Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Mala_Mi 14:45, 12 sie 2012

Dawno mnie tu nie było.... gębusię rozdziawiłam, że hej.. ... konsekwentnie, pięknie, czysto....
I ten domek do zabaw......
Mam pytanko..czy masz traktorek do koszenia? Bo nie mów mi że ganiacie z kosiarą....
Wieloszka 14:46, 12 sie 2012

Rabata wrzosowa

Wieloszka 14:51, 12 sie 2012

asc napisał(a)
Dawno mnie tu nie było.... gębusię rozdziawiłam, że hej.. ... konsekwentnie, pięknie, czysto....
I ten domek do zabaw......
Mam pytanko..czy masz traktorek do koszenia? Bo nie mów mi że ganiacie z kosiarą....

Aniu, gębusię to ja rozdziawiłam u Ciebie - przy okazji oglądania licznych relacji ze spotkania w Twoim niesamowitym ogrodzie!
Niestety, na razie nie mamy traktorka... Po budowie domu zbrakło na taki luksus... M.kosi kosiarką z napędem - całość ok.4 godz. Jestem z niego dumna
Wieloszka 14:57, 12 sie 2012

Front

Tuja zyska skarpetkę z hakone jak..... jak M.znajdzie czas, żeby posadzić

I jeszcze raz trzmielinki. W pierwszej od prawej, tuż pod oknem kuchennym jakieś ptaszki 2 dni temu skończyły wić gniazdko

Wieloszka 15:07, 12 sie 2012

Przesadzone żurawki lime marmelade - mają tu rozluźnioną torfem ziemię. Poobcinałam im wszystkie źle wyglądające listki. Następnego dnia po ich przesadzeniu lało całą noc... Mokro na tej rabacie bardzo Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzą - czerwone nn dają radę...

Tak wygląda żurawka po czyszczeniu i przesadzeniu:

Na miejsce żurawek lime M.posadził hakone:

W kole żwirowym też straty powodowane najprawdopodobniej zbyt mokrym podłożem Buk "rohan obelisk" stracił wszystkie liście, mimo iż dostał do wielkiego doła dobrej ziemi z kompostem Jedna kula z cisa też padła Czy jest jakaś szansa, że ten buk jeszcze odbije? Gałązki po nacięciu są zielone w środku...

Wieloszka 15:13, 12 sie 2012

A czy ktoś pomoże mi zidentyfikować hortensje? Kupiłam je wiosną z kłamliwą etykietą "Limelight". To na pewno są jakieś inne hortensje - kwiaty mają mniejsze niż limki, tylko początkowo są białe, potem różowieją, a potem szybko brązowieją. Może słońce je przypala? Jeśli to nie limki, może wymagają stanowiska półcienistego, a nie pełnego słońca? Identyfikacja pomogłaby mi w znalezeiniu im lepszego miejsca... No i znów muszę kupić 6 prawdziwych limek, i znów przesadzać...
Pomóżcie je zidentyfikować, plisss....
Wieloszka 15:17, 12 sie 2012

Moje źródełko w tarasie

I kuleczki - DZIĘKUJĘ MONIKO!!!

Wieloszka 15:25, 12 sie 2012

Najnowsze nasadzenia: carex "Ice dance"

Początki nowej rabatki - tyły do zagospodarowania... ale początek jakiś już jest

carex "evergold", żuraweczka "solar power", żurawka bordowa "no name", widoczne w tle "gracillimusy" do przesadzenia
Gardenarium 15:50, 12 sie 2012

Wieloszka napisał(a)
Front

Tuja zyska skarpetkę z hakone jak..... jak M.znajdzie czas, żeby posadzić

Posadź ich co najmniej cztery w kwadracie. a nawet więcej, super ciemny grysik do nich, będzie ładnie kontrastował

Tutaj jak nie tuja, sadziłam cisy po 3 kulki na jednym pniu, ale teraz nie ma w sprzedaży a sobie chciałam gdzieś wkomponować. Świetne są i jakie docięte, kto docinał?

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 15:53, 12 sie 2012

Wieloszka napisał(a)

Jedyne, czego jeszcze tu brakuje to żeby drzewa były większe - proporcje zieleni i trawnika będą wtedy idealne, no i żeby trawy bardziej powiewały
Szybko rosną to masz z głowy już za rok.
A tak to cudnie jest, a powaliły mnie żółte kulki z towarzystwem

Niesamowity ogród. Cudooo. jeden z moich ulubionych na Ogrodowisku.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies