Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miniaturowy ogródek 18:39, 08 cze 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Wizyta Marzenki u nas:

Ale sie Marzenka z Laurka fajnie dogadaly A potem chyba Laurka musiala isc sie pobawic sama, bo mina Marzenki na tej fotce bezcenna - nie mam sie z kim bawic, buuuuu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:04, 08 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiejsze wąchanie róż i podziwianie niebieskich kwiatów ( w większości)

Możemy też odnotować kolejny relaksik na leżaku

Urocze zakątki uroczej Ogrodniczki, pięknie Danusiu wygladasz na tych fotkach
Ogród Sylwii od początku :) 17:33, 08 cze 2012

Do góry
Syla napisał(a)
zapraszam jeszcze na spacerek .....

Uwielbiam takie spacerki ...
Ogródek Hanusi po zimie 17:31, 08 cze 2012

Do góry
A bratki dalej cieszą oczy!

Żurawki chcą przyćmić urodę kosaćca!

Różany sezon 2012 17:29, 08 cze 2012

Do góry
Danusiu, to Twoja?
Pięknie wygląda.

Star Profusion

Anne Boleyn

Winchester Cathedral
Ogródek Hanusi po zimie 17:25, 08 cze 2012

Do góry
Robercie.Na przechowywanie każdy ma swój sposób.Ja też nie gotowałam zeszłej zimy.Ale lodówka ma swoją pojemność,i samym bzem jej wypełnić nie sposób, Dlatego podaję sposób z alkoholem,i bezalkoholowy.I ewentualnie pasteryzowany.A każdy zrobi tak, jak mu będzie potrzeba.
Syropek już nabiera mocy,W następny m tygodniu idę po nową porcję.Blisko mego domu tez rosną bzy,ale w pobliżu ruchliwej ulicy,i takiego nie chcę.A za ogrodami,pustkowie, i sama natura .A mój bez rośnie na słonecznej polance.
Dziś w ogrodzie krótko,prawie skończyłam pielenie.Jeszcze została jedna grządka z cebulą,ale to pryszcz,w porównaniu z takimi ,gdzie trzeba uważać by pożytecznych roślin z zielskiem nie wyrwać.

Pozostały mi do rozsadzenie lewkonie i lwie paszcze.Ale to już po niedzieli.Dziś deszcz ze mną w ciuciubabkę pogrywał.Czarne chmury naciągnęły,myślałam ,że solidnie poleje,a tu.....zonk.
Prysnęło,I poszło sobie.Może w nocy poleje?
Tych stokrotek już nie ma.Na ich miejsce wsadziłam różowe pelargonie.
To właśnie tu 16:45, 08 cze 2012

Do góry
Już za chwileczkę, już za momencik .....

To właśnie tu 16:43, 08 cze 2012

Do góry
Mam ją nieoznaczoną. Kwitnie tylko raz.
A obok niej rośnie 'Cardinal de Richelieu'.

To będzie zaczarowany ogród 16:13, 08 cze 2012

Do góry
tadam, markizę i nowy leżaczek mam. Nie straszne mi juz słonko a i deszczyk właśnie przetestowałam

Dla odmiany czas na zmiany... 15:57, 08 cze 2012

Do góry

Cisy lub bukszpany i żurawki czerwone lub pomarańczowe
Czas na zmiany - najwyższy czas 15:20, 08 cze 2012

Do góry

i znowu prośba o poradępatrząc na dom to jest prawa strona, chodzi o skrawek gdzie widać żabki
żabki i okręg z funkiami to stałe studzienki.Pytanie czy zostawić tak jak jest? tylko wysypać jednakowym materiałem np: grys, keramzyt czy kora no i oczywiście jednakowy kolor kostki brukowej. Czy koła z ekobordu i jakieś wypełnienie. Koła od największego do najmniejszego .Czy zrobić między kołami okrągłą rabatkę pomysłu Danusi tj.żółty cyprys z bukszpanami podszyty tojeścią. Ewentualnie same bukszpany 3szt. Wszystko w jednej linii po skosie jak widać.Albo tam gdzie irysy zrobić okrąg i wysunąć go do przodu pod płot. Jak zwykle skomplikowane to jak Wy myślicie???
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 15:14, 08 cze 2012

Do góry
Ocia, mam przezroczystą. Taras jest od południa i jak slońce mocno świeci to jednak trochę daje po oczach...dlatego szyję jeszcze takie lniane rolety-dach właśnie...

Mało mnie tu, sporo obowiązków, narzuciłam sobie spore tempo (mebelki) i gonię w piętkę...na nic nie ma czasu

Ale dziś strefa kibica w domu, góra jedzenia, grill, piwo, miłe towarzystwo i MECZ! (jeeej, przecież ja nawet nie przepadam za piłką nożną a dziś czekam z niecierpliwościa)

Więc obraz iście nie ogrodowy, ale z najszczerszymi życzeniami UDANEGO WEEKEDU!!!!

I niech się niesie wieczorem gromkie "dziękujemy!"

("nie chcę słyszeć "nic się nie stało")
Na okrągło:) 13:56, 08 cze 2012

Do góry
Cześć Maju!
Wczoraj Boże Ciało, zrobiliśmy wypad rowerowy, troszkę przyrody uwieczniłam Chciałam więcej, bo piękne dzikie róże co krok mijaliśmy, ale z moimi chłopakami każdy mój przystanek to by było ich gonienie

Na koniec Stach chłodził się w trawie, po tylu kilometrach oświadczył,że nie wstanie

Dla odmiany czas na zmiany... 13:42, 08 cze 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
A może tak:

Na środku hortensja limelight, obok miskant morning light, wszystko podsadzone runianką, z boku żywopłocik z bukszpana, z przodu żurawki, obsidian i mamelade, kula na pniu i pod nią zawijasek z bukszpana.
oczywiście to taka moja luźna propozycja, a wizualka nie najlepsza, może Kaisog coś lepszego podpowie.

To jest naprawdę suuuuper!
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 13:37, 08 cze 2012

Do góry
Diana napisał(a)
dzisiaj pragnę zaprezentować kolejną część mojego ogrodu.........
miejsce spotkań na świeżym powietrzu (zadaszone, więc deszcz w niczym nie przeszkadza)
Nasz taras nie ma zadaszenia - przynajmniej narazie, dlatego w słoneczne dni chowamy się właśnie tutaj przed słońcem, również tutaj biesiadujemy
Docelowo będzie tu drewniany stół i krzesła...........obecnie stoją tam meble z tarasu.
Z jednej strony zamocowałam linę (długo myślałam nad tym jak to zrobić) po której pnie się powojnik - mam nadzieję że kiedyś utworzy piękną ścianę
Koło na dole jest obsadzone; przy scianie - tawułką arendsa, po zewnętrznej stronie - dereń kanadyjski

W rogach mam zamiar powiesić jasne zasłony, zebrane w rogach - z możliwością zasłonięcia.....coś w tym stylu,tylko z grubszego materiału......

ależ kobieto Ty nam "dawkujesz" ten swój ogród
każda odsłona Twojego ogrodu zaskakuje

a pomysł z liną opatentuj -KONIECZNIE

a czy to jest samodzielny budynek czy jakoś doklejony do domu?

a co to za powojnik? w sensie jaki rodzaj
Aż 50 m do ogarnięcia :) pomożecie? 13:22, 08 cze 2012

Do góry
dzięki Magnolia..

co myślicie o tym?

wiem,że została dziura na tej tylnej siatce...ale może uda się znaleźć jakiś jeden krzew?
pasuje ta obwódka z bukszpanu? może gdzieś jeszcze?

pamiętam o tym, żeby z przodu, tzn. bliżej tarasu sadzić rośliny większe o większych liściach a dalej, odwrotnie... nie widac tego na zdjęciu :/
Moje roślinki 13:22, 08 cze 2012

Do góry
Aniu,mamy tylko trzodę,krówki brak,bo nie ma łąki.Miałam dwie kozy,ale bez łąki ciężko,więc sprzedałam.A kury to moja działka,ja sobie je wymyśliłam i ja od 2,5 roku je hoduję,M się nie miesza (no chyba,że trzeba coś pomóc,to muszę się do niego uśmiechnąć ).Ogródek to też moja działka.M zajmuje się polem i warsztatem (z małego gospodarstwa raczej nie da się wyżyć).A świntuchy to nasze wspólne zajęcie.Tak więc każdy wie co ma robić i uzupełniamy się.Tak jak już pisałam,do pełni szczęścia tylko koń mi potrzebny

To żółte to gazania,udaje słonecznik

Krysiu,Aniu,to jest pług konny,zabytek.Wiem,że to może kiczowate i tandetne,żeby takie coś wystawiać,ale znawcy oko zawieszają,nawet było kilku chętnych do kupienia.Mamy też zabytkową kopaczkę do ziemniaków,też planuję ją wystawić jak M ją odrestauruje.W końcu na wsi mieszkamy,jakieś akcenty muszą być Ogólnie z moim kochanym M jesteśmy miłośnikami zabytkowych maszyn rolniczych,jeździmy na zloty i imprezy z tym związane.Marzy nam się Ursus c 45,takie nasze dziwactwo,ale raczej nieszkodliwe Mamy też zabytkowe motory WSK i SHL,M zaraził mnie zamiłowaniem do staroci.

A to nasze marzenie.Zdjęcia robiłam w zeszłym roku na zlocie w Wilkowicach pod Lesznem.Wiem,że to forum ogrodnicze,ale co tam

Ogródkowe perypetie:) 13:18, 08 cze 2012

Do góry
Gratulacje na 100 !!!
kwiatek na zdjęciu

a w realu za trzy godzinki
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:17, 08 cze 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Punkt sprzedaży zadbany. W końcu trafiłam do punktu sprzedaży roślin, gdzie nie musiałam pytać o odmianę i cenę. Wszystko opisane. Duży wybór iglaków.

Nigdy u nich nie byłam a wygląda że warto??? A jakie ceny?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:04, 08 cze 2012

Do góry
Oczywiście nie odjechałam z pustym bagażnikiem
Zakupiłam 3xrh, 2xazalia japońska i kilka bylin.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies