O spóźniłam się, banda działa szybko
Ustawienie w doniczkach mnie się spodobało, a może by je tak zostawić i dodać coś jeszcze. Wtedy jest szansa pomieszczenia wszystkiego.
Śliczne, urokliwe zdjęcie i gratulacje z eleganckiej orientalnej oprawy bonsai. Jestem dumna z Ciebie Zbyszku i pozdrowienia dla Krysi. Kibicowała?
Nasłuchiwałem jak ocenisz Danusiu tę oprawę. I dziękuję za taką pozytywną opinię. Krysia również przekazuje pozdrowienia i bardzo mile spotkanie z Wami. Zapraszamy do ponownego spotkania już tak na luzie . A co do kibicowania - Krysia mi podpowiada np. otoczenie zielonym pasem trawy świerka , kółko z czerwonego kamienia na żwirku i posadzenie krzaczków bukszpanu pod jałowcem to jej pomysły. Jak widzisz jestem pod stałą kontrolą