Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju 20:15, 03 cze 2012

Do góry
przez te zimno jakoś wiciokrzew włoski nie chce otworzyć kwiatów może jutro? powojniki: Jan Paweł II rozkwita Niobe zakwitnie deutzia kwitnie janowiec bułgarski maki na taką jedną chucham i dmucham aby tylko zakwitła
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:11, 03 cze 2012

Do góry
zatem nie do końca da się w projekcie zamienić roślinę na inną - nawet podobną, bo niestety efektu planowanego może nie być ale odkrycie Ameryki )))
Nowa rabata troche łysa jeszcze,bo jednak przesadziłam Citronelki w półcień, zostały tylko te, które wytrzymują słońce. Nie wiem co posadzić na tej rabacie???

tu po prawej citronelki w cieniu dużego bukszpana, który nadal cieniujemy

A tu piwonia w pełnym rozkwicie, ale widać pod nią mój mały - wielki sukces ogrodniczy ) 3 sztuki ukorzenionej samodzielnie w ubiegłym roku hortensji bukietowej wiem wiem, śmieszne to, ale dla mnie wielka radość ) mała rzecz a cieszy aaaaaa, no i widać jeszcze miskanta Morning Light przed przesadzeniem )
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:09, 03 cze 2012

Do góry
przecież ja je właśnie robiłam ... w deszczu

ta inna ... tj inny liść ... myślałam, że zżółkł ale on chyba taki jest ...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:09, 03 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

i dzisiejszego dnia hortensja pnąca

Irenko widząc twoją piękną hortensję pnącą zastanawiam się jakie stanowisko dla niej wybrałaś i jak szybko rośnie? moje nadal czekają na wsadzenie i zastanawiam się nad stanowiskiem. Bardzo się cieszę, że kupiłam je u Szmitów

Cześć Aniu
jak tam, zregenerowana?
ona rośnie w pełnym słońcu; pierwsze 2 lata się ślimaczyła, a potem ruszyła z kopyta; teraz to jest około 6m, a wiek hym...7-8 lat, tak myślę

dopiero teraz dostrzegam jej urodę, no bo pierwsze 3 lata w ogóle mi nie kwitła!
Dzięki wyczytałam, że jest do cienia i szukałam dla niej cienistego zakątka teraz wiem, ze słońce też jej nie szkodzi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:09, 03 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Normalnie tę hortensję pnącą to razem ze słupem do mnie przeniosę szkaradna taka że patrzeć na nią nie moźna!!!

też mówię szkarada! a słup tez sobie postawili, jakoś tak głupio! może są jakieś sadzonki, więc w razie co dostaniesz
no hosta rośnie dla ciebie dam ci już taką dużą
ostróżki sięgają do 1,5 metra! jej, nie wiedziałam, że one takie wielkie rosną!!
no i wszystkie trytomy jednak stracone; rok temu posadziłam 20!! i nic nie ma
natomiast liatrie przetrwały, ale tylko 5, dobre i to

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:05, 03 cze 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Irenko widząc twoją piękną hortensję pnącą zastanawiam się jakie stanowisko dla niej wybrałaś i jak szybko rośnie? moje nadal czekają na wsadzenie i zastanawiam się nad stanowiskiem. Bardzo się cieszę, że kupiłam je u Szmitów

Cześć Aniu
jak tam, zregenerowana?
ona rośnie w pełnym słońcu; pierwsze 2 lata się ślimaczyła, a potem ruszyła z kopyta; teraz to jest około 6m, a wiek hym...7-8 lat, tak myślę

dopiero teraz dostrzegam jej urodę, no bo pierwsze 3 lata w ogóle mi nie kwitła!
Rozpoznawanie chorób i szkodników 20:03, 03 cze 2012

Do góry
I jeszcze tu wstawię bo na wątku miłorzębowym nikt nie pomógł...

zauważyłam na jednym z 3 miłorzębów 'Mariken"usychające listki.
Podlałam obficie bo nic innego nie przyszło mi do głowy.
Dwa pozostałe, które rosną obok wyglądają zdrowo.

Czy to tylko brak wody czy coś poważniejszego?

I jeszcze co zauważyłam - tamte 2 maja zieloniutkie liście a ten ma żółte i tez takie paskowane - to tak ma być? Czy to te same czy ten jakiś inny?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:00, 03 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:59, 03 cze 2012

Do góry
Wczoraj po drodze zajechaliśmy do naszego zagłębia roślinnego czyli Końskowola - Puławy i okolice i okazało się, że wszystko czego szukałam tam mają i nie tylko - SZOK - m.in. wszelkiej odmiany miskanty, o które obecnie wszędzie trudno, a tu proszę są - ile kto chce i nie trzeba się zabijać, a ceny przystępne ))
Kupiłam sobie 3 miskanty Variegata a dzisiaj posadziłam tam gdzie miały być tj. zajęły miejsce wcześniej posadzonych Morning Light, które powędrowały w inne miejsce stwierdzam obiektywnie, że różnica jest znaczna

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 19:59, 03 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Ogrodowisko to uzależnienie, jak fajki i kawa!!!
a masz u siebie posadzone piwonie?
taki bluszcz pstry dokupiłam i puszczę po kratce

mam ... bardzo stary i potężny krzak ma 36 lat ... każdego roku jesienią mamy zamiar go podzielić i każdego roku odchodzimy ... nie mam odwagi bo legenda glosi, że potem piwonia strzela focha i nie kwitnie przynajmniej sezon ... a w naszym klimacie sezon to rok

bluszczyk bardzo ładny ...

wow, takiej weteranki, też bym nie ruszała, strach!!
możesz zawsze dokupić nowe i posadzić, a 36 lat to chluba ogrodu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 19:56, 03 cze 2012

Do góry

a to dla Wieloszki tak kwitną moje begonie, tobie kupiłyśmy białe, a ja sobie przy okazji wzięłąm czerwone
Zielony ... ogród 19:54, 03 cze 2012

Do góry
Starsza kalina zakwitła!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 19:53, 03 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

mam ... bardzo stary i potężny krzak ma 36 lat ... każdego roku jesienią mamy zamiar go podzielić i każdego roku odchodzimy ... nie mam odwagi bo legenda glosi, że potem piwonia strzela focha i nie kwitnie przynajmniej sezon ... a w naszym klimacie sezon to rok

bluszczyk bardzo ładny ...
Zielony ... ogród 19:52, 03 cze 2012

Do góry
Powoli wschodzą ogórki i cukinie ...reszta czeka na wysianie po ustaniu ciężkich deszczy
Pomidory też...

Kanny w doniczkach do wysadzenia

Zakochałam się w bezproblemowych krzakutkach, kalina koralowa z jasnymi listkami

Pęcherznice kalinolistne

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 19:50, 03 cze 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Dzisiaj pokażę drugi narożnik mojej działki.........Jest tam skalniak . Jeszcze niewykończony.Brakuje czegoś przy ogrodzeniu - jakieś iglaki ( nie wiem jeszcze dokładnie) byliny z lewej strony (chyba dzwonek karpacki) no i żwirek oczywiście.Żwirek na sam koniec, gdy już będą wszystkie roślinki ]

skalniak sliczny!
Diana czy te goździki przeżyły zimę ???
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 19:44, 03 cze 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
odmeldowuje, że też już mam rzeczonego hopla (cokolwiek to jest ) ... na punkcie ogrodowiska ... ogrodu ... a piwonia sztuk jeden ze stolika za moimi plecami tak pięknie pachnie, że odurzona jestem totalnie

Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2012 19:43, 03 cze 2012

Do góry
witam, dopiero dotarłam do domu to był dla mnie 3-dniowy wypad, którego głównym akcentem było Święto Róż

Danusiu, Witku - dziękuję bardzo za to przemiłe spotkanie w ogrodzie znanym przecież ale dopiero teraz poznanym 'na żywo'
...mogłam zobaczyć perfekcyjne kompozycje, rewelacyjnie dobrane piękne rosliny
zaskoczeniem były dla mnie - w sumie niezbyt wielkie rozmiary ogrodu Danusi - nie moglam uwierzyć, że na tak niewielkiej przestrzeni można mieć tyle roślin w pięknych aranżacjach ! no i bez jednego chwasta !

ogrody Anuli oraz Wiesi/Kasi bardzo piękne także chyba Anuli zdążyłam to powiedzieć

jak to często bywa w takich ważnych chwilach - zawodzi technika... zdążyłam zrobić zaledwie kilka zdjęć... pocieszeniem jest to, ze umieściłyście/-liście juz mnóstwo pięknych fotek z naszego spotkania, no i jeszcze moja siostra ma mi dosłać te, które robiła swoim aparatem...

a teraz fotki z pierwszego oglądania ogrodu Danusi z Anią monte

Zielony ... ogród 19:43, 03 cze 2012

Do góry
Warzywka poooowoli rosną

fasolka szparagowa przy daliach

rzodkiewka

sałata

szczypiorek przy różach zadarniających

Na okrągło:) 19:41, 03 cze 2012

Do góry
motylla napisał(a)
Heidi przed kilkoma dniami - dziś jest już większa i ma pąk!

Przyszłam się przywitać zmiany wspaniałe,ogródek cudny.
Skrzyneczka bardzo, bardzo wyjątkowa - śliczna
Chelsea Flower Show 2012 19:37, 03 cze 2012

Do góry
c.d.
Można też było podziwiać ozdoby ogrodowe:

Organizatorzy zadbali również o pełną informację dla zwiedzających załączając spis roślin zastosowanych w nasadzeniach, a nawet dołączali próbkę nasion.

Prasa o profilu ogrodniczym w UK informowała o wybranych ogrodach prezentowanych na wystawie.

Cieszę się, że na "gorąco" mogłam się z Wami podzielić moimi wrażeniami z Chelsea Flower Show.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies