Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 10:48, 25 lip 2012

Do góry
...przywołały słoneczko...
Testowe dodawanie zdjęć 10:45, 25 lip 2012

Do góry
testuje dodanie zdjecia
Ogród z perspektywą na przyszłość 10:39, 25 lip 2012

Do góry
Wklejam obiecaną instrukcję fotograficzną wykonania wianka. Dziś akurat wpadłam na pomysł wykorzystania ostatnich paków hortensji, ponieważ jak wrócę pewnie już nic z nich nie będzie Wianek w zamyśle miał być cały hortensjowy, ale jak narazie nie mam ich tyle w ogrodzie, więc uzupełniłam jałowcem Rośliny przypinamy kawałkami drucików zgiętych jak skobelki.

Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 10:39, 25 lip 2012

Do góry
Magjo, o radę poproszę

Czy różaneczniki mogą być w tym miejscu, nad oczkiem wodnym, przy placyku z milinem:

Oczko jest za tym podkrzesanym świerkiem gniazdowym. A rh to są Cunningham withe

inne ujęcie:

To jest bardzo słoneczne miejsce , choć na zdjeciu tego nie widać. Ale słyszałam, że ta odmiana może być na słońcu, a tu dodatkowo byłyby nad wodą, co podobno bardzo lubią

Sadzić je tutaj, czy nie?
Kwiatki i rabatki u Elizy 10:28, 25 lip 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
prześliczne lilie, ja je uwielbiam, w tym roku posadziłam lekko ze trzydzieści
a fioletowy kwiatek nad co to ? budleja?

Ten fioletowy to już nie wiem, kiedyś myślałam, że to przetacznik, ktoś mówił, że przetacznikowiec, a może to to samo? Może ktoś wie?

Nasz mały raj na ziemi :) 10:19, 25 lip 2012

Do góry
kubi2000 napisał(a)

To nasze ostatnie zakupy
Klon jesionolistny Variegatum

Miały tam być posadzone trzy octowce i nawet były malutkie ale Sonia je połamała i chyba całe to szczęście bo naczytałam się o nich już wiele.... Biliśmy się z myślami.... Bardzo się nam podbają ale jednak wizja ciągłego wyrywania odrostów, zniechęciła nas... a Sonia jeszcze pomogła.... Wykopane głęboko z korzeniami poszły do spalenia.
Myślę że klony fajnie rozświetliły domek Kiedyś będą wystawały ponad tuje, które będą sięgały tylko wysokości siatki.

Jeny gdzie Ty tego klona dostałaś kupić!?!?!?!?! Ja go szukam po wszystkich w okolocach szkółkach.Ciągle mówią że ciężko o takiego....

Klony kupiliśmy w pobliskiej szkółce Fijak. Zostały jeszcze dwa wyższe ale z mniejszą koroną Przyjeżdżaj
Nasz mały raj na ziemi :) 10:00, 25 lip 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Asia mam takie coś ale bez tej nieszczęsnej wierzby.... Cos mi się wydaje, że trzeba by ją przenieść. To są bardzo podobne dwie formy i Hakuro i trzmielina......... jak dla mnie w tak bliskiej odległości w ogóle to nie gra...

....kurde wstawiałam screene i mnie się przypomniało! RDEST! hehhehe On tam zawija za miskanta lub ostróżki i łączy sie z lawendą..

Kurcze Gosia coś nie przemawia do mnie ta rabata... a tak sie cieszyłam że fajnie będzie to wyglądać...
Mus pomyśleć o innym jeszcze zestawie....
Nasz przydomowy ogródek 09:40, 25 lip 2012

Do góry
Uwaga uwaga - ketmia "mamuśka" zapowiada kwitnienie ! Pokazują się pierwsze kwiaty a trzmiele i pszczoły nic jeszcze nie wiedzą.

A jej biała siostra jeszcze spokojnie śpi.

Moja największa pasja - ogród 09:32, 25 lip 2012

Do góry
ogród w tym roku zdecydowanie najbardziej mi się podoba, to co zrobiliśmy zaczyna przynosić wymiernw efekty, choć ja jeszcze nie jestem w pełni usatysfakcjonowana

stary kołowrotek uratowany przed wyrzuceniem

w oddali nowy kompostownik stworzony przez męża ze starych podłogowych desek

trzeba będzie coś przed nim posadzić, bo na razie średnio to wygląda

a to śliczna trzykrotka prezent od mamy, baardzo mi się rozrasta

W cieniu - zacieniona 09:24, 25 lip 2012

Do góry
Pysznogłówka -różowa.
W cieniu - zacieniona 09:22, 25 lip 2012

Do góry
Kolorowe rozwary zaczęły kwitnąć -najwcześniej pokazał się biały...
Ogród Leny. 09:22, 25 lip 2012

Do góry
Tess,Martek,Konstancjo,Irenko,Agato,Aniu szczerze dziękuję za przyczynienie się do takiego jubileuszu

Aniu , hortensja z 10-tej strony,to rewelacyjna "Vanille-Fraise" - właśnie zaczyna powoli kwitnąć .Będę robić fotki z rozwoju na bieżąco - jej przemiana oszałamia!

Karolina dziękuję

Przypuszczam że wujaszek mega zadowolony - ja barrrdzo !
Już planuję tam wrócić jeszcze w sierpniu.

Sylwia dziękuję za 100
Jesteś przed,w trakcie wakacji?
Zaraz idę do Ciebie - jak zawsze wyjdę chora
Ale tak pozytywnie.

Moja Eden Rose85

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 09:20, 25 lip 2012

Do góry
wanda7 napisał(a)

Rany, Wandziu, jakie Ty masz cudne róże!
Wszystkie piękne, a ja jestem własnie na etapie wybierania róż do mojego ogrodu.

Myśłałam, że już wybrałam, a teraz takie inne piękności widzę

A znakowaniem/podpisywaniem roślin mnie rozwaliłaś na łopatki! Jak ja bym chciała być taka uporządkowana i zorganizowana

W cieniu - zacieniona 09:20, 25 lip 2012

Do góry
Agapanty dostały towarzystwo,może coś z nich będzie?
Ogródek Hanusi po zimie 09:16, 25 lip 2012

Do góry
Piękne spotkanie miałyście. Miło pooglądać Wasze radosne buzie. Ogródek rzeczywiście uroczy, a z Froda porządny gospodarz
Zaciekawiło mnie to co na zdj. poniżej. Co to jest Haniu?
Pozdrawiam.

W cieniu - zacieniona 09:15, 25 lip 2012

Do góry
Zakwitły liliowce.
Mój ogrodowy azyl 09:04, 25 lip 2012

Do góry
AgnieszkaB napisał(a)

Jak dobrze że wróciłaś

To miejsce w ogrodzie z Wiązem zaplanowałaś rewelacyjnie.Szalenie mi się podoba - ogólnie wszystko-ładnie komponujesz rośliny i doprawdy aż dziw że ogród ma tylko 3 lata

Synuś śliczny i taki kochany - do przytulania
Ogrodowy spektakl trwa ... 08:08, 25 lip 2012

Do góry
Marzenko ja w tym roku wysiałam też sporo innych nasion i tylko mam kosmos, nsturcję i ogórecznik - nie wiem co się dzieje - może coś nie podlałam jak trzeba - astrów nie mam, cynie może 3 z całej torebki i inne nie wzeszło - na pewno coś sknociłam chociaż mam coraz więcej przekonania że jakość nasion jest słaba ...

Ania i bold textIrenka - wszystko będzie co mam - Irenko ja z kolei szukalam Twojego wątku ze święta z liliowcami i nie znalazłam i wczoraj zaczęłam wklejanie do Arboretum Wojsławice a dziś dokończę

a na dzisiejszy dzień dla wszystkich kierowców i ich patrona Krzysztofa fotka z Wojsławic

i czosnki na odstraszenie złych mocy

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 07:01, 25 lip 2012

Do góry
Serdeczności z rana przesyłam,bo wieczorem po upalnym dniu jestem zbyt padnięta.
Zdrowia życzę.
Rajski ogród Ani 05:26, 25 lip 2012

Do góry
...i ode mnie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies