Robert dmuszki wywaliłam jesienią, bo podobnież nie zimują a ten przy O'ro wykiełkował też byłam zaskoczona w tamtym roku miałam chyba 4 kępyoki zapiszę b. ostróżka tak powojnik ma duże kwiaty, co do winogron, ciemne winogrono bardzo zimą ucierpiało odbiło z jednej odnogi , reszta uschnięta, kret podkopał korzenie a mróz dokończył,a w tamtym roku tak wyglądało, okno na tarasie było całe w gronach, już go nie ma , także będzie może trochę winogron, ale tylko dla siebie
w tym roku wszystko dziwne! lawenda kwitnie, ale jeszcze widzę, że brak jej słońca, bo powoli te kwiaty się rozwijają; a ostróżka jest biała, jednak zmienną jest! na Anabelce znalazłam 1 pąk kwiatowy, czyli u mnie z nowu z hortensjami gorzej
Całe szczęście, chociaż jakoś nas ta pogoda i słońce w tym roku nie rozpieszcza; w ubiegłym było bardzo podobnie, więc myślę, że sierpień będzie najpiękniejszym i najcieplejszym miesiącem
Oby Twoje prognozy były trafione... ...inaczej to przez całe lato będę w skarpetkach spała na zacienionej -noce są chłodne.
Gabrysiu, tę rabatę chcę zrobić w wiadomy sposób, ale na razie rośliny są porozrzucane po innych zakątkach, i do jesieni już tak zostanie,z małym wejściem na kwitnienie niektórych.
Rabata piwoniowa
Trochę wymiętolone (przez kuriera), ale całe i wilgotne...hehe
Kłosówka miękka Jackdaw's Cream
Od lewej : Miskant Morning Light, Rozplenica japońska (nie wiem jaka), Imperata c. Red Baron
Witam i kibicuję, przed Tobą pewnie długa droga, ale nie przerażaj się - w ogrodach właśnie to jest najfajniejsze, że kiedy je pokochasz to niekończąca się praca (w ogrodzie ZAWSZE jest coś do zrobienia) staje się hobby i co roku z radością coś tam zmieniasz, upiększasz, dosadzasz, przesadzasz.... Na razie najważniejsze uporządkować teren i pomyśleć o jakimś "szkielecie" ogrodu... Pozdrawiam
A to kolejna nowa trawka.Pojechałam wózeczkiem na spacer z Córeczką i trafiłam na dostawę w pobliskim centrum ogrodniczym. Kupiłam 13 doniczek. Sprzedawca nie wierzył, że uda mi się je upchnąć w koszu pod wózkiem. A jednak udało się!
Cuuudna! U nas tez takie były, ale dużo mniejsze kępki po 10zł Niestety poza ceną mają inną "wadę" - są do cienia Ale i tak śliczne
A cóż mężczyzna może wiedzieć o pojemności kosza pod wózkiem dziecięcym, no proszę Cię !!!
Trochę wymiętolone (przez kuriera), ale całe i wilgotne...hehe
Kłosówka miękka Jackdaw's Cream
Od lewej : Miskant Morning Light, Rozplenica japońska (nie wiem jaka), Imperata c. Red Baron
Witaj Diana Mam takie samo ciurkadełko (z Obi?) - prezent urodzinowy. Tylko niestety M. nie ma czasu na montaż, zwłaszcza, że zażyczyłam sobie w tarasie, więc najpierw parę płyt trzeba wyjąć i prąd pociągnąć... No i właśnie zastanawiam się nad kolorem kamyków do ciurkadła... płyty tarasowe są jasno beżowe, ciurkadło szare... W jakim otoczeniu jest zainstalowane Twoje ciurkadło? Co masz dookoła niego? Bo Twoje kamyczki pasują idealnie
Agnieszko, dokładnie tak z obi
długo zastanawiałam się jakie kamyki, ponieważ ciurkadło jest w otoczeniu bordowej kostki.Staneło na ostatecznie na tych.One są w kółu,więc tam jest całość szara.A otoczenie inne.Zreszta dołączam fotkę.W drugim kole mam jaśniejszy kamień, żółtawy i większy.Ogólnie dom ma kolory - bordo + jasny żółty.Więc całośc jakoś chyba się komponuje
A ciurkadło to taki dodatkowy, ozdobny element
Jeszcze jest jedno kółko z którym rośnie choinka, tam też jest żółtawy kamień Zrobie fotkę Może powinnaś kupić kolor kamieni jasny beż - wtedy tylko kuleczki będą rzucały się w oczy
Lub kolor zbliżony do kulek, ale wtedy tak jak u mnie to będzie całość - kulki same w sobie nie będą bardzo widoczne
Może dodasz fotkę swojego miejsca?
Diana, dzięki za szybką odpowiedź i fotkę całości Jak zaczniemy montaz mojego ciurkadła to wstawie fotki i będę prosić o radę co do koloru kamyczków Pozdrawiam