I 'Obsidian' - tu niestety z dwóch źródeł - widac róznicę - większe z funkie.pl, mniejsze z ogrody kroton...
Gdybym wiedziała o tej różnicy to wszystkie zamawiałabym w funkie.pl...
Ale coś jeszcze mnie martwi.Miałam 2 Obsidian kupione w Rzeszowie - super wypasione sadzonki, wieksze nawet od tych z funkie.pl - tu dla porównania z trzech źródeł
Z prawej z Rzeszowa, na górze funkie.pl, na dole kroton...
Dla porównania liście w takiej samej kolejności
Martwią mnie te róznice w ubarwieniu - te z Rzeszowa sa bardziej bordowe i kształt listków też trochę inszy(biorę to na fakt, że one stały już na słońcu i w deszczu parę dni i stąd różnice).
O ile z funkie.pl nie różnią sie zbytnio od ww. to te z kroton kolor mają taki, nie wiem, wchodzący w brąz... czy młode listki tak mają...????
Megi, kilka taczek rozwiozłam, ale do końca wakacji bedzie z tego zajecie, zwłaszcza ze moge robić tylko jak Karol ma drzemkę, bo dwójki biegajacych nie upilnuję. Jakie kolory tych Twoich kwiatków na zbyciu?
Ta wykopana przez sprzedawczynię spod sklepu, u mnie od zeszłego roku, chyba Stiletto
CUDNA - chcę taką pod modrzewia, już widzę piękne 4 kępki ciekawe czy Ania by pochwaliła tę odmianę ?
co do kolorów, hmmm, wszystkie możliwe, zależy jaki rodzaj roślin Cię interesuje
Megi, kilka taczek rozwiozłam, ale do końca wakacji bedzie z tego zajecie, zwłaszcza ze moge robić tylko jak Karol ma drzemkę, bo dwójki biegajacych nie upilnuję. Jakie kolory tych Twoich kwiatków na zbyciu?
Kuriera jeszcze nie było, ale cyknęłam kilka host, które już u mnie rosną:
Beznadziejnie rosnąca, wsadzona z dwa miesiace temu Abiqua Drinking Gourd
Ta wykopana przez sprzedawczynię spod sklepu, u mnie od zeszłego roku, chyba Stiletto
I ta o której się naczytałam, ze jest beznadziejna i lepiej jej nie kupować, a u mnie rośnie najładniej White Feather z początkowo białymi listkami
Justysiu, przybiegłam do Ciebie z ogrodu Isi
Pięknie u Ciebie Ja już tu byłam kiedyś, ale wówczas nie było chyba jeszcze tak pięknie
Te dorodne drzewa nadają klimatu, i tak pięknie wkomponowałaś w nie nowe nasadzenia
Tę kulę cisową to przemilczę, bo słów odpowiednich mi z zachwytu zabrakło
Dziękuję weroniko A stempel ma już wersję akrylową i prace znaczone są na bieżąco
A jeśli chodzi o deseczki to powstały jeszcze takie dwie:
niesamowita, one są ceramiczne chyba? Jak się nanosi taki ledwo widoczny wzór - bibułka taka? Sprzedajesz?
Deski są drewniane A wzory - albo z serwetek, albo z papieru ryzowego. Te malowane są akurat lakierem satynowym, ale gdy robię pisanki to używam "tajnego" lakieru błyszczącego i jak do tej pory na wielkanoc sporo mi schodzi właśnie przez efekt porcelanki. A ostatnie - tak.