Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

magnolia 10:19, 26 lip 2012

agniecha973 napisał(a)
Teraz jeszcze kwestia przejścia. To oryginalne jest za daleko, już mi oznajmili, że tam się nie będą cofać, żeby przejść . Na pierwszym rysunku jest strzałka, która mniej więcej pokazuje jak się tędy przemieszczamy. Narysowałam przeniesiony mostek w dwóch wersjach. Ten pierwszy jest położony podobnie w stosunku do linii nasadzeń jak oryginalny. A druga wersja to kilka metrów "do przodu" przy każdym przejściu. Ale już widzę, że trochę przeszkadza tym liniom. Jakieś sugestie jak wybrnąć?

tak jak chodzicie jest całkiem nienajgorzej.
Zrób tak żeby ścieżka była przed rzeka może, co. ?
Żeby szła przynajmniej częściowo miedzy pasami.
Nie mam przy sobie skanera, nie narysuję tego.

Moje koty też najbarzdiej lubią wylegiwać się w najcenniejszych, ulubionych roślinach- jeden kocha sypiać na Lirope ( dziwne bo go nie łamie), inny na kostrzewach owczych a wszsytkie szaleją w ostnicach łamiąc mi rozchodniki- dzięki temu z 2 rozchodników mam 8 sadzonek miniaturek.
magnolia 10:23, 26 lip 2012

namazałam coś w paincie, może załapiesz:

magnolia 10:24, 26 lip 2012

w razie gdyby tez to okazałao się niewygodne, to idź bardziej tak jak chodzicie
agniecha973 12:40, 26 lip 2012

magnolia napisał(a)
namazałam coś w paincie, może załapiesz:

Magnolio, ta opcja będzie dobra - mam na myśli miejsce przechodzenia, nie powinni marudzić. Teraz podpowiedz mi jeszcze co masz na myśli pisząc "między pasami". W początkowej części prowadzimy ją tylko po rzece czy kawałek zabieramy z rzeki a kawałek z pasa berberysów (to chyba bardziej rozumiem jako między pasami).

Myślałam jeszcze, żeby zamiast konkretnego mostka zamocować w ziemi tylko deski, na tyle gęsto, żeby przerwy nie przeszkadzały przy przejeżdżaniu rowerem na przykład.
Chodzi o coś takiego. Wstawię na chwilę zdj. i później usunę, bo niestety nie mam strony z której to zapamiętałam w swoich inspiracjach. Tylko równiej i mocniej zagłębione i chyba szersze. Co myślisz?

A może ktoś wie skąd to pochodzi???

Zdj. usunęłam. Jak znajdę oryginał, wkleję linka.
agniecha973 13:44, 26 lip 2012

U mnie od wczoraj takie duchoty, że nic na dworze się nie da robić. Wyjdę, pot mnie zalewa, zleci się stado końskich much i tylko klepać się trzeba, więc ręce zajęte (ogon by się przydał). Robota stanęła. Ale za to nadrobię ogórki, bo już 3 dni tylko znoszę, a nie robię.
popcorn 13:53, 26 lip 2012

Ale fajna inspiracja, tylko te deski to moze modrzew syberyjski albo chociaz swierk (a najlepiej egzotyczne), zeby sie za szybko nie rozsypaly? Na podsypce zwirowej?

Super będzie, już to widzę
magnolia 13:56, 26 lip 2012

tak, tak jak napisałaś. Świetna ta inspiracja.
A deski- jak kupować to można lepsze, a jak masz po budowie czy skądś to nich będą jakie macie, kiedyś się wymieni
agniecha973 13:59, 26 lip 2012

O jak fajnie jak mnie ktoś utwierdzi, że będzie dobrze, bo jakoś tak nie mam pełnej wiary w to co wymyślę. Dzięki.

Deski będą jakie są, trochę przetrwają. A jak kupimy takie wieczne, to co za parę lat będziemy robić?
agniecha973 14:04, 26 lip 2012

Magnolio, a to "między pasami" to kawałek z berberysów i kawałek z rzeki, tak?

Mój M często mi zarzuca, że powinnam zadawać pytania pojedyncze, żeby można było odpowiedzieć tak lub nie. I tu też dałam dwie opcje. Tak jakoś mi zawsze wychodzi.
Milka 14:25, 26 lip 2012

Dawno mnie nie było, a tu tyle zmagań!!
zdjęcie jeża widziałam u Bożenki, bajeczne psiaki moje robią podobnie, na nowych rabatach wylegują się na ziemi, a obok maja super miejsca pod dostatkiem! chyba się chłodzą;
niesamowite koryto, moc ciężkiej pracy, mocno kibicuję
u nas wczoraj też fatalna pogoda do życia była! pozdrawiam Aguś