Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:00, 28 sie 2014

Do góry
otrzymałam wczoraj sadzarkę, powiem że jestem w szoku jeszcze nigdy nie miałam w ręku TAKIEJ sadzarki, a parę miałam świetna jakość , gruby metal, porządna rączka, super ząbeczki, wszystko git. Teraz mogę dokupić cebulek

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:06, 27 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
no właśnie też to czytałam, niestety nie mam takiego miejsca na przechowywanie...

Ja też nie mam ani piwnicy, w kotłowni za ciepło, a w garażu znowu za zimno Ale wzięłam sobie za cel, że przechowam te bulwy i będę miała piekne kwiaty każdego rokumoże....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:37, 27 sie 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)

Ana, też kupiłam sobie ten kosmosI wyczytałam, że on ma bulwy, które trzeba wykopać i przechować w domu. Ciekawe czy z nasionek coś będzie? I on pachnie czekoladowo
no właśnie też to czytałam, niestety nie mam takiego miejsca na przechowywanie...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:36, 27 sie 2014

Do góry
AlKa napisał(a)
Poszalałas z tym kamieniem, widac to lepsiejsze niz Chodakowska.
Jak zwykle cudnie. Na przedpłociu tyle roslin się zmiesciło?

no to lista bez wypisanych sztuk (poza różami)
samej różowej niziutkiej szałwi jest 15szt...
Moja codzienność - ogród Oli 21:21, 27 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
aż takich rewolucji nie chciałam proponować

kto wie, może kiedyś
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:27, 27 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

te bordowo-czarne to kosmos czekoladowy, rzekomo jednoroczny, zimujący w piwnicy, ale w przekwitłych koszyczkach te 'ziarenka' bardzo przypominają nasionka, czy coś z tego będzie nie wiem

Ana, też kupiłam sobie ten kosmosI wyczytałam, że on ma bulwy, które trzeba wykopać i przechować w domu. Ciekawe czy z nasionek coś będzie? I on pachnie czekoladowo
Ogród niby nowoczesny ale... 20:26, 27 sie 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Ja u Ciebie to mogę leżeć bo wszystko odpicowane ale u mnie jeszcze jest co robić jak Ci się nudzi to przyjeżdżaj

Jeszcze mi się nie nudzi...ale korcą mnie te Wasze rejony. W tym roku się nie udalo...ale może za rok eMa namówię na wakacje kolo Rzeszowa
Wtedy pomogę więc nie pracuj za szybko

ana_art napisał(a)
jakoś trudno uwierzyć w to Twoje lenistwo dawaj graby!

Tak jest! Będą graby. Tylko muszę zobaczyć, które rosną najwolniej

katiaxx napisał(a)
w biedro są jakieś wrzosy ale zapomniałam jaka odmiana, teraz wrzucam na net ale oczywiście jeszcze ledwom żywa z racji poranku i zamiast wrzos wpisałam wzros pamiętam że ten wrzos się zaczyna na CO więc tyle wpisałam
WZROS CO
i google mnie poinformowałay że wzrost COLLINA FARELLA wynsi 1,78
i tak się dowiedziałam jaki to wrzos
czy ktoś wie ?

Byłam w B, przeczytałam tę nazwę i zapomniałam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:17, 27 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ana, po prostu bosko Będę wisieć i na Twoim płocie, bo widoki z jednej jak i drugiej strony świetne!

Tam obok Szekspira jest dzwoneczek, zadzwoń nie będziesz musiał wisieć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:17, 27 sie 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
Kosmos ma obłędny ten kolor.... teściowa wysiała w tym roku jakąs mieszanke i juz zapowiedziałam że ma mi zebrac nasiona tych najbardziej rózowych (ciekawe czy pamietała... ), ale takiego bordowego to nie miała, no boski ten kolorek !

A nowa-stara rabata - mistrzostwo !!!

te bordowo-czarne to kosmos czekoladowy, rzekomo jednoroczny, zimujący w piwnicy, ale w przekwitłych koszyczkach te 'ziarenka' bardzo przypominają nasionka, czy coś z tego będzie nie wiem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:14, 27 sie 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Prze-pani toż to autostrada
Mega elegancko i podziwiam oooogrom pracy! Jak kręgosłup dzisiaj?

Prze-Pani PRAWIE, ale też ładnie. M stwierdził, że jeszcze 10 ton i cała droga byłaby ładna
wszystko oki... kręgosłup wporządku, okazało się przy okazji, że mam mięśnie o których daaawno zapomniałam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:11, 27 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Imponujące wszystkie kolory w moim guście, ale mogłabyś ciut nasionek tego kosmosu zebrać, cudny kolor
...chyba nie ma ogrodniczki bez mięśni toz to ciężka orka, ci z siłowni wysiadają

kosmos kupowałam u Finki, Marta mówiła że on jednoroczny... w necie są sprzeczne informację z jednych wynika, że jednoroczny, ale się rozsiewa, inne że on ma bulwe jak dalie i trzeba wykopać na zimę. Sama nie wiem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:07, 27 sie 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)
Nie dość, że ogród, przedpłocie masz dopieszczone, to jeszcze teraz ta droga... aż nie mogę paczeć co u mnie przed i za płotem, bo mi się coś robi Staram się wprawdzie myśleć pozytywnie i wyobrażać sobie jak to będzie pięknie za lat parę, a potem oglądam u Ciebie zdjęcia i tak na chwilę się zapadam w sobie.
Ale że robota czeka, to chwila trwać za długo nie może... Lecę i pozdrawiam i na koniec: PIĘKNIE, PO PROSTU PIĘKNIE

chciałam dla Ciebie wkleić fotki mojej drogi z wiosny z przed 2 lat, ale nie mogę na szybko znaleźć fotki. Myślę że jak Ci napiszę, że w kwietniu zakopałam się na naszej drodze terenówką z napędem na 4 koło powinno Ci wystarczyć Brat mnie wyciągał drugą terenówką łańcuchami i wyciągarką nie dojeżdżała do nas ani śmieciarka ani żaden inny samochód. Sąsiedzi parkowali samochody przy głównej drodzę lub na działkach u sąsiadów. Wtedy razem z sąsiadem obok zrobiliśmy porządek, przywieźliśmy kilkanaście ciężarówek gruzu i żwirku, wszystko ulgnęło w tej breji i od tamtej pory jest jako tako
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:57, 27 sie 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ana, ja poproszę o spis z natury tego co tam masz. Niewyobrażalne. Tyś to sama wszystko wymyśłiła - zrobiła?

A ten żwir na drodze (droga żwirowa) to już bajka. Bardzo oryginalnie, pomysłowo i fajnie.

Ewa nieskromnie mówiąc wymyślłam sama ale wiesz czerpie z dobrych jak nie najlepszych wzorców
Zamysł to taka mini rabata angielska. Wiśnie w przyszłości mają robić za zasłonę okien i 'otulać' działkę zielenią...od czerwca jasnoróżowe róże przewieszać się będą przez płot, a burgundowe i białe dawać kolorstyczne akcenty. Pomiędzy nimi delikatnie szeleszczą srebrzyste ML w nóżkach dwie odmiany szałwi w różowym i fioletowym odcieniu mieszają się z puchatymi różowymi i białymi astible, zielone trawki, limonkowo kwitnące przywrotniki i niebieskie bodziszki. U schyłku lata do reszty dołączą jeżówki, zawilce, werbeny... brakuję mi jeszcze wiosny, ale ją obmyślam
Oczywiście rabata w pocie czoła(dosłownie) przekopana własnoręcznie widłami, wybrane wszelkie chwaściory, wywiezione kilka taczek kamieni i ziemi, wymieszana z lepsiejszą. Potem sadziliśmy we trójkę drzewa. Wiśnie mają prawie 3metry. Ozdobniki w postaci roślin z listy poniżej to kolejny etap, który zrobiłam. Na koniec ekobordy, linia kroplująca, żwirek i kora

Na rabacie zamieszkały:

bodziszki
kompaktowa szałwia omszona różowa od Finki
Szałwia caradonna
przywrotniki
carex ice dance
trawka bez nazwy
astible różowe i białe
jeżówki w różowych odcieniach i białe
biały kosmos
zawilce japońskie różowe
werbena patagońska
ciemnobordowa żurawka
miskanty ML
róża Munstead Wood
róża Melina
róża William Shakespeare
róża Othello
róża Pilgrim
3 pnące róże Giardina
i umbraculifera
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:41, 27 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Przedpłocie

Ana, ja poproszę o spis z natury tego co tam masz. Niewyobrażalne. Tyś to sama wszystko wymyśłiła - zrobiła?

A ten żwir na drodze (droga żwirowa) to już bajka. Bardzo oryginalnie, pomysłowo i fajnie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:52, 27 sie 2014

Do góry
Za płocie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:49, 27 sie 2014

Do góry
Przedpłocie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:46, 27 sie 2014

Do góry
Żółcinki

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:44, 27 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

może i czar ale i smutek bo wiadomo że za chwilę pół roku zimy brrrr

ja się z tym zgadzama jak jeszcze pomyślę o odśnieżaniu, zamarzniętym aucie i za krótkich dniach to aż mi się odechciewa
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:44, 27 sie 2014

Do góry
kwiecie w różu

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:29, 27 sie 2014

Do góry
ona jest cudna kwitnie od wiosny na okrągło, wycinam przekwitłe i zaraz pojawiają się nowe pączki te które mam w półcieniu kwitną troszkę słabiej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies