Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:46, 02 kwi 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Te bambusy to czad!

Dopiero będzie gdy sie rozrosna. To sa takie małe gęste, beda powiewać na tarasie a zima zasłaniać mnie leżąca na kanapie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:46, 02 kwi 2016

Do góry
noemi napisał(a)
Pogoda była cudowna a bambusy Twoje must have piękne egzemplarze tfu tfu ….

potrzebuje carexy, dużo carexów …. mam nadzieje , że w sobotę się obkupię

Dzisiaj rozmawiałam z Wieloszka i stwierdziłam, ze jadę dla towarzystwa wszystkie trawy juz zamowiłam ale czegóż sie nie robi dla miłych Pań

Kupimy sobie trawki do donic i jednorocznych nasadzeń
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:44, 02 kwi 2016

Do góry
Zaczęłam sadzić róże w donicach bo miejsca nie mam juz w ogrodzie....
Ścięłam reszte róż i rogarnęłam ostatnie kopczyki. Jesli kroś ma jeszcze kopce to uwaga , trąbie, rozgrzebujemy bo ma byc od jutra bardzo ciepło
M zaczął mielić ściete pędy róż ale zanim skończył ubiegłotygodniowe ścinki juz mu nazbierałam kolejny kosz

Wysatwiłam meble na taras i je umyłam, od jutra planuję lezakowanie
Wystawiliśmy stare bambusy do ogrodu nich sie wzmacniają, one to lubią

I własciewie niewiel zrobiłam, dzien się skończył innych fotek brak....
Jutro będą

I mysle gdzie posadzic jaskry , ktore dzisiaj zakupiłam... Miejsca w donicach brak....a mogłam kupic stokrotki bo mi w doniczce przekwitły krokusy....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:40, 02 kwi 2016

Do góry
I po

Teraz sie wzmacniamy a latem chyc na taras kuchenny jako zasłona przed gapiami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:31, 02 kwi 2016

Do góry
W trakcie

W miedzyczasie musiałam przesadzić zamiokulkasy i wysadzić szable. Mam nadzieję ,z e szablon w nowym domku będzie lepiej

Wysypywanie starym żwirkiem

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:28, 02 kwi 2016

Do góry
Bambuski fargesia denudata

Trudno było sprostać moim oczekiwaniom.... Rodzaj bambusa fargesia, w małych doniczkach ale duże....... Ale się udało. Poprzednie bambusy tez p. Hoser wybierał. Szkoda ze nie odbierałam ich osobiscie bo tak chciałam wpaśc do tego raju bambusowego ale co sie odwlecze nie uciecze

Chwile przed sadzeniem...tak na marginesie piekną pogodę dzisiaj mieliśmy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:22, 02 kwi 2016

Do góry
Pozno zaczełam i zrobiłam taki sajgon w ogrodzie zimowym, ze w nocy skończyłam.... Wszystkie donice przesadzałam ale jeszcze mi na nastepny tydzień laury zostały ale czekam na przesyłkę większych donic
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:20, 02 kwi 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Madżen pokaż swoje seslerie - nie jesienną i nie skalną - tą co się wahasz co to na 100% jest
ile sezonów już u ciebie i czy cały czas utrzymuje kępę? Mam focha na rozłogowe carexy...

Motylku, dzisiaj nei robiłam zdjec, jutro fotnę. Seslerie sa cudne i juz maja piekne języki. Heufleriana ma juz piekne kłosy i slicznie wygląda. Mam je dopiero drugi sezon ale nic sie nie rozłaża, maja ładne kępy. Pomyśl tez o carex montana, slicznie trzymaja formę nie tak jak beatlesy bic sie nie rozlazi.
Rozlogowe carexy są ble
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:17, 02 kwi 2016

Do góry
oliwka napisał(a)
Madzen czy jakikolwiek z twoich miskantow juz odbija ???? Moje siedzą cicho. Dzis w centrum ogrodniczym widzialam kilka miskantow z kilkoma maciupenkimi pedami. Troche sie martwie czy przeżyły. ..

Oliwka bez obaw wszystkie miskanty u mnie jeszcze śpia. Miskanty i rozplenice ruszaja dopiero w maju
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:03, 02 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Też mam ten siarczan granulowany... Rozpuszczę go. Pod co go lejecie?
Myślałam o bukszpanach... Pod co jeszcze?

Siarczan potasu dziewczyny ( MAdżenka i Ana) stosują przeciw brązowieniu bukszpanów.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:26, 02 kwi 2016

Do góry
Zmykam teraz na zakupy a po południu musze posadzić bambusy do donic. Przytargałam je wczoraj z Warszawy. Szkoda ze musiałam wysłać kierowcę po nie bo miałam ochotę obejrzec Szkółki Żbikowskie. Gorąco polecam na zakup bambusów to miesce. Ceny rewelacyjne w porówaniu z tym co ogladam we Wrocławiu lub w necie
Wapdniecie wieczorkiem na odwiedziny?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:26, 02 kwi 2016

Do góry
Kindzia masz racje, w całej rozciągłości sie z Toba zgadzam

Mój ogród pod górkę... 09:22, 02 kwi 2016

Do góry
Ha wiosna wreszcie zawitała. U mnie kwitna miniturowe żółte narcyzy. A za chwilę buchnie zielenia na całego
Ide dzisiaj sprawdzic co slychac w ogrodzie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:19, 02 kwi 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
A świeżo posadzoną magnolię też nawozić, czy dać jej spokój?

Dałabym jej teraz spokoj, podsypalabym jej nawóz w lipcu aby miała z czego zawiązać paki na nastepny seozn (robi to w sierpniu)

Ale ja swoje nawoziłam od razu od pierwszego roku 2x czyli w maju i lipcu, bo glebę mam nie najlepsza dla magnoli. Tylko trzeba pamietac o dobrym podlewaniu latem. Zatem jesli będziesz o nią dbała i nie boisz sie ryzyka, to daj jej papu w maju zaraz po przekwitnie i i w lipcu. Wiec Kasiu oceń sama ryzyko jesli ma duzo paków i będzie kwitła obficie i teraz ja sadziłaś daj w lipcu, jesli jest zabiedzona to w maju i lipcu.
Moje maja sie dobrze, kwitną juz obficie to teraz nawet zapomniałam im sypnąc w Macu, sypne w kwietniu i lipcu

Zaparaszam juz w krótce na moje magnolie. Całe paki juz pękaja a przyszly tydzien ma byc bardzo ciepły
Na Łowieckiej 09:13, 02 kwi 2016

Do góry
Wow obejrzałam wizytówkę i szok, pięknie masz!! I ten ogórd własciwie zakładałaś w 2013 roku??

Masz duża powierzchnie , nie wachałbym sie nad kolejna brzozą. Masz miejsce na drzewa czego ci bardoz zazdoszcze. Mam malutki ogród a full drzew ale formowanych z tego powodu. Gdybym miała taka powierzchnie jak Ty sadziłabym .

Spójrz na ogród Danusi mały a stoi drzewami. Oczywiscie trzeba robic to rozważni, bo drzewa kiedys będa wielkie i miga zaslaniac ustalone dla ogrodu miesjca

Zaznaczam watek , będę stałym gościem
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:08, 02 kwi 2016

Do góry
Inag Twój ogród juz jest piekny a teaz czas na dopieszczanie. Spójrz na mój ogród z 2012 roku ile sie w nim zmieniło
Ten rok będzie należał do trawek
Czytałam dylematy brzozowe ale jeszcze. Nie wiem, musze lepiej poznac Twój ogród. Brzozy kocham
Tu ma być ogród :) 09:03, 02 kwi 2016

Do góry
A widzisz wczoraj byłam na delegacji i grabiszcze przegapiłam

Koniecznie w maju, gdy graby juz wypuszcza liscie, przytnij o minimum 1/3

W Holandii wszystkim grabom zaglądałam w nogi i tam sadzą 4-5 szt na metr czyli co 25-30 cm
Geściej nie ma sensu, to drzewa!!! Nawet gdy z czasem pnie robią sie karłowate to i tak będa kiedys po latach miały średnice min 10 cm...
Tu ma być ogród :) 08:19, 02 kwi 2016

Do góry
Pokaz sadzonkę.
Kazali ci teraz ciąc?
Tu ma być ogród :) 08:15, 02 kwi 2016

Do góry
Mój zywopłot jest sadzony co 30 cm ale miałam ładne drzewka. Jak liche to posadż co 25 cm, co 20 za gęsto
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:14, 02 kwi 2016

Do góry
Wystarczy co 25-30 cm
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies