012

Do góry
Nutkajski naprawdę nie miał gałęzi na dole po drugiej stronie
Dam pod niego coś i nie będzie ten ubytek tak widoczny. O, np. takie coś (zdjecie z wątku Święto róż w ogrodzie nie tylko bukszanowym )
barbara_krajewska napisał(a)
Grupowo
Na drugim planie cyprysik nutkajski 'Pendula'

albo kule, jak w tym projekcie (z wątku słoneczna rabatka):
Michael napisał(a)
Ogrodnik mimo woli 16:34, 25 lip 2012

Do góry
Twoje ptaszki na głazch skalnych świetne

a ten zestaw roślinny bardzo mi się podoba...
czy to obok hortensji Limelight rośnie mieczyk fioletowy ? a obok miskant ...jaki ?
asc napisał(a)
Przylecą ptaki do każdej wody..byle troszkę krzaczków było w pobliżu.. no i niestety nie daja sie blisko podchodzić.. trzeba z oddali je obserwować....
I obiecane nowe fotki z ogrodu..

W cieniu - zacieniona 16:24, 25 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Drzewka przed cięciem... ....w trakcie przycinania
..ażurowa misa już uformowana...góra czeka na m.

ciekaw cięcie, rozumiem, że dołem misa i górą coś też pomidorki cudne, a ja na zacienioną, bardzo tu kwitnąco i kolorowo
W tym tygodniu dokończymy,jest wysoko...
W cieniu - zacieniona 16:21, 25 lip 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Drzewka przed cięciem... ....w trakcie przycinania
..ażurowa misa już uformowana...góra czeka na m.

ciekaw cięcie, rozumiem, że dołem misa i górą coś też pomidorki cudne, a ja na zacienioną, bardzo tu kwitnąco i kolorowo
Ogród Bogusława 16:18, 25 lip 2012

Do góry
dla rozbarwienia kilka kloników

Nasz mały raj na ziemi :) 16:15, 25 lip 2012

Do góry
A tu dla Ciebie kwiatuch z gratulacjami osiągnięcia pierwszej setuni .... czekam na kolejne !!!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:14, 25 lip 2012

Do góry
i aktualne zadanie- wyzwanie, nie mam pomysłu; powiększona, podwyższona rabata, zostają hosty, może dosadzę jedną do szpaleru i co dalej; czy dać kuli jałowcowe 4 i bluszcz od wew, strony gazonów, aby je obrósł, a do środka gazonów jednoroczne kwiaty? czy trawy jak były planowane, ale chyba zimą przemarzną
chciałam to pokazać porównawczo, ale z wiadomych względów daję stan aktualny; koło Susan wkoło pójdą dalej żurawki; powoli bidula odbija

proszę o rady, pliss
takie szare gazony wybrałam, bo jakos kolorowe mi nie pasowały do całości mojego bałaganu

i to ta rabata, cholera, jak zwykle taczka, jakaś z duszą, wędruje wszędzie tam, gdzie focę!

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 15:57, 25 lip 2012

Do góry
Teresko, a myślisz, że ja tak nie mam? Ciągle widzę coś nowego i raz po raz zmieniam koncepcję. I znowu zaczynam szukać, drążyć, przekształcać w wyobraźni swoje rabaty. Teraz też mam taką listę róż ze sztywnymi pędami, których będę poszukiwać w szkółkach.
Znakowanie zacznij już teraz, ja tego kiedyś nie robiłam i żałuję, że nie wiem czasem, co naprawdę u siebie mam. Bo skoro tego nie wiem, to nie wiem też, jak to uprawiać.

Elizo, [/b]ona chyba ta twoja różyczka już była czerwona, tylko etykietka była może pomylona, co? Chociaż nie wiem. Ja kiedyś miałam różowe goździki pierzaste, a potem co roku robiły się jaśniejsze i teraz są już czysto białe. Taki dziwoląg. Może twoja niegrzeczna róża stopniowo ciemnieje, co?

Leno, dziękuję. Róże jak to róże, wiadomo - są baaaardzo fotogeniczne. Ale czasem ich piękno jest ogromnie ulotne. Szkoda.

Ogród Bogusława 15:43, 25 lip 2012

Do góry
i jeszcze kilka maluszków

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:41, 25 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
wokół tej rabaty chcę posadzić chosty, dość gęsto, i będę dzielić swoje, mimo, że nie pora; może tego Lawsona w środku wyciąc w kulę?

Ciąć, będzie się pięknie komponował z tymi kulkami wokół

PS. A nutkajski naprawdę z drugiej strony nie miał gałęzi na dole
Ogród amatora - proszę o pomoc 15:40, 25 lip 2012

Do góry
Właśnie wróciłam z ogrodu - musiałam zrobić małe porządki
Hosty - w doniczkach
żurawka - która rosła pod hortensjami tez zniknęła i jeszcze trawiaste- kwiatki "wyleciały", w końcu jutro mają przyjść moje liliowce

zastanawiam się tylko czy jałowca też nie wysadzić z rabaty
jak myślicie?

i co wsadzić w jego miejsce?? myślałam o nina aurea
z tyłu planuje posadzić białego liliowca i nie wiem czy nie będzie za dużo
jak się liliowiec rozrośnie
a może coś na pniu? np. trzmielinę?

mam posadzone po 2 z każdej odmiany
W zeszłym roku też kupowałam przez internet

W cieniu - zacieniona 15:38, 25 lip 2012

Do góry
...nowe,dzisiaj je wsadzę do ziemi. ...nasionka Krasnokwiatu powoli dojrzewają...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:31, 25 lip 2012

Do góry
wokół tej rabaty chcę posadzić hosty, dość gęsto, i będę dzielić swoje, mimo, że nie pora; może tego Lawsona w środku wyciąc w kulę?

czeka mnie stworzenie rabaty przed domkiem letnim po lewej stronie, już mi się pomysły wyczerpały

kratka zarasta, ale powoli, ciut coś tam bluszcz wystaje

sama nie wiem czy moje kulki rosną czy nie, ale chociaż cedry porzadnie w środku nich ruszyły; i jak mwói M., wszędzie na fotach taczka!!!
Ogród Bogusława 15:31, 25 lip 2012

Do góry
ręka aby pokazać wielkość

Ogród amatora - proszę o pomoc 15:30, 25 lip 2012

Do góry
iwona100na napisał(a)
JulkAd - specjalnie dla Ciebie

hortensja - silver

hortensja - limelight

żurawka - marmelade

Iwonko bardzo Ci dziękuje za tak piękne zdjecia. Niestety muszę zamówić przez internet do siebie też limelight (niestety w okolicy nie ma), a w marketach tylko ogrodowe
Niedokładnie widzę ile ich tam posadziłaś? 2 czy 3?
U siebie dostałam Berry Marmolade, Root Beer, Plum Parfait, zobaczymy ja sobie poradzą
Lewizja - Lewisia 15:30, 25 lip 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies