Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Orlik pospolity (Aquilegia vulgaris ) 12:51, 13 cze 2012

Do góry
Przetacznik kłosowy (Veronica spicata) 12:45, 13 cze 2012

Do góry
Mój kawałek raju 12:45, 13 cze 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
O, co ja wdzę, dmuszka widzę! przy żółtym liliowcu, nie wyrzucaj go, zatrzymaj go na nasionka, Trzy razy teraz siałem i nic. Chcę się zapisać na nasiona b. ostróżki. Biały powojnik piękny, kwiaty chyba ma duże, co? Na koniec, mam pytanie czym jedziesz do ASC. U mnie całą noc leje zaraz idę zobaczyć czy nie narozrabiało. A jeszcze mi się przypomniało. Jak już Marta wspomina o winie to masz u siebie dobre winogronka? Ja żadnych ciągot do nałogów nie posiadam, więc jakąś produkcję spokojnie mogą zacząć. Posłuchałem trochę wczoraj szczególnie Священная Война robi wrażenie. Miłego dzionka z deszczem, Ci życzę.

Robert dmuszki wywaliłam jesienią, bo podobnież nie zimują a ten przy O'ro wykiełkował też byłam zaskoczona w tamtym roku miałam chyba 4 kępyoki zapiszę b. ostróżka tak powojnik ma duże kwiaty, co do winogron, ciemne winogrono bardzo zimą ucierpiało odbiło z jednej odnogi , reszta uschnięta, kret podkopał korzenie a mróz dokończył,a w tamtym roku tak wyglądało, okno na tarasie było całe w gronach, już go nie ma , także będzie może trochę winogron, ale tylko dla siebie
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 12:44, 13 cze 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Też się nie spotkałam z takim zjawiskiem, żeby ostróżka zmieniała kolor. Może przy sadzonce czy siewce była druga właśnie w innym kolorze?

U mnie to samo co u Kasi
rok temu sadziłam dwie fioletowe ostróżki, a wtym roku jedna jest fioletowa, a druga chyba zakwitnie na biało, bo pąki białe; ta fioletowa, było widać, że będzie fioletowa, coś sie same po swojemu wybarwiają
piękne sukcesy z hortensjami Kasiu, u mnie na żadnej nie ma pąków!

Witaj Irenko
ostróżka zmienną jest? )

A co do hortensji, to już sama nie wiem jak to jest , bo u Ciebie wszystko pięknie już kwitnie, nawet lawenda ! a u mnie dopiero lawenda się zieleni i wypuszcza pojedyncze łodyżki kwiatowe do góry...
Liliowce chyba nie zakwitną, bo nic a nic nie widać, co mnie martwi bardzo...
To te hortensje chyba na pocieszenie chociaż coś podjada im liście, mimo pryskania

w tym roku wszystko dziwne! lawenda kwitnie, ale jeszcze widzę, że brak jej słońca, bo powoli te kwiaty się rozwijają; a ostróżka jest biała, jednak zmienną jest! na Anabelce znalazłam 1 pąk kwiatowy, czyli u mnie z nowu z hortensjami gorzej
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 12:43, 13 cze 2012

Do góry
Mój jaśminowiec pokazał kwiaty I pachnie przy tym obłędnie

Niestety oblazły go mszyce i jakieś mrówy Dzisiaj zrobię miksturę z płynem do naczyń i octem... a jak nie pomoże... to trzeba będzie sięgnąć po chemię
W cieniu - zacieniona 12:37, 13 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Całe szczęście, chociaż jakoś nas ta pogoda i słońce w tym roku nie rozpieszcza; w ubiegłym było bardzo podobnie, więc myślę, że sierpień będzie najpiękniejszym i najcieplejszym miesiącem
Oby Twoje prognozy były trafione... ...inaczej to przez całe lato będę w skarpetkach spała na zacienionej -noce są chłodne.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:33, 13 cze 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

po prostu bosko ... tak ...................ogrodowiskowo

o tak!!!! to mnie sie podobie

idealnie nic już tu nie trzeba
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:32, 13 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
To tak samo jak ja wyszło gorzej, to ewidentnie można stwierdzić
Ogródek Hanusi po zimie 12:20, 13 cze 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Gabrysiu, tę rabatę chcę zrobić w wiadomy sposób, ale na razie rośliny są porozrzucane po innych zakątkach, i do jesieni już tak zostanie,z małym wejściem na kwitnienie niektórych.
Rabata piwoniowa

Łaaaał - jak cudnie to wygląda!
To będzie zaczarowany ogród 12:20, 13 cze 2012

Do góry
greglis napisał(a)
Uff... skończyłam obsadzanie mojej rabaty kwaitowej, teraz tylko czekać aż sie rozrośnie i zakwitnie w pełni

piękna rabata
czy tam tylko jednoroczne? i czy one w cieniu dadzą radę, np. słońce do 12, a potem cień i może info jakie rośliny tam rosną
Początki w Kruklandii 12:17, 13 cze 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Ładnie zapakowane!

Trochę wymiętolone (przez kuriera), ale całe i wilgotne...hehe
Kłosówka miękka Jackdaw's Cream

Od lewej : Miskant Morning Light, Rozplenica japońska (nie wiem jaka), Imperata c. Red Baron

ładne
Tu na razie jest ściernisko... 12:03, 13 cze 2012

Do góry
O, z Roztocza

Witam i kibicuję, przed Tobą pewnie długa droga, ale nie przerażaj się - w ogrodach właśnie to jest najfajniejsze, że kiedy je pokochasz to niekończąca się praca (w ogrodzie ZAWSZE jest coś do zrobienia) staje się hobby i co roku z radością coś tam zmieniasz, upiększasz, dosadzasz, przesadzasz.... Na razie najważniejsze uporządkować teren i pomyśleć o jakimś "szkielecie" ogrodu... Pozdrawiam
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 12:01, 13 cze 2012

Do góry
mira napisał(a)
yesssssssssssssssssss

może być - ja zadowolona
a jak komentuje to młoda kadra ?

pozdrawiam

ja tam też się bardzo cieszę, bo obawiałam się pogromu
a młoda kadra nie dała rady i padła na 5 minut przed meczem

ale rano, gdy poznała wynik, to stwierdziła "....yyyy???... coooo???... to co to powtórka była??? "
Różaneczniki - choroby i szkodniki 11:44, 13 cze 2012

Do góry
magja_ napisał(a)
no wiesz .... jak podepniesz te swoje końcówki to może i w tym roku....

oczekuję rad jedyny pomysł to podsadzić tego małego
Ogród Dominiki 11:42, 13 cze 2012

Do góry
Domi napisał(a)
A to kolejna nowa trawka.Pojechałam wózeczkiem na spacer z Córeczką i trafiłam na dostawę w pobliskim centrum ogrodniczym. Kupiłam 13 doniczek. Sprzedawca nie wierzył, że uda mi się je upchnąć w koszu pod wózkiem. A jednak udało się!

Cuuudna! U nas tez takie były, ale dużo mniejsze kępki po 10zł Niestety poza ceną mają inną "wadę" - są do cienia Ale i tak śliczne
A cóż mężczyzna może wiedzieć o pojemności kosza pod wózkiem dziecięcym, no proszę Cię !!!
Zakupy przez internet 11:41, 13 cze 2012

Do góry
Trawki.pl

POLECAM!
Początki w Kruklandii 11:40, 13 cze 2012

Do góry
Ładnie zapakowane!

Trochę wymiętolone (przez kuriera), ale całe i wilgotne...hehe
Kłosówka miękka Jackdaw's Cream

Od lewej : Miskant Morning Light, Rozplenica japońska (nie wiem jaka), Imperata c. Red Baron

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:38, 13 cze 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Miłego dnia Irenko.

Tobie też Bożenko

i obiecana róża, jak otwarty kwiat

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 11:37, 13 cze 2012

Do góry
Diana napisał(a)

Witaj Diana Mam takie samo ciurkadełko (z Obi?) - prezent urodzinowy. Tylko niestety M. nie ma czasu na montaż, zwłaszcza, że zażyczyłam sobie w tarasie, więc najpierw parę płyt trzeba wyjąć i prąd pociągnąć... No i właśnie zastanawiam się nad kolorem kamyków do ciurkadła... płyty tarasowe są jasno beżowe, ciurkadło szare... W jakim otoczeniu jest zainstalowane Twoje ciurkadło? Co masz dookoła niego? Bo Twoje kamyczki pasują idealnie

Agnieszko, dokładnie tak z obi
długo zastanawiałam się jakie kamyki, ponieważ ciurkadło jest w otoczeniu bordowej kostki.Staneło na ostatecznie na tych.One są w kółu,więc tam jest całość szara.A otoczenie inne.Zreszta dołączam fotkę.W drugim kole mam jaśniejszy kamień, żółtawy i większy.Ogólnie dom ma kolory - bordo + jasny żółty.Więc całośc jakoś chyba się komponuje
A ciurkadło to taki dodatkowy, ozdobny element
Jeszcze jest jedno kółko z którym rośnie choinka, tam też jest żółtawy kamień Zrobie fotkę
Może powinnaś kupić kolor kamieni jasny beż - wtedy tylko kuleczki będą rzucały się w oczy
Lub kolor zbliżony do kulek, ale wtedy tak jak u mnie to będzie całość - kulki same w sobie nie będą bardzo widoczne
Może dodasz fotkę swojego miejsca?

Diana, dzięki za szybką odpowiedź i fotkę całości Jak zaczniemy montaz mojego ciurkadła to wstawie fotki i będę prosić o radę co do koloru kamyczków Pozdrawiam
Ogród Danuszy - odsłona 2 11:34, 13 cze 2012

Do góry
pachnąca piwonia nazywam ja piwonia tesciowej bo to po niej została

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies