Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:54, 07 lip 2012

Do góry
To jeszcze ja z życzeniami imieninowymi

Ogród na Cedrowej 15:29, 07 lip 2012

Do góry

Znalazłam jeszcze takie zdjęcie - z marca wklejam je dla porównania

A teraz

Nowy projekt rabaty - południowa wystawa 14:49, 07 lip 2012

Do góry
ok, skoro nie widac napisów a mam nadzieje ze widac cyferki to zaczne jeszcze raz

1. dereń
2. trawa pampasowa grupa
3. magnolia susan
4. konwalnik - czarna trawa grupa
5. red baron grupa
6. złota trawa
7. żurawka (kolor bordo) grupa

1. magnolia susan
2. trzmielina oskrzydlona
3. szczodrzeniec czerwony
4. piwonie drzewiaste bordo
5. krzewuszka różowa
6. grupa dalie kolory czerwieni
7. grupa funkie różne liscie
8. pięciornik czerwony
9. rozchodnik olbrzymi
10. tiarella grupa

od lewej krzewuszka różowa, po środku złotlin, tamaryszek - reszte nie wiem czym obsadzić

1. tamaryszek
2. irys syberyjski grupa
3. tawlina
4.miskant zebrinus grupa
5. szczodrzeniec pomarańczowy
6, orliki grupa
7. liatra kłosowa biała i różowa grupa

co do tawliny - chce czyms wytrzymałym zapełnić róg - ogromny berberys padł i dwa perukowce, a tawlina to zieleń miejska roslina wytrzymała, ładnie kwitnie, na jesień się przebarwia na czerwono i pomaranczowo a ze ekspansywna to na to sa sposoby albo posadze w donicy bez dna albo w oponie
Mój jesienny ogród 13:47, 07 lip 2012

Do góry
100 lat w zdrowiu i szczęściu
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:45, 07 lip 2012

Do góry
Prezent imieninowy pierwsza klasa!!!
życzę z okazji imienin wszystkiego naj...!
miłego urlopu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:35, 07 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

dzięki za pozdrowienia
pokaz kanny, rany wielkie, a moje jakoś rachityczne!
a ja robisz donice..może i moje żółte plastikowe przemaluję i będzie miodzio do tej ławki

donice robimy z resztek desek po werandzie takie jak u Moniki ... będą stały na werandzie i robiły za słupki ... nie wykluczone, że z barierki zrezygnuję bo weranda niziutka ...

takie plastikowe malowałam i nawet bez gruntu farba ładnie się trzyma ... a używałam zwykłej akrylowej do drewna i metalu (wodnej oczywiście - pewnie alkidowa byłaby jeszcze mocniejsza ale po co ... śmierdziaszkuje i brudzi łapki ) ... nawet na jednej jakis decoupage machnęłam )) ... możesz pomalować najpierw na szaro ... potrzeć gdzieniegdzie świeczką a potem na biało i przetrzeć i będzie prawie kamienna ... prawie ale z daleka można to kupić ...

a skoro lubisz zaszaleć nowymi środkami do efektów specjalnych to można wykorzystać - tylko sprawdzę dzis jak będę w markecie jakiej to firmy - lakier do spękań ... czy inszą inszość ale właśnie z efektem spękań jak w decoupage ... to chyba pozwoliłoby na uzyskanie wiekowo steranej donicy ...

to będą super donice i pasują jak ulał, a zamiast barierki, bo nisko, coś z rzeźb lub bibelotów ciężkich można postawić, ładnie i bezpiecznie
no to biorę sie za nie dzisiaj ciekawe jak mi wyjdzie; szkoda mi ich wrzucić, bo są duże i lekkie i zawsze coś wsadzić można
wielkie te kanny i zaraz zakwitną! te moje w gruncie to i tak maja większe liście od podpędzanych, co kwitną
a bzyczek na lawendzie cudny
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:29, 07 lip 2012

Do góry

Moje poletko 13:27, 07 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Kończy sie powolutku dzień.
zachmurzyło się, pomruczało i odeszło.A duchota została.

Idealnie, elegancko, a domek na działce to świetna rzecz!
a my 33 lata razem
Ogród u stóp klasztoru 13:21, 07 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

ROSENFEE

Piękny ten obelisk! A reszta bez komentarza!

Co do buszu(?) to co ja sierota mam powidzić o swoim misz- maszu?
Pozdrówka

I Celina napisałą, to co i ja chciałam
lubie busz i mam podobnie, tez się boję czy komu sie spodoba, ale mnie u siebie dobrze i podoba mi się
cudne te róże i fajnie rozwiązane

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 13:09, 07 lip 2012

Do góry
betysia napisał(a)

Łaaaał jak cudnie to wygląda - idealnie ją wpasowałaś w swój ogród!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:52, 07 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
dzięki za pozdrowienia
pokaz kanny, rany wielkie, a moje jakoś rachityczne!
a ja robisz donice..może i moje żółte plastikowe przemaluję i będzie miodzio do tej ławki

donice robimy z resztek desek po werandzie takie jak u Moniki ... będą stały na werandzie i robiły za słupki ... nie wykluczone, że z barierki zrezygnuję bo weranda niziutka ...

takie plastikowe malowałam i nawet bez gruntu farba ładnie się trzyma ... a używałam zwykłej akrylowej do drewna i metalu (wodnej oczywiście - pewnie alkidowa byłaby jeszcze mocniejsza ale po co ... śmierdziaszkuje i brudzi łapki ) ... nawet na jednej jakis decoupage machnęłam )) ... możesz pomalować najpierw na szaro ... potrzeć gdzieniegdzie świeczką a potem na biało i przetrzeć i będzie prawie kamienna ... prawie ale z daleka można to kupić ...

