Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 10:12, 11 lip 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Anula - dzięki

Mój największy ogrodowy kwiatek...i psotnik....siostry nie ma, a on korzysta

ciurkadełko to w sumie fajna zabawka i wodopój

Radość - bezcenne

czas szybko leci, takie chwile sa bezcenne racja...
..ja mam dzieci lat 11 córka i 16 syn... i nie wiem kiedy tak wyrosły..jeszcze troche i wyfruną z gniazda...
Mój mały raj na ziemi :) 10:11, 11 lip 2012

Do góry

a nazwy tej hortensji nie pamiętam....muszę poszukać w notatkach

Hortensja drzewiasta 'White Dome'-myślę że to ona. Bardzo ją lubię.
Lubie Cię czasem odwiedzać, ale zwykle po cichu. Ładnie bardzo u Ciebie
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 10:09, 11 lip 2012

Do góry
Anula - dzięki

Mój największy ogrodowy kwiatek...i psotnik....siostry nie ma, a on korzysta

ciurkadełko to w sumie fajna zabawka i wodopój

Radość - bezcenne

Borówcowy raj 10:09, 11 lip 2012

Do góry
No właśnie tego się obawiam, że przerośnie takim czymś:

To paskudztwo mam wszędzie, nie można tego wyrwać, ma takie czerwone małe korzonki i kwitnie na żółto. Zaobserwowałam, że kwiatki zamykają się po południu. Po przekwitnięciu przy ruszeniu ręką strzelają nasionka. W moim kamiennym sadzie tak się to rozsiało, że musiałam użyć Roundapu w tym roku, a od 3 lat mordowałam się z tym w irdze, która miała bardzo solidny dywan. W tym roku zima sama zadecydowała i irga wymarzła. Teraz mam porządek, ale nie wiem co posadzić w to miejsce.
Mój mały raj na ziemi :) 10:03, 11 lip 2012

Do góry
Pinky Whinky zaczyna szaleć

a nazwy tej hortensji nie pamiętam....muszę poszukać w notatkach
Ogrodowe porażki 09:55, 11 lip 2012

Do góry
Witajcie super wątek. tych ogrodowych porażek bywa czasem więcej niż sukcesów i lepiej skorzystać z doświadczenia innych ogrodników niż uczyć się na własnych błędach.
Ja założyłam siatkę na krety w szklarni. Została wkopana na taką głębokość żeby można było przekopywać ziemię i zostawiliśmy zakładki do wysokości tej podstawy, która jest wkopana w ziemię i wystaje ponad jej poziom. Wymyśliłam sobie, że kret nie ma szans się dostać do moich pomidorków. Powiesiłam paskudne puszki po piwie i błyskające płyty cd, żeby się tłukły na wietrze, wkopałam też elektroniczne urządzenie do odstraszania gryzoni. Jakież jednak było moje zdziwienie, gdy któregoś dnia odkryłam dziury i tunele! Nic nie pomaga
Włożyliśmy wiele pracy żeby wkopać tą siatkę, trzeba było przerzucić całą ziemię na głębokość kopania, ale okazało się, że cała praca na marne, bo siatka przeciw gryzoniom sprawdza się tylko położona pod powierzchnią trawnika.

Ogródki ziołowe - zioła 09:51, 11 lip 2012

Do góry
Zielnik w Coton Manor jest wydzielony od warzywnika.

A to nowa część zielna w dużym historycznym założeniu Hatfield House.

Mój mały raj na ziemi :) 09:50, 11 lip 2012

Do góry
a dzięki temu, że kwitnie lawenda, róże , lilie..... są i mili goście w moim ogrodzie !
Biało-Fiolet 09:48, 11 lip 2012

Do góry
I jeszcze o jednym ważnym wydarzeniu zapomniałam. Moja góra ziemi- największy siewca chwastów w okolicy zniknęła :
Mój mały raj na ziemi :) 09:47, 11 lip 2012

Do góry
a ja wczoraj kupiłam 2 róże :
Amber Queen (róża roku 1984)
złamała się biedaczka w transporcie , więc wstawiłam do wazonu, a krzaczek posadziłam k/garażu - do towarzystwa innej róży (pnącej) w kolorze łososiowym (która miała być blado różowa...ale to prezent )

i Augusta Luise o obłędnym zapachu ! była mocno zwiędnięta, ale po nocy w wodzie doszła do siebie (ale fotka z wczoraj, po zakupie)

ta będzie na tarasie, bo lilie już przekwitły.... potem zobaczymy
rośnie 80-120 cm, więc może być w donicy - zaraz idę ją posadzić !
Biało-Fiolet 09:47, 11 lip 2012

Do góry
A tutaj czosnki nocą
Biało-Fiolet 09:46, 11 lip 2012

Do góry
Takie cudo mi zakwitło
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 09:38, 11 lip 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Jutro rano mam lot powrotny.....nie wszystko zmieściłam do walizki.......Resztę przywiezie corcia która wraca później córeczka wyszkolona - pójdzie z ciocią na targ i kto wie....może znajdzie coś ciekawego
Jeszcze fotki paru drobiazgów ......nowy jest tylko napis bathe- to na prezent reszta tzn. klucze,haczyki babeczki,podstawka pod ksiażkę kucharska , różowa klateczka z ptaszkami które ćwierkają gdy klateczka się poruszy .....ze sklepików wspierających różnego rodzaju fundacje podpory pod książki kucharskie cook book ze sklepiku ze starociami - wyglądają jak nowe....może ktoś oddał je tam prostu......ważne że je znalazłam

Dianka - ja przez Ciebie osiwieję chyba
Ja chcę na Wyspy!!!!!
Ogród Sylwii od początku :) 09:37, 11 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Aureola ma paskowanie delikatne a All Gold cała jest żółta, zobacz jak u Ciebie ma te "żółtości"

zrobiłam zdjęcia tej swojej .....

Na bank to "All Gold" - a metka w sklepie była "na czuja"

A ja sobie w Anglii kupiłam ostatnio odmianę "Naomi"

To piękny nabytek ,liście ma bardzo dekoracyjne, szczególnie jesienią kiedy wybarwia się na ciemne odcienie purpury i fioletu . Bardzo dekoracyjna i ładnie kwitnie na jesień ale nie wiem czy lubisz jak kwitnie

Rododendronowy ogród. 09:35, 11 lip 2012

Do góry
Ja też gratuluję! Przejrzałam wszystkie 1000- no bo ja tu nie oglądać dalej jak już się zacznie???
Pięknie!!!
Ja też marzę o zakątku z rh- i tu proszę o radę mistrza- czy taka rabatę lepiej założyć na jesień czy na wiosnę? Chcę tam rh i hortensje- to wystawa wschodnia- nie wiem czy dobra, ale tylko tam przez połowę dnia-drugą -jest cień... Proszę o radę i pozdrawiam
dołączam kwiatuszka wraz z gratulacjami

Mój mały raj na ziemi :) 09:35, 11 lip 2012

Do góry
hahaha ! Ewuniu, no widzisz co to się porobiło ale oprócz czosnku szarlotka i muffinki obowiązkowo ! choć ostatnio tarta króluje u mnie - z owocami, bita śmietaną i galaretką

a ciurkadełko ma być mniej więcej takie

tylko bez donic po bokach, murek skończy się w szerokości lustra wody i lustra na przeciwko
a jego wyskokość będzie = wysokości tarasu (nie namieszałam za bardzo?)
Ogród Sylwii od początku :) 09:32, 11 lip 2012

Do góry
Syla napisał(a)
osłabłam na widok żurawki Caramel w mojej szkółce .... no i zakupiłam

A tu mój dzisiejszy nabytek ..... teraz będę sobie z przyjemnoscią śmigać z zamiataniem

ależ posprzątane...no szacunek, taaaki garaż

ta szkółka ulubiona to ta o której myślę?? bo mi tych żurawek brakuje a ciągle mi nie po drodze

te trawy mi się podobają..cudo
Ogród Sylwii od początku :) 09:30, 11 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aureola ma takie paski- zdjęcie podpisanej trawy u Szmitów, koniec września.

Taka również była ..... pozamieniali kartki z nazewnictwem .... dziękuję pięknie za identyfikację
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:26, 11 lip 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Trochę nie w temacie ogrodów, ale proszę....Na specjalne życzenie mojej imienniczki- nasze trzecie dziecko

no tak...trzecie dziecko ...to tak jak u mnie- mam 2 synów a Luna to nasza córeczka
a co do agro- to robię podobnie, z moim położeniem-wśród pól-wszystko się rozsiewa,więc bez agro-nie wyobrażam sobie...
Drzwi 09:24, 11 lip 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies