Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w Alei Lipowej... 11:20, 25 maj 2012

Do góry
Do białej pelargonii dodałam wilczomlecz, jak myślicie pasuje? Hiacynt sztuczny, ale zabiorę

Klon szczepiony- czy ma jeszcze szanse? 11:14, 25 maj 2012

Do góry
Przepraszam, że tak długo zajęło mi robienie zdjęć, ale miałam problemy techniczne i w końcu zrobiłam je telefonem. Niestety telefon nie ma opcji focus na obiekty w małej odległości, więc oste jest tylko tło. Mam jednak nadzieję, że dadzą podląd na stan moich klonów. Mam je wykopać czy jeszcze cierpliwie poczekać?
Na pierwszym zdjęciu jest drzewo w najgorszym stanie, pąki liściowe są brązowawe, złamałam gałązkę, która jest raczej uschnięta.
Drugie zdjęcie przedstawia stan pozostałych dwóch sztuk, pąki są zielone, ale gałązki nie łamałam.

Mój 4 arowy azyl... 11:04, 25 maj 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
I jeszcze takie:

Przetacznik ożankowy

i zbliżenie

i iryski: syberyjskie i trawiaste

cudnie kwitnie, ach ten maj, najpiękniejszy w każdym ogrodzie

Znowu na wsi 10:56, 25 maj 2012

Do góry
witaj Jolu fajnie się zaczyna u ciebie domek białoszary będzie super rzadko spotykany do tego odpowiednie roslinki i wrażenie będzie wiesz co chcesz i to najważniejsze życzę spełnienia
dodam ci moje iryski co sa koło mostku

Mój ogród 10:46, 25 maj 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Następna nn

Wygląda mi na 'Francee'
Dwa światy 10:41, 25 maj 2012

Do góry
hania napisał(a)
majowe obrazki:
NovaZembla wciąż kwitnie...

Ślicznie Ci kwitnie rh, a wkomponowanie wierzby pomiędzy rh i azalie super
Ogród Danuszy - odsłona 2 10:36, 25 maj 2012

Do góry

i rzodkieweczki do pojedzenia

Dwa światy 10:31, 25 maj 2012

Do góry
Dziękuję za odwiedzinki....,no nie zawszeeee?)

tawułki się rozrosły...

szyszki na świerku obrodziły a na jodle 3 szyszki
W Gąszczu u Tess 10:22, 25 maj 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Tu zlikwidowałabym to pnącze na iglaku, ciekawe jak ta tuja wygląda pod tą aktinidią - czy nie jest trochę zdegenerowana? Wtedy do usunięcia może być

Podkrzesałabym tę tuje przy ścieżce, aby nie sprawiała wrażenia wygryzionej z jednej strony

Jednak te resztki modrzewia - do wywalenia. Może tu też dobrze by zrobiło zrezygnowanie z tej rabatki po środku i pozostawienie jednego iglaka jako solitera na trawniku

Ostrożna byłabym jednak z podkrzesywaniem. Jest to oczywiście moje zdanie, ale żywotniki (tuje) i cyprysiki najlepiej wyglądają niepodrzesywane. Co innego świerki.
Wg mnie nie jest źle - rośliny piękne. Trudno jednoznacznie podpowiedzieć co wyrzucić bo na zdjęciach ogród przeważnie zupełnie inaczej wygląda niż w rzeczywistości. Konieczna wizja lokalna (a w jakiej dzielnicy mieszkasz?).
Dodać można kilka mocnych plam bylin czy kwitnących krzewów.
Pozdrawiam.
EG
Ogrodnik mimo woli 10:11, 25 maj 2012

Do góry
A to minaturkowe

A te będą olbrzymie

Te najstarsze

A te najbliżej domu...zasłąniaja rynnę
Ogrodnik mimo woli 10:03, 25 maj 2012

Do góry
A to ryneczkowe od kobitek skupowane po piątaku.... oczywiście małe..sadzonki..urosły u mnie..

A tę muszę do większego cienia..bo ma chyba za jasno.... i muszę podlewać często...
ogrodoweimpresjejolki 10:02, 25 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Z pnączy się wyleczyłem. Ale może to z wiekiem przychodzi ?

Ja stopniowo leczę się z różnych roślin... Ostatnio z wrzosów, wrzośców i hortensji ogrodowych. Będę je podziwiać u innych

Na kwitnienie tej już nie liczę została jako kępa liści ....

ma trzy odmiany hort. ale ta ogrodowa jest najbardziej irytująco- zajmująca.,na dodatek dlugo stercząje pędy zanim się pokryją liścmi i nie wiadoma zakwitnie-nie zakwitnie??
Oczywiście nikt nie odmawia ogromnym kwitnącym krzewom ich uroku,ale... no wlaśnie to ale..
Ogrodnik mimo woli 10:00, 25 maj 2012

Do góry
Jutro będzie nawet ładniej, bo będzie ich więcej
Dziś zaskoczyły mnie mile powojniki.... i pytano się mnie o hosty... dużo u mnie malutkich, albo zniszczona przez Miśka, bo posadziłam w miejcu w którym lubi leżeć i łazić...... ale kilka kępek obfociłam.... I jak zwykle pismo obrazkowe, bo jakoś nie mma ochoty i czasu na szukanie zapisków..... ale i tak tych dużych nigy nie zapisałąm..kupiłam psadziłam, zapomniałam..
Ta najśmiesznijesza, wypuściła kogutka-kwatka, a zniego będzei kwiatek.....

i niebieskawe.... na foto wyszły bardziej zielone.przynajmniej na moim monitorze..

Moja ulubiona..tylko rośnie w krzakach..trza przesadzić...o i jeszcze jedna jest moja ulubiona, ale zapomniałam o nich... kwitnie na czysto biało, dużo poźniej niż inne i pachnie... obfocę innym razem.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:55, 25 maj 2012

Do góry
jotka napisał(a)

I ja również lubię, szczególnie te biało zielone albo zielono białe
[/quote

najpiekniejsza z host!!! Do tej pory myślałam, ze niebieskich nic nie przebije, ale ta ...

Pięknisia. Och....................
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:41, 25 maj 2012

Do góry
asc napisał(a)

[/quote

najpiekniejsza z host!!! Do tej pory myślałam, ze niebieskich nic nie przebije, ale ta ...
Ogródek Hanusi po zimie 09:16, 25 maj 2012

Do góry

Ogrodowy misz-masz......
Ogródek Hanusi po zimie 09:10, 25 maj 2012

Do góry

Mam taki krzew bzu- jest inny od tradycyjnie spotykanych, ma trochę inne liście i kwiaty,może ktoś rozpozna odmianę?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:07, 25 maj 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

W tych kolorkach rzeczywiście hosty są bardzo urokliwe

Zrobiłąm przegląd swoich host..... obfociłam... niebieskie mam na razie tylko 2odmiany..... jakaś szansa jest na ustalenie nazwy, bo to zakup zeszłoroczny..... (sporo tego nabyłam),, a teg oco mam to też dużo. MI najbardziej siepodoba żółto zielona, ale zieleń jaśniutka ,a żółty wściekły ..... tylko tak posadziłam, że wiosnąza rok dostaje eksmisję W bradziej widoczne miejsce....
Ale najśmieszniejsza jest ta..... jaki wybryk natury, czy taka ma być..nie mam pojęcia..ale mi się podoba....
Wyszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki....
Ogródek Hanusi po zimie 09:05, 25 maj 2012

Do góry
Na powitanie skąpane w słońcu....oregano.
Ogrodnik mimo woli 09:00, 25 maj 2012

Do góry
Maczków coraz więcej.... piękne czerwone kolory..kolory miłości dla każdej Matki . Wszyskim Matkom życzę, by nigdy nie żałowały bycia matką......... kwatuchy dla Was..i dla mnie , wystarczy każdej mamuśce

Zamawiałąm 3 różne..dostałam 3 jednkowe..... ale chyba tym razem pomyłka wyszła na dobre Są olbrzymie......

I uwielbiają je pszczoły i bąki... trudno robić foto by ich nie było.....ale wstawiam bez dodatków owadowych...mam ostanio lekkie uczulenie na żyjątka....

Mamusie, mauśki i matulki...... dziś Wasz dzień
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies