Witam Cię Bogdziu w nowym wątku, motylkiem.
Pałki i goździki zabieram ze sobą, dla mnie weź swoje pięknie pachnące goździki i czerwony liliowiec. Jeśli coś Ci się jeszcze przypomni, to mów. Zdjęcia u Ciebie jak zwykle cudne kwiatów multum, nie raz już się zastanawiam, po mimo wielkiego ogrodu, gdzie Ty to mieścisz. Pozdrawiam gorąco.
Witaj, Agatko!
Ja rzadko bywam na forum, z braku czasu, więc pewnie mój wątek gdzieś znika w otchłani i dlatego wcześniej na niego nie wpadłaś. Dziękuję Ci za odwiedziny i oczywiście zapraszam ponownie Wedgwood Rose
Ślicznie u Ciebie... Oj ślicznie... A tawulka bez pełnego rozkwitu tez cudna. Trawkę masz taka soczyscie zielona!!! serdecznie Cię pozdrawiam i tez z utęsknieniem czekam na słońce
W mijającym tygodniu prace na działce momentami przebiegały na dwóch poziomach. M. pracował na górze (czytaj drabinie), a ja na dole. Wiśnie zaczęły chorować i z dnia na dzień zamierały owoce, liście, całe gałęzie usychały. M. stojąc na drabinie wycinał chore elementy. A ja w przyziemiu ... Nie wiem czego się bardziej bałam - żeby nie zleciał z tej drabiny, czy żeby nie połamał mi moich pięknych tawuł?
Tak to jest jak ogródek mały a chce się mieć sad, warzywnik, rabaty z kwiatami i jeszcze część rekreacyjną z trawnikiem
Jolu,Wpisy o niczym nie świadczą,Twoją sympatię wyczuwam,i bez wpisów.A chwaściorki są potrzebne,żeby motyle miały gdzie swoje potomstwo ,,wychowywać"Na szlachetnych kwiatkach będzie za to mniej lokatorów.I obejdzie się bez chemii.
U Ciebie już wszystko pięknie ,,daje czadu".Mój ogród do tyłu o 2 tygodnie,ale borówkę już próbowałam
Hej!.
Ta figurka na pierwszym zdjęciu słodka i obok kawałek fajnej donice widać masz tez ogrod zimowy jak widzę? Zazdroszczę bo ja mogę przechowywać rośliny tylko w garażu lub na strychu i kiepsko mi to wychodzi.. A u Ciebie tyle możliwości!!! Wystawie potem zdjęcie dwóch pelargoni które udało mi sie przezimowac! Nie uwierzysz jakie ładne!!! Chyba lepiej kwitnie niż w zeszłym roku!!! Wpadnij zobaczyć moje róże , zapraszam Cię serdecznie : Moj ogródek pod Gdanskiem , to moj wątek . Teraz muszę zrobic córce śniadanie... Chociaż sama powinna sobie robić ale jej sie nie chce...
W ogóle nie chce się przebarwić chociaż podlewam ją prawie śmiertelnymi dawkami nawozu
a ona dalej różowa i chyba taka pozostanie. Za to jedyna kwitnie bo wszystkie pozostałe zmarzły.
podłoże musi być kwaśne, aby była niebieska Hortensja ogrodowa 'Bailmer' Endless Summer
Witam, jestem tu po raz pierwszy. Od roku jestem miłośniczką hortensji bukietowych. Nie mam więc dużego doświadczenia w uprawie i rozpoznawaniu niektórych odmian. Kilkakrotnie kupowałam pomylone odmiany. Ostatnio dokonałam zakupu rzekomo Silver Dollar. Z opisu Danusi (kwiaty waniliowe, zachodzące w beż) wynika, że prawdopodobnie znowu sprzedawca sprzedał mi niewłaściwą odmianę. Proszę o ocenę i identyfikację przedstawionej na zdjęciu odmiany.
Moja pierwsza rabatka jest już prawie skończona , pod bukiem posadziłam żurawki Marmelade a koło kulek -Midnight Rose, przed Smaragdami miskanty Zebrinus, nie mogę się tylko zdecydować czy koło sosny Smidtii na pniu posadzić kulki z bukszpanu czy jeszcze raz sosnę Smidtii- dwie sztuki tylko trochę niższe, szczepione na ok 10cm pniu ...
....te dzwonki....nie urzekły.....
Nadrabiam zaległości....
Piękne zdjęcia Joanko...miło się ogląda....
...te kolory różu,fioletów...cudne
Balkonik masz śliczny...no i Toruń...nie wiedziałam....myślałam, że jesteś z W-wy.
Dwa lata temu,byłam pierwszy raz w Twoim mieście, zakochałam się.....chciałabym tam jeszcze wrócić