Ronin wolny jest to fakt, ale niech sam sobie szuka księżniczki, ja mu nie będę sugerować
Mnie by pasowała ogrodniczka albo arch. krajobrazu, ale co tam. Się denerwuje jak mu przyprowadzam do domu
Doniczka - nowy - stary nabytek, licytowała Jagna
W doniczce szałwia omszona.
Danusiu nie mogę uwierzyć! Obserwowałam tę donicę i nie mogłam się zdecydować. Cieszę się, że trafiła do Ciebie
Z zapartym tchem oglądam twoje zdjęcia. Twoja hidcodowa rabata staje się moim ulubionym miejscem. Przecudna!
Mam pytanie do Ciebie. Czy tojeść rozesłana występuje również w zielonym kolorze? Kupiłam i jestem zawiedziona bo jakaś taka mało żółta sie wydaje.
Tojeść występuje w zielonym kolorze, ale nie polecam. Tylko żółty
Ona lubi mokro, u mnie rośnie także w wodzie. Jest wypasiona, zielona wygląda biednie
Bubu za późno. Posadziłam ze sto sadzonek. Instynk podpowiedział mi żebym obsadziła żółte i limonkowe hosty i kolor się wyróżnia.
Mam taką kulę i pomysł gdzie będzie, ale Witek twierdzi, że się nie zmieści
Tutaj ma być
kula śliczna zdradzisz ile kosztowała?, w oddali widzę też nowego bukszpana, objeździłam wszystkie szkółki i ogrodnicze w okolicy w poszukiwaniu 4 bukszpanowych kul i nic nie znalazłam...
Na tej rabacie rosną dość chaotycznie następujące rośliny:
tawuła "Golden Princesse", berberys "Red Chief", szałwia omszona, trzmielina "Sunspot". Tam gdzie jest moja Kropka po p[rawej rośnie trzmielina Emerald Gaiety. Wysiały się też maki jasnofioletowe. Mamy zamiar z Kasią dosadzić jeszcze trzmieliny w wolne miejsca i ciąć poziomo, aby powstała niska platforma o różnych kolorach. Wiosną przycięto wszystkie krzewy równo z ziemią.
o, nowe foty
uwielbiam kwitnące azalie i rh i niebiańskie iryski, mniam
Czerwony buczek pociągający. To jest jakaś odmiana niska, czy urośnie na 30 metrów?