Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasz przydomowy ogródek 12:42, 25 maj 2012

Do góry
Dzięki Wam - a do Pszczelarni Krysia napisała na PW .

Dawno już nic nie wrzucałem na żer .....................

Ostatni Rh kwitnie .

Maki kwitną krótko ale konkretnie.

Zrobił się busz paprociowo - irysowy.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:36, 25 maj 2012

Do góry
Marta napisał(a)
Dziewczyny mają rację- śliczna jesteś. Też zagłosowałam Życzę wygranej

Marta, bardzo dziękuję to zabawa w modę, ale co tam, raz się żyje

i dziś przypadkiem udało mi się kupić przed pracą meble na patio; stare po 15 latach wykończyliśmy, nie

wiem czy tyle imprez czy taki okres użytkowania jutro rano przywiozą; miałam do namysłu 10 sek., ale

wiem, że to dobra decyzja, bo pasują mi i są atrakcyjne cenowo jutro na Dzień Matki przejdą test

a tu dalej mój dziennik ogrodowy, za rok porównam

irysy wczesne, jeszcze ostatni kwiat

kwiaty irgi, ale jeszcze w pąkach

ostatnie kwiaty berberysu

hortensja pnąca zaraz będzie biała od kwiatów

Pogaduchy skowronków 12:36, 25 maj 2012

Do góry
Miłego weekendu!
Rododendronowy ogród. 12:33, 25 maj 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To napisz jeszcze jaki ten powojnik bylinowy. A ode mnie pewnie nie wzięłas powojnika bo chyba później wykopywałam jak już pojechałaś.Chętnie Ci dam jakby była okazja. Niedługo zakwitnie to pokażę. O plagiat nie jestem zła wręcz przeciwnie , miło mi że tak Ci się spodobał że nawet kupujesz. Niech Ci szybko i zdrowo rośnie.Pozdrówka.

Bozenko nie wiem jaka to konkretnie odmiana, pani sprzedajaca nie wiedziala... wyglada tak:

Wystarczy mi jeden, dziekuje! Juz zaczyna kwitnac powoli, wydaje mi sie ze chyba taki sam jak Twoj?

pozdrowka!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:17, 25 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Irenko o maly włos a bym przegapiła głosowanie!!!! Ciamajda jestem. Już zaglosowałam. Masz 100 punktów!!!!
Forumowiczki jeszcze poprosimy o głosowanie, uruchamiamy babcie, ciocie, wujków, kochanków!!!! irenka górą!!!! Musimy dobić do 1000 punktów

Marzenko, to tylko zabawa, nie rób sobie żadnych wyrzutów, a już tym bardziej kłopotu!

i tak, rano było chłodno, wiał taki zimny wiatr, mimo ostrego słońca; wszystko na ogrodzie wygląda inaczej jakoś niż pamiętam z poprzednich lat

moja paulownia coraz bardziej pokazuje swoje olbrzymie liście; rośnie na niedokończonej rabacie, ale wkrótce to się zmieni

rosną trawy, posadziłam dużo gatunków, ale wzrost powolny

Marzenia Ewy o rajskim ogrodzie ;) 11:42, 25 maj 2012

Do góry
Do kompletu dołączam mapkę poglądową terenu.
Ogród w Alei Lipowej... 11:31, 25 maj 2012

Do góry
a na balkoniku wsadziłam białe/surfinie petunie z lobelią, nawet jej nie widać jeszcze

poza tym kwitną jeszcze ostatnie 4 tulipany, dwie odmiany ale bardzo podobne, na etykiecie były granatowe, w rzeczywistości taki fiolecik

Klon szczepiony- czy ma jeszcze szanse? 11:25, 25 maj 2012

Do góry
Ogrodnik mimo woli 11:25, 25 maj 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

wszelkiej maści ptaki uczą swoje latać... niestety szła sąsiadka i je wystraszyła... wiec na fotce tylko takie niedobitki....

Niewiniątka... super zdjęcie.

Moje sikoreczki ciągle kwilą w dziuplipopiskują cudnie, a rodzice zaiwaniają tam i z powrotem z jedzonkiem, ciekawe czy je wypatrzę.,jak będą wyciągać łebki z domku
Taka sobie rabatka pod oknem 11:22, 25 maj 2012

Do góry
MartaS napisał(a)

Przekopiowałam zdjęice coby wiedzieć co i jak
Ogród w Alei Lipowej... 11:20, 25 maj 2012

Do góry
Do białej pelargonii dodałam wilczomlecz, jak myślicie pasuje? Hiacynt sztuczny, ale zabiorę

Klon szczepiony- czy ma jeszcze szanse? 11:14, 25 maj 2012

Do góry
Przepraszam, że tak długo zajęło mi robienie zdjęć, ale miałam problemy techniczne i w końcu zrobiłam je telefonem. Niestety telefon nie ma opcji focus na obiekty w małej odległości, więc oste jest tylko tło. Mam jednak nadzieję, że dadzą podląd na stan moich klonów. Mam je wykopać czy jeszcze cierpliwie poczekać?
Na pierwszym zdjęciu jest drzewo w najgorszym stanie, pąki liściowe są brązowawe, złamałam gałązkę, która jest raczej uschnięta.
Drugie zdjęcie przedstawia stan pozostałych dwóch sztuk, pąki są zielone, ale gałązki nie łamałam.

Mój 4 arowy azyl... 11:04, 25 maj 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
I jeszcze takie:

Przetacznik ożankowy

i zbliżenie

i iryski: syberyjskie i trawiaste

cudnie kwitnie, ach ten maj, najpiękniejszy w każdym ogrodzie

Znowu na wsi 10:56, 25 maj 2012

Do góry
witaj Jolu fajnie się zaczyna u ciebie domek białoszary będzie super rzadko spotykany do tego odpowiednie roslinki i wrażenie będzie wiesz co chcesz i to najważniejsze życzę spełnienia
dodam ci moje iryski co sa koło mostku

Mój ogród 10:46, 25 maj 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Następna nn

Wygląda mi na 'Francee'
Dwa światy 10:41, 25 maj 2012

Do góry
hania napisał(a)
majowe obrazki:
NovaZembla wciąż kwitnie...

Ślicznie Ci kwitnie rh, a wkomponowanie wierzby pomiędzy rh i azalie super
Ogród Danuszy - odsłona 2 10:36, 25 maj 2012

Do góry

i rzodkieweczki do pojedzenia

Dwa światy 10:31, 25 maj 2012

Do góry
Dziękuję za odwiedzinki....,no nie zawszeeee?)

tawułki się rozrosły...

szyszki na świerku obrodziły a na jodle 3 szyszki
W Gąszczu u Tess 10:22, 25 maj 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Tu zlikwidowałabym to pnącze na iglaku, ciekawe jak ta tuja wygląda pod tą aktinidią - czy nie jest trochę zdegenerowana? Wtedy do usunięcia może być

Podkrzesałabym tę tuje przy ścieżce, aby nie sprawiała wrażenia wygryzionej z jednej strony

Jednak te resztki modrzewia - do wywalenia. Może tu też dobrze by zrobiło zrezygnowanie z tej rabatki po środku i pozostawienie jednego iglaka jako solitera na trawniku

Ostrożna byłabym jednak z podkrzesywaniem. Jest to oczywiście moje zdanie, ale żywotniki (tuje) i cyprysiki najlepiej wyglądają niepodrzesywane. Co innego świerki.
Wg mnie nie jest źle - rośliny piękne. Trudno jednoznacznie podpowiedzieć co wyrzucić bo na zdjęciach ogród przeważnie zupełnie inaczej wygląda niż w rzeczywistości. Konieczna wizja lokalna (a w jakiej dzielnicy mieszkasz?).
Dodać można kilka mocnych plam bylin czy kwitnących krzewów.
Pozdrawiam.
EG
Ogrodnik mimo woli 10:11, 25 maj 2012

Do góry
A to minaturkowe

A te będą olbrzymie

Te najstarsze

A te najbliżej domu...zasłąniaja rynnę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies