Miałam dziś dużo szczęścia Praktycznie cały dzień u nas padało, ale późnym popołudniem wyszło u mnie na chwilę słońce i udało mi się pstryknąć kilka fotek
Przed wejściem do domu witają Was oczywiście bukszpan i żurawki
Przy wjeździe na posesję:
szpaler z nowej złotej odmiany tuji szmaragd -odmiana Golden Smaragd
Z tyłu domu mur oporowy z rabatami .
Z muru spływają m. in. jałowce sabińskie 'Tamariscifolia' oraz winobluszcz pięciolistkowy tzw. dzikie wino .
Pod murem posadziłam bluszcz pospolity oraz nową pstrą hortensję pnącą, tak więc za 2-3 lata zarosną cały mur. Pokażę przy okazji, jak wygląda ta hortensja pnąca:
dużo masz powojników ja też troszeczkę mam: wszystkich nie będę wymieniała, ale np.Purpurea Plena Elegans, Crystal Fountaine,Yuki_no_yoso'oi, Alba Luxurians,Duchess of Edinburgh, Josephine, Cecile,Patricia Ann Fretwell, Summer Slow, Violet Elizabeth, Vienetta, Avant- Garde, no i jeszcze trochę, ale wystarczy zdjęcie z tamtego roku, oczywiście nie wszystkie pozdrawiam Monico, a Twoje zdjęcie te ostatnie po lewej chyba najładniej wyszło
W ogole zmiany niesamowite Sporo zurawek zauwazylam u Ciebie, kolo takiej prostokatne plyty, czy to marmoladki? Czy w miejscu plyty bedziesz robic oczko albo inne ciurkadelko?
Malgosiu, najpierw serdeczne, choc spoznione - wybacz, zyczenia na pierwsza 100. Zycze wielu kolejnych setek. Nich Ci rosliny odwdzieczaja sie za troske z kazdym rokiem coraz bardziej a slonce umila kazdy dzien
Widze, ze odbylo sie u Ciebie przemile spotkacie. Popieram Marte, podpisz prosze swoich Gosci
Twoj ogrod kipi kwiatami, jest taki optymistyczny, kolorowy i widac dbalosc. A Ismena wyjatkowo piekna