Ptaszki i latarenki - zgrabne, zgrabne, nie wzgardziłabym
A nie myślałaś, aby tej szopki (za hostami) pokryć np. takimi poziomymi deseczkami z drewna (i przed papą i na tym szczycie) - koszt tego jeste niewielki i można zrobić samemu, a może wyjdzie zgrabny domek ogrodnika, jeszcze z podporą na pnącza w zamian. Coś w tym stylu (mogą być rzadsze no i bez dachu ze słomy ), na żywo, zwłaszcza brzydka betonowa elewacja z tyłu wygląda jeszcze lepiej:
Aniu, ale katalpy duuużo szybciej rosną niż platan, a ten u Ewy jeszcze dużo musi papu dostać, żeby cos zacienić A poza tym, co Ewa za te parę lat będzie robić, jak już cały ogród będzie dopieszczony? To chociaż sobie lawendę spod platana-giganta przesadzi
Teraz myślę co posadzić przed hortensją- tu fotka jeszcze bez traw
chcę dosadzić lawendę ... bo już posadzona gdzie się kończy kratka, pociągnąć ją naokoło całej rabaty
- róże, tylko nie wiem czy tylko po prostej, a po tym łuku dalej trawy... jak myślicie
Ludu złoty!!!! Jaką masz przechowalnię. Kobito!!! Będziesz sadzić to potem dwa tygodnie
Piękna ta żurawka! Daje radę w słońcu? Wiesz może?
Chodzę koło heuchera Southern Comfort już jakiś czas i na wiosnę będę musiała się zdecydować na duże ilości żurawek. Bardzo chcę wiedzieć, czy mogę ją posadzić na słońce. Mam dwa gatunki z czerwoniastych i dają radę
Kindziu nie mam pojęcia !!!
Gdzieś przeczytałam, ze daje radę na słońcu i dlatego ją kupiłam. Ale z tego co czytam to te żurawki robią jak chcą u innych rosną na patelni a u innych nie.
Nie trafisz za nimi
E,to była chyba chwilowa niedyspozycja?
Beatko,Betysiu droga,wpadłaś,namieszałaś i nas samych z tym sosem zostawić chcesz?
Nie musisz pisać historii ogrodu,dawaj jego teraźniejszość,ta też jest niezmiernie ciekawa.
Pewnie masz masę zajęć, ale te kilka słów o tym,że żyjesz,jak najbardziej postaraj się znaleźć!
Na francuskiej ziemi zapuszcza korzenie,
ale chyba nikt nie wie ,co jej w duszy drzemie!
Ma tu przyjaciół,sąsiadów i chatkę,
Ogródek z fontanną,przemoczoną pannę,
Ale ma też marzenie ,by zwiedzić Lozannę!
Na stówkę więc życzę wielu jeszcze gości,
wrażliwych,mądrych,do łez skorych,
I wnoszących ze sobą iskierki humoru,
Ściskam serdecznie,aż do chrzęstu kości!
Kolejna stówka.... niech szybko zagości!
Pyknęłam rano kilka zdjęć, chodź światło ostre i ciężko coś wybrać , wszystko dość dużo urosło, zwłaszcza żurawki, hosty, trawy, na bukszpanach też widać przyrosty, no i oczywiście hortensje które u mnie dopiero zaczynają kwitnienie
A tutaj przyrosty bukszpanów
i trawy którymi jestem zauroczona
a citronelle ? chyba bardzo dobrze się czuje
Ja również jestem pod ogromnym wrażeniem... Pięknie
Aniu witam ,
I na Twoim przykładzie widać jak z bardzo ładnego ogrodu, zadbanego, Danusia i tak potafiła wyczarować CUDO.
Piękny masz ogród, różanka piekna, a w szałwi omszonej sie zakochałam.
Kiedyś pokazałam tego kfiatka.....i zaraz były skojarzenia ........ dobrze, że nikt nie poleciał do moderatora.... witam Panie w nowym dniu...to już piątek.... ufff
Ja myślałam, że to serce, a ktoś inny że...... samo życie...