a skoro lubisz zaszaleć nowymi środkami do efektów specjalnych to można wykorzystać - tylko sprawdzę dzis jak będę w markecie jakiej to firmy - lakier do spękań ... czy inszą inszość ale właśnie z efektem spękań jak w decoupage ... to chyba pozwoliłoby na uzyskanie wiekowo steranej donicy ...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:41, 07 lip 2012

Do góry
Wszystkie żurawki sadziłem w maju zeszłego roku

I żadne to okazy nie były - zobacz choćby na te zielone -miały po kilka listeczków i jedną "nogę"

No a teraz po urwaniu chyba 10 sadzonek wyglądają tak - ciurkadło ma 40 cm średnicy - żurawki są nawet większe.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:39, 07 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
i popracowałam nad tym kawałkiem; robię po obu nowego zakupu, obwódki z bukszpanów, sadzę takie malutkie na murek; śmieszy mnie to krzesło, jak tron dla mojego M.
wczoraj pracowały 2 fajne ekipy i po wspólnej pracy ogród wyglada bajecznie, jeszcze ciut i będzie taki jaki mi się marzy

a te ciemne lilie pachną słodko ...poziomką
bardzo pokładły się po nocnym deszczu; czekam na kolejne, już dziś zobaczę

Irenko cudny ten twó tron idealnie pasuje, dodaje niesamowitej atmosfery temu zakątkowi. A lilie boskie
Ogród Leny. 12:38, 07 lip 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Marzenko no ja mam zdecydowanie mniejszy nos...

To mój"rzygacz" ścienny , ale oczywiście nie dokończony ..może za rok
Wczoraj zrobiłam nową - rozwojową rabatę
Z czasem zmieni wygląd bo dojdą obrzeża wokół domu ,ale że ja "pędziwiatr" to musiałam już coś mieć...
Wokół nieład ale jak włączyć "oczy wyobrażni" to i cisowy żywopłocik można sobie zobaczyc,dorodne żurawki i ładnie uformowany bukszpan

no z nosem to mnie uspokoiłaś ... bo już pojawiła się obawa, że mi nieopodal konkurencja wyrosła ... te z materii nieożywionej ignoruje ...

i niby pesel nie taki znowu stary ... ale jakby nie było napisane o żurawkach to idiot nie wpadłabym na to, że są ... ... no proszę a są !!! ... jak już ślepota wszystkie roślinki namierzyłam - włączyłam wyobraźnię (no przynajmniej tu nie mamy deficytów) i ,,,,,,,,,,,,,,,, no pięknie ... po dłuższym wpatrywaniu stwierdzam, że mogę uczciwie napisać iż piękno już w tym widać ... zapisuję ... jakby co zgapię ... najwyżej ścierą dostanę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:26, 07 lip 2012

Do góry
maciejka !!! ... ... a ja zapomniałam ... dopisuje na listę jak zasieję to jeszcze zdążę powąchać )) ... w sierpniu ... końcem sierpnia )))
Ogród Leny. 12:11, 07 lip 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Marzenko no ja mam zdecydowanie mniejszy nos...

To mój"rzygacz" ścienny , ale oczywiście nie dokończony ..może za rok
Wczoraj zrobiłam nową - rozwojową rabatę
Z czasem zmieni wygląd bo dojdą obrzeża wokół domu ,ale że ja "pędziwiatr" to musiałam już coś mieć...
Wokół nieład ale jak włączyć "oczy wyobrażni" to i cisowy żywopłocik można sobie zobaczyc,dorodne żurawki i ładnie uformowany bukszpan

I ja to wszystko widzę
Pieknie będzie! I stylowo
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:00, 07 lip 2012

Do góry
Lena napisał(a)

Dziś dostałam takie sympatyczne zaproszenie

Reniu, idę w niedzielę, zabieram wnuczkę, bo ona uwielbia ogród i kwiaty, już od małego ją ciągac będę
a co niech łapie bakcyla, bo moje dzieci raczej nie

Że co proszę?Jaką wnuczkę???? Irenko przeca Ty 18 nie skończyłaś

ha, ha, Lena, jesteś bardzo miła, dzięki
a dusza i owszem, ma 18!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:58, 07 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Dziś dostałam takie sympatyczne zaproszenie

Reniu, idę w niedzielę, zabieram wnuczkę, bo ona uwielbia ogród i kwiaty, już od małego ją ciągac będę
a co niech łapie bakcyla, bo moje dzieci raczej nie

Że co proszę?Jaką wnuczkę???? Irenko przeca Ty 18 nie skończyłaś
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:54, 07 lip 2012

Do góry
fotel absolutnie cudny ... gdzie wynorałaś taki skarb ? ... zostawiasz tak jak jest czy coś mu zrobisz?

te ciemne lilie piękne ... wczoraj natknęłam się na takie właśnie ciemne orliki w trybuli leśnej i przepadłam ... ja piewca białych kwiatów ...

http://www.gapphotos.com/featuredetails.asp?featureref=355
Ogród w Holandii 11:51, 07 lip 2012

Do góry
Madzioskoczek napisał(a)

Trudno, chyba będę jej robiła codziennie zdjęcie, zanim nie przekwitnie, bo pięknieje z każdym dniem.

Masz rację fotografuj codziennie, będzie co oglądać w zimowe wieczorki

róża z wielu serduszek stworzona
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies