Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

U Oci ... 20:35, 21 maj 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Stipa tenuissima 'Pony Tails' (ostnica)

dzięki
Moja codzienność - ogród Oli 19:59, 21 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Żółtych kwiatków nie lubię ale tym wybaczam mają swoje 5 minut

ryby

stipa (tu należy użyć lupy )
może w gruncie coś ruszy

Macham

Jedno wielkie WOW!
Typografia ogrodu 17:28, 21 maj 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Fajna ta rabatka . Lubię kulki z nowymi soczystymi przyrostami . A stipa kupiona czy z własnej hodowli?

Kupiona ale ubiegłoroczna ale jeśli werbena mi wyrosła to może i ze stipą spróbuję pozdrawiam
Typografia ogrodu 17:12, 21 maj 2015

Do góry
Fajna ta rabatka . Lubię kulki z nowymi soczystymi przyrostami . A stipa kupiona czy z własnej hodowli?
U Oci ... 16:53, 21 maj 2015

Do góry
Stipa tenuissima 'Pony Tails' (ostnica)
Prawie - jak ogród 16:29, 21 maj 2015

Do góry
Beatko --- gratulki za setę .OOO nie do wiary że się stipa przetrzymała ona gadzina cudna ale u mnie zmarzła .O czosnkach też myślałam na początku że jadalne ale okazało się że to cudny Kwiat Mnie Ice dance zaczyma też wkurzać
Typografia ogrodu 15:53, 21 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Ślicznie jest u Ciebie
Wszystko przemyślane, zrobione ze smakiem, widoczna konsekwencja

Uwielbiam tę kompozycję

Czy mogłabyś powiedzieć co towarzyszy buksikom? I co ile są posadzone? ... i jaka jest szerokość donicy?

Bardzo dziekuje za tak miłe slowa. to daje mega motywację

Donica ma 70 cm głębokości (znaczy sie od murka do murka).
Buksy posadzone co 2,2m. Po obu stronach bukszpanów rosną turzyce Ice Dance. Poza tym jest tam trzmielina Fortunea "Emerald gaiety" ale taka trochę nietypowa bo ma bardzo wiotkie gałązki (mam tez te trzmielinę w innym miejscu, kupioną z innego źródla i wygląda inaczej). Poza tym jest tam stipa PT, oraz niskie białe szławie, które rosna od jesieni i niestety połowa nie wyszła z ziemi po zimie.

Ja też lubie dośc tę kompozycję (to są zreszta pierwsze moje bukszpany kulki) tylko ten mur sprawia, że nie często ją fotografuje - może kiedyć da się coś z nim zrobić.

pozdrawiam i jeszcze inne fotki tego miejsca - może się przyda
Mój ogród pod górkę... 14:27, 21 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Ślicznie jest z tą trawą
Murki dużo zmieniają, nadają charakteru temu miejscu
Jest coraz piękniej Elegancko ... a jednocześnie z drzewami i oryginalną architekturą ... klimatycznie

Przeglądając wcześniejsze zdjęcia zauważyłam, że masz taką rabatę ze stipą i ...berberysami? admiration?
Myślę o takiej kompozycji na rabacie z bukiem...

Dzięki! Ale komplementów, jeszcze mi się w głowie poprzewraca! Stipa jest z bagatelle, powinny być tam jeszcze jeżówki blade, ale nie znalazłam lokalnie. Efekt będzie jak berberys podrośnie, bo na razie mało go widać i stipa też taka bardzo slim. Pozdrawiam
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 12:27, 21 maj 2015

Do góry
Doczekałam się wreszcie paczki z trawami .Zrobiłam zdjęcia, ale nie mogłam ich wczoraj wkleić z powodu burzy z" pierunami" hi. Coraz mniej rzeczy się boje ale burzy niestety bardzo.. Pan Tadeusz tak zapakował paczkę ze 40 minut ją rozpakowywałam, tyle było rozcinania. Rośliny doszły nie tknięte nawet miały mokro ,ładnie ukorzenione ale brakowało trawek na obwódki Evergold i Everest .Brakło! to jedyne moje bolączki w zamówieniu
.Doniczki co prawda nie były opisane, ale były ponumerowane Wystarczyło mieć zamówienie w łapkach i bez problemu można było sprawdzić nazwę roślinek. To informacja dla tych którzy nie rozpoznają jeszcze roślin po listkach ,czyli mnie
W dostawie były:

Miskanthus sacchariflorus x2
- sinensis Blutenwunder x2
_ Flamingo x2
_ Morning Light x1
Stipa brachytricha x1
Cportaderia selloana kolor biały x1
lawenda waskolistna Hidcote Blue Strein x 20szt
Tymianek właściwy x5
Rozmaryn lekarski Barbeqiu x2

To było moje pierwsze zamówienie na trawki.pl ,ale nie ostatnie .Wieczorem wkleje zdjęcia .Dobrego dnia wszystkim życzę

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:20, 20 maj 2015

Do góry
Marzenko dzięki za wszelkie linki z RHS Ja dopiero się uczę podziwiać takie piękno, choć w ubiegłym roku już się zachwyciłam pięknem tej wystawy. Może kiedyś nawet uda mi się pojechać.

Uwielbiam ten Twój ogród. Jak będziesz potrzebować rąk do pracy w ramach czynu społecznego to ja już się zgłaszam. Choć to znów aż taki czyn społeczny nie będzie bo przecież takich widoków za darmo to nie ma co pokazywać Ślicznie jest! A ta elata, ta stipa, te czochy! Mmmhhhh....
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:05, 20 maj 2015

Do góry
Nadwyżki pomidorów poszły po wsi, w co drugiej chałupie będą hahahaha, ale stipa co przy okazji też, to nie wiem czy zostanie posadzona, bo gdzie trawsko sadzić hihihihi, żartuję..., ale tylko trochę Kiedyś zrobię oblot i zobaczymy huhuhuhuuhu
Co do kfiotków to jeszcze jest tak, że jak się jeden posadzi to już odwrotu nie ma, przepada się na amen

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:48, 20 maj 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Kiedyś Mała Mi napisała, że im starsza tym ma więcej kfiotków w ogródku Chorobcia trzeba się zastanowić czy je wszystkie pokazywać hahahahaaha
Stipa uziemiona Pomidory rozdane bo też narosło chyba z 90 Jakieś wariactwo zrobiłam z tym sianiem w tym roku, muszę się trochę opanować w następnym sezonie
Macham na dobranoc

Eeee taaaam Nie planuj tych ograniczeń w sianiu chętni na nadwyżki zawsze się znajdą

Co do kfffiotków- celne spostrzeżenie! sama miałam monotematyczny- iglakowy ogród kiedyś a teraz po 40ce coraz więcej kwiecia
Moja codzienność - ogród Oli 22:27, 20 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Stipa w gruncie ruszy szybciej niż Ci się wydaje. Przerobiłam
Żurawki dzieliłam. Klapnęły tak, że leżały całkiem wątłe. Nie przejmuj się tym i podlewaj. Te liście uschną, ale zobaczysz, że ze środka zaczną wyrastać nowe kapustki Też przerobiłam

PS Szpital???????

widziałam Twoją stipę, żurawki zresztą też także powinno być dobrze
z jednej torebeczki nic nie wyszło także nie mam za wiele ale i tak cieszy

babcia znów w szpitalu..
Moja codzienność - ogród Oli 22:21, 20 maj 2015

Do góry
Stipa w gruncie ruszy szybciej niż Ci się wydaje. Przerobiłam
Żurawki dzieliłam. Klapnęły tak, że leżały całkiem wątłe. Nie przejmuj się tym i podlewaj. Te liście uschną, ale zobaczysz, że ze środka zaczną wyrastać nowe kapustki Też przerobiłam

PS Szpital???????
Ogród niby nowoczesny ale... 22:02, 20 maj 2015

Do góry
widoki ogólne

W tym "pustym" miejscu rosła potężna stipa, którą wiosną wykopałam...

i taka ilość siewek po niej została

Moja codzienność - ogród Oli 21:58, 20 maj 2015

Do góry
Żółtych kwiatków nie lubię ale tym wybaczam mają swoje 5 minut

ryby

stipa (tu należy użyć lupy )
może w gruncie coś ruszy

Macham
Makowo na Kociewiu 21:32, 20 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
"Wielka" werbena to pojęcie względne, ale jak pomyślę o tym, jaką wysyłałam i w jakim stanie dotarła, to stawiałabym na to, że to jednak te najmniejsze ze zdjęcia są ode mnie i że w takim stadium też są wielkie

U mnie takie same. Wysadzę na rabatę, bo mam wrażenie, że wtedy najszybciej ruszą. Za to jestem przekonana, że zakwitną.

Niestety takiej pewności nie mam w przypadku tojeści. Monty też co roku ją sieje, więc może jednak zakwita...? Zobaczymy. Na pewno nie zimuje, bo nikomu ubiegłoroczna nie odbiła.

Czytałam o tojeści, że ani u Any, ani u Marzenki i u Ciebie i u Robaczka nie wyszła.
Zobaczymy jak tylko przestanie padać wszystko posadze na rabaty i zobaczymy.
A werbena i stipa jesienią będą wielkie
Prawie - jak ogród 20:36, 20 maj 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
pIĘKNE rH i stipa
Gratuluję 100

Rh i u Ciebie pokażą na co je stać. Widziałam, że Bogdzia doradza
Za gratki - dziękuję
Prawie - jak ogród 20:34, 20 maj 2015

Do góry
Ala106 napisał(a)

Pewnie , potem jaka satysfakcja.
Wczoraj sadziłam swoją stipę, teraz na rabacie z lupą jej będę szukać, Twoja to po prostu cudeńko.

Kochana, ale moja z ubiegłego roku...
Moja siana wiosną ma po 2 ździebełka, dobrze, że koleżanka mnie wspomogła swoimi sadzonkami...
Ani się obejrzysz, a stipa urośnie. Już latem będzie ją widać
Prawie - jak ogród 17:05, 20 maj 2015

Do góry
pIĘKNE rH i stipa
Gratuluję 100
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies