Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje poletko 10:07, 19 cze 2012

Do góry
Dobrego dnia!
a ja idę sprawdzić ,czy eksplodowały liliowce

Ogród z perspektywą na przyszłość 10:06, 19 cze 2012

Do góry
Przeglądając zdjęcia znalazłam jedno z widokiem na ogród w zeszłym roku!!!!!

Na okrągło:) 10:02, 19 cze 2012

Do góry
motylla napisał(a)

Gosiu......wiem specjalistka nie jestem, i zbyt pięknie tego nie narysowałam, ale tak szybciutko chciałam....moim zdaniem powinnas coś zimozielonego tam posadzić..bo tak troszke łyso będzie zimą

Oczywiście twój ukochany bluszcz poprostu pnie sie po tym murku.....spokojnie

Taka pobudka to ja rozumiem - kawa na monitorze

Jesteś wizjonerką Diano!!! Że też nikt wcześniej na to nie wpadł Myślę sobie, że można jeszcze zastosować Yarn bombing

Buziaki!

Ciesze sie że ci się podoba teraz zapewne siedzisz na swojej huśtaweczce z laptopem i myślisz........myśl kochana myśl czy sadzisz, czy kreujesz yarn bombing jest ładny-tylko na jak długo utrzyma się w czystości (sama nie wiem ) burza mózgów poprostu - co, jak, jaki kolor, ale to już zależy od Ciebie - buziaki
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:02, 19 cze 2012

Do góry
Dzisiaj zrobiłam solidny spacerek po twoich zakątkach.Wszystko pięknie się rozrasta i pięknieje.Zauroczyła jednak mnie ta fotka...piękne zestawienie.Serdecznie pozdrawiam.Swoje przywrotniki znalazłam w tym roku podczas spaceru...przy drodze do lasu,była to super niespodzianka,już rosną i nawet będą kwitnąć!
Ogród Sylwii od początku :) 10:02, 19 cze 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Dzisiejsza akcja strzyżenia ......

...bardzo podoba mi się ta rabata......
przypomnij mi Sylwia, czy to z projektu czy Twoja inwencja....nie pamiętam

Tej rabaty w projekcie nie ma, Sylwia sama ją wymyśliła - no i wyszło przecudnie!
Ogród Sylwii od początku :) 09:56, 19 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Dzisiejsza akcja strzyżenia ......

...bardzo podoba mi się ta rabata......
przypomnij mi Sylwia, czy to z projektu czy Twoja inwencja....nie pamiętam
Ogród z perspektywą na przyszłość 09:53, 19 cze 2012

Do góry
Chciałam te zdjęcia jakoś posegregować i dawkować tematycznie, ale wybaczcie nie mam czasu. Będę je wklejała w wolnych chwilach.

W tym ogrodzie wszystko jest tak pięknie poukłądane:

Pomysł na ogród na tarasie

Fronty domów

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 09:50, 19 cze 2012

Do góry
Czesc VI ... ...KOt NIE ZWYCZAJNY
Jak juz wspomninalam czasami czuje sie samotna…tz mam wspaniala rodzinke, jest nas niewielu ale to zawsze rodzinka nie wylaczajac kota Brutusa, ktory co Was zapewne zaskoczy rowniez jest czystej krwi patriota…kraj pochodzenia …POLSKA !!!!!
Dzielne i kochane kocisko, ktore dzieki swoim wlascicielom i bez pamieci zakochanej w nim Panci domyslam sie,ze wbrew swojej woli przeprowadzil sie razem z nami !
Kot jak kot kazdy powie…ale to NiE taki ZWYKLY kociak
wczesna wiosna w roku ,gdy w grudniu wyjechalismy do Francji wracjajac z pracy w zimny i mokry wiosseny wieczor slyszalam cichutkie piskanie … nie ukrywam,ze nieco sie balam po ciemku lazic po krzakach ale to bylo silniejsze…i znalazam jego…przemoczonego do ostatniego klaczka, malusienkige i chudziutkigo kociaczka…bez szans na przezycie
I coz ja biedna moglam zrobic…z kotem w kieszeni wracalam do domu, do malego synka i w pospiechu dzwoniac do meza z zapytaniem czy mozemy…… ?
l od razu uslyszalam,ze chyba oszalalam, dopiero co zakonczylam zalobe po mojej 5 letniej kotce, ktora wlasnie odeszla i znowu kot… ???? Zdecydowane i glosne NIE brzmialo powaznie i nie wrozylo nic dobrego…!
Po kilku minutach maz zazwonil ponownie i ze spokojem stwierdzil, ze moge go zabrac ale znajdziemu mu inny dom…tylko,ze on wtedy nie wiedzial, ze kot juz od godziny spal na jego ulubionym fotelu !!!
I tak oto nazsa rodzina nagle sie powiekszyla… a kot przebyl 1896 km i od 4 lat jest nie lada kaskiem dla tutejszych francuzek ! Kazdy kto ma kota wie,ze one nie lubia przeprowadzek …
Przed zakupem nowego domu wynajmowalismy mieszkanie w wiezowcu na 11 pietrze!!!! Po pierwszym spacerze na smyczy kot nie wiem jakim cudem uciekl mezowi …a ja przez 2 tygodnie wieczorami chodzilam I szukalam go bez utraty wiary I nadzieji na odnalezienie. Przeplakalam wiele nocy, jak on, sam w nowym miejscu I duzy miescie, wsrod tylu wiezowcow sobie da rade… Maz mial ogromne wyrzuty sumienia I sam nie mogl uwierzyc w to co sie stalo…
Po ok 3 tygodniach poszukiwan I kolejnej depresji siedzac w oknie I ogladajac wschod slonca z 11 pietra zauwazylam JEGO…pod naszym blokiem siedzacego w krzakach… o malo nie umarlam z wrazenia , emocji I szczescia… w pizamach o 6 rano na boso zjechalismy winda po nasza zgube, ktora odnalazla sie w niewiaygodny sposob!
Brutus nauczyl sie sam jezdzic winda I jak chcial wyjsc, mialczal pod drzwiamy a ja odprowadzalam go do windy, wciskalam 0 a on zjezdzal sam na parter I chasal do woli… gdy chcial wrocic do domu siedzial obok windy I czekal na nas lub…uwaga … na sasiadow z naszego poziomu I wracal na 11 pietro… I drapal w drzwi…
Wszyscy dookola dziwili sie I podziwiali go, pytali jak to mozliwe, czy to kot z cyrku… ????
A ja z duma odpowiadalam, ze Polskie koty maja to po prostu we krwi!!!
I co????? mowilam,ze to niesamowite I niezwykle kocisko!!!!!!
Teraz calymi dniami upaja sie przestrzenia I zyciem z dala od wielkiego miasta… bo on jest rownie wazna czescia naszego zycia, naszego domu I ogrodu…..( poludniowa siestka Brutusa w cieniu... mam nadzieje,ze go odnajdziecie) bo z niego tez prawdziwy pasjonat ogrodu...
cdn...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:39, 19 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

a mi to SEBEK RONALDO przypomina
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 09:36, 19 cze 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
trochę zdjęć zakątka M. skosił trawkę i od razu lepiej wszystko wygląda )

Ładnie jest, tak soczyście zielono To już ostateczna wersja tego zakątka? czy będą zmiany po zakończeniu budowy? Coraz bardziej mi sie podobaja te czerwono kwitnace żurawki
Ogród Sylwii od początku :) 09:32, 19 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Oj "łapkę" do formowania to Ty masz
Jakiej firmy masz nożyce szpalerowe? Co polecasz?

Mam takie

i dobrze mi się nimi ciacha co do boscha to zapomniałam i niewymieniłam sobie końcówki .... M mnie uświadomił , że w komplecie mam również takie długaśne szpalerowe hmmm ale nie mogłam znaleźć ....Nożycami szpalerowymi tnie mi się najlepiej .....

o, o ja mam takie same.. i tnie się bardzo fajnie, choć wyglądają na ooogroomne
Pobojowisko czas zmian 09:31, 19 cze 2012

Do góry
mira68 napisał(a)

Bardzo fajnie wygląda ten zawijasek A tam w dali to żółte drzewko, co to?
Bluszcz pospolity - Hedera helix 09:27, 19 cze 2012

Do góry
O i wpadłam Następne ogrodowe nakręcenie - bluszcz

Mam taki kawał płotu z siatki - od strony ulicy pięknie zarosły go tuje (albo cyprysiki lawsona - nie wiem co mam nawet) a z drugiej strony mam 12 powojników - ale tak czy siat widok splotu siatki trochę mnie drzaźni - dzis mnie olśniło - posadzę tam bluszcz Widzę, że Danusia ma go w zestawieniu z powojnikami, więc powinno być ok Do tego nie ma tam palącego słońca to powinny dobrze rosnąć

Mój kawałek raju 09:20, 19 cze 2012

Do góry
Gratuluje 900

ogrodoweimpresjejolki 09:12, 19 cze 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Witaj Jolu
Spóźnione życzenia ,Ale serdeczne w dwójnasób.Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję Celinko Piękne róże

Moje róże też już prawie wszystkie kwitną - tylko żółta pnąca po przejściach zimowych potrzebuje jeszcze kilku dni ..
Upały spowodują, że kwiaty będą szybko się rozwijać i opadać płatki Musze więc szybko się nimi nacieszyć i utrwalić na fotografii

ogrodoweimpresjejolki 09:08, 19 cze 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Jeszcze ....imieninowo.

Piękny Bogusiu Jak malowany
ogrodoweimpresjejolki 09:07, 19 cze 2012

Do góry
danuta_ napisał(a)
Jolu, cieszę się, że imprezka się udała, pogoda dopisała a kwiaty gości zachwycały
Przyjmij i ode mnie najserdeczniejsze życzenia imieninowe - dużo radości, zdrowia i pogody ducha

Dziękuję Danusiu Zdrowie i pogoda ducha bardzo się przydadzą A te pąki piwoniowe cudne U mnie już po piwoniach
Mój kawałek raju 09:05, 19 cze 2012

Do góry
Aniu, dużo serdeczności...idziesz jak burza...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:59, 19 cze 2012

Do góry

Gratuluję 200 i rewelacyjnej sesji zdjęciowej!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:56, 19 cze 2012

Do góry
Seba GRATULACJE kolejnej setki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies