Tu pewnosci nie mam albo Lime Ricky albo Lime Marmelade, ale na pewno jest to Lime Costamcostam
A to melting fire, dostalam w gratisie, jest sliczna, ma piekny kolor, ale chyba slonce ja przypala, bede obserwowac, jak sobie radzi, ale urzekla mnie i chyba chcialabym sie z nia blizej poznac
No i nowosc w moim ogrodzie - Marmoladka Zastapila przypalona i zmasakrowana sloncem Southern Comfort
Horti Incrediball mnie na razie rozczarowala... Zamiast kuli mamy spodek. Myslicie, ze sie naprostuje jak na nia nakrzycze, ze ma sie kulkowac i nie robic scen??? Marzenko, jak Twoja Incrediball???
Wlasnie popadalo, wiec tylko zdazylam kilka foteczek cyknac No i z opryskow nici, wczoraj wialo i mocno padalo, teraz tez popadalo... Pogoda w tym tygodniu ma byc taka sobie... Trudno trzeba poczekac na lepsze okolicznosci
Clematisowa kula z bliska
Milorzab Mariken
Ostrokrzew ciety w prawie stozek wypuscil mlode listeczki, szkoda, ze nie w miejscu gdzie ma dziure
Dziewczyny, na nic moje postanowienia, że już nie będę poszukiwała nowych róż.
Zobaczyłam w jednym z ogrodów taką piękność i ,,,,,już wiadomo , że będę poszukiwać róży Edith Holden.
Ma niesamowita barwe - takie jasne wesole sloneczko
Jest u mnie pierwszy rok. Na patelni swietnie sobie radzi, w zasadzie nie przypala sie, od strony polnocnej jest juz gorzej. Wedlug moich obserwacji woli pelne slonce od polcienia czy cienia
A tak wyglada z dalszej perspektywy (trzeci stopien od dolu przy sosence)
Aniu nie będe wszystkich zdjęć cytować, wszystkie są piękne (tzn rosliny na zdjęciach) i chce Ci napisać, że super żartownisia z Ciebie i super .... hiper kobitka (wiesz, o co chodzi)
Mam ja drugi sezon lata.Pieknie przetrwala zime, nie jest w zaden sposob klopotliwa, aczkolwiek na patelni moze sie przypalac. U mnie zmienila miejsce wlasnie z tego wzgledu. Po przeprowadzce podwoila swoja wielkosc
I znów zaniemówiłam, a jeszcze nie nadrobiłam calości Przepięknie!
Ja tez juz nieraz zaniemówiłam, Marzenko, bardzo mi się u Ciebie podoba. Masz wszystko w pieknym stylu
Podlądam tak nieładnie po cichu, fe... poprawię się
Widzę, że wyjeżdżasz na wakacje, też życzę Ci wspaniałego wypoczynku ... wrócisz i na nowo zachwycisz się swoim ogrodem ......
PS. żurawki bardzo chętnie, tylko nie wiem, czy przed tulipanami, czy między nie wsadzić ? bo tulipany zajmują całą przestrzeń pod klonami - dodam, że ta strona to wystawa południowa - więc chyba tylko jasnolistne przeżyją takie warunki ?