Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały raj na ziemi :) 22:45, 26 cze 2012

Do góry
Konstancjo, specjalnie dla Ciebie z obu stron bez cisów jeszcze, niestety .....
zielonastrefa 22:44, 26 cze 2012

Do góry
Pokażę Wam moje własnoręczne róże z patyczka Na razie zakwitły 2, a trzecia ma małego pączka. Kolejne 3 jeszcze nic.
Chopin

Peace (bardzo mocno ubarwiona na rym stanowisku), chyba, że to Chicago Peace bo też ją rozmnażałam w tej samej doniczce, więc może mi się pomieszało

Złapałam ją w jej ostatnim momencie przed rozsypaniem się.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:42, 26 cze 2012

Do góry
Irenko, sliczny avatarek piekna Kobieto i w fuksjach Ci do twarzy

Wybacz NAJ-MILSZA ( ) to karygodne spoznienie

Gratki na 600 stron

Jakze mi przykro, ze nie dane mi jeszcze bylo poznac Cie osobiscie Ale moze przyjdzie ta chwila, mam nadzieje wielka

Buziole Kochana
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 22:40, 26 cze 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

Niby nic a cieszy
wydaję się , ze to Phantom , bo kupowałam jesienią bez etykiety

a to Annabellki

piękne!!!!
To właśnie tu 22:39, 26 cze 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

Ależ wszystko galopuje.
Przekwita budleja skrętolistna

zaczynają kwitnąć liliowce

rozkwitł czyściec wielkokwiatowy

kwitnie też krwawnik kichawiec.

Dzidziu o głębokości sadzenia piwoni to ja już wiedziałam dużo lat wstecz ,więc ona jest moją zagadką.Zawsze podobał mi się Czyściec wielkokwiatowy ale nie mogłam go spotkać ,no i wreszcie w ubniegłą sobotę kupiłam ,jestem zadowolona choć jeszcze jej nie posadziłam na miejscu.Uwielbiam ten kolor kwiatów,widziałam ją w wielkiej kępie-piękne zestawienie m.inz trawami.
Mój mały raj na ziemi :) 22:36, 26 cze 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
po sobotnim kulkowaniu bukszpanów i jaśminu ogród nabrał elegancji

Anulka co ja widzę ... moja ulubiona rabatka ... poproszę o zbliżenia ...
Mój mały raj na ziemi :) 22:34, 26 cze 2012

Do góry
po sobotnim kulkowaniu bukszpanów i jaśminu ogród nabrał elegancji
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 22:32, 26 cze 2012

Do góry
alinak napisał(a)

[b]

Jest malenka ale piekna…mama nadzieje, ze za kilkadziesiat lat Mateusz i moje wnuki doczekaja i zobacza jej piekno, piekno, ktore wczesniej ja widzialam nad babcinym stawem…

przyłączam się do zachwytów . a teraz bardziej praktycznie :

- wierzbę uformuj bo z tego może być tylko krzak a nie drzewo . odetnij tę dolną gałąź. zostaw jak najdłuższy pieniek . wbij porządny kij i podwiąż tę najdłuższą gałąź tak żeby się prostowała. rób tak co roku aż osiągnie porządaną przez ciebie wysokość . potem obetniesz czubek i będziesz formować koronę . uwierz że nawet Mateusz nie zdąży dorosnąć a już będzie piękne drzewo.
a co do róży to sprawdź czy nie podgryza jej nornica lub karczownik ...a może faktycznie przenawoziłaś podczas upału . też może być taki efekt. w takim razie podlewaj , podlewaj

z nieba mi spadasz kochana !!!!
a ja glupia bym czekala i czekala na drzewo...najprosciej bylo kupic prawdziwe w sklepie ale przeciez nie, ja chcialam, zeby bylo wyjatkowe, mialo swoja historie... i bym sie doczekala krzaczora
a wiec jutro bede ciac i wiazac !!!!! i pilnowac czy prosto rosnie hihi!!!!
co do rozy to juz jej poobrywalam wszytkie liscie tz te dziwne i leje wode ile wlezie !!!
co do nornic to chyba nie mozliwe, bo ona rosnie w kamiennej dobudowce przy domu tz ..nie wiem jak to nazwac, sama zrobilam specjalnie dla niej...ale tak czy inaczej nic sie do niej od spodu nie dostanie!!!
jeszcze raz dziekuje za rady!!! BEZCENNE!!!!
sciskam mocniusio!!!!!!!!
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 22:24, 26 cze 2012

Do góry
renata_pelkniewska napisał(a)

Teraz jest tak to wyglada na chwile obecna

Reniu ślicznie Mówiłam ci od początku.....wiklina przycięta na równo z bramą !!! wszyscy podzielają moje zdanie
Jesli chcesz podwyższyć tą brame, to ja jeszcze widzę ewentualnie nad bramą tak jak ci mówiłam wykończenie deską wygiętą,wyciętą na kształt bramy.....ale troszke zabawy z tym byłoby - może póżniej, macie tyle do zrobienia
Dumna z ciebie jestem !!!!!!!!
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 22:18, 26 cze 2012

Do góry
betysia napisał(a)
[b]

Jest malenka ale piekna…mama nadzieje, ze za kilkadziesiat lat Mateusz i moje wnuki doczekaja i zobacza jej piekno, piekno, ktore wczesniej ja widzialam nad babcinym stawem…

przyłączam się do zachwytów . a teraz bardziej praktycznie :

- wierzbę uformuj bo z tego może być tylko krzak a nie drzewo . odetnij tę dolną gałąź. zostaw jak najdłuższy pieniek . wbij porządny kij i podwiąż tę najdłuższą gałąź tak żeby się prostowała. rób tak co roku aż osiągnie porządaną przez ciebie wysokość . potem obetniesz czubek i będziesz formować koronę . uwierz że nawet Mateusz nie zdąży dorosnąć a już będzie piękne drzewo.
a co do róży to sprawdź czy nie podgryza jej nornica lub karczownik ...a może faktycznie przenawoziłaś podczas upału . też może być taki efekt. w takim razie podlewaj , podlewaj
Kubusiowo 22:17, 26 cze 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Gosia

Asia zobacz..... bylinówka 19-06-2011

bylinówka 24-06-2012

O dzięki Ci wielkie za to zestawienie, poczułam się zmotywowana
Mój mały raj na ziemi :) 22:12, 26 cze 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
już wiem dlaczego nazywają ją królową kwiatów.... ta miłość do niej jest jak uderzenie pioruna! i nie można się uwolnić.... i chce się więcej.

przepiękne Prawdziwa królowa !!!! Kolor naprawdę jest olśniewający .................
Lecę w kulki... 22:11, 26 cze 2012

Do góry
Co do zlotu...jeszcze...
Jechałam razem z Sylllwią...ostatnio jak się gościłam u niej...
Sylwia obiecała mi, że jak będzie dzielić hosty to będzie o mnie pamietać.....
W niedzielne południe przed wyjazdem na Dolny Śląsk wyciągnęła z samochodu...

...jestem zachwycona !!! Toż to OKAZY ! Po dzieleniu...spodziewałam się raczej trzech marnych listków.........a nie buszu

Jedna ma już nawet swój domek...

DZIĘKUJĘ CI SYLWUŚ buziol

W miniformacie 22:10, 26 cze 2012

Do góry
Spotkanie Dolny Śląsk - czerwiec 2012 22:04, 26 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nadrabiam i zaczynam relację od początku

U Finki

Gospodyni spotkania : Marta (Finka)

a za mną Ewelinka ! Kochana dziewczyna ! Bardzo dużo pracy włożyła (razem z Beatką) w przygotowanie ogrodu do spotkania ! Bardzo lubią swoją pracę i wiem, że wkładają w nią dużo serca ! Wielkie dzięki moje kochane dziewczyny !
Zielono mi! 22:03, 26 cze 2012

Do góry
Letnich widoków cd.
Widok z huśtawki.

I bliżej.

Ukwiecona wierzba.

I żurawkowa kompozycja.

Mój mały raj na ziemi :) 21:59, 26 cze 2012

Do góry
już wiem dlaczego nazywają ją królową kwiatów.... ta miłość do niej jest jak uderzenie pioruna! i nie można się uwolnić.... i chce się więcej. No i lilie, też szaleństwo nie do opanowania .....
Moje roślinki 21:57, 26 cze 2012

Do góry

Moje roślinki 21:57, 26 cze 2012

Do góry

kule, kulki i kuleczki...kiedyś będę miała 21:57, 26 cze 2012

Do góry
A co do tych bukszpanów...to one właśnie poszły na szpalerek, i kilka nawet zostało - na razie je udomowiam w ziemi coby się nie zmarnowały i muszę im miejsce znaleźć

A miejsce na szpalerek wyglądało sobie tak

a teraz jest tak - podobnie jak w poprzednim przypadku, braki, no ale cóż - cieszy przynajmniej to co już jest

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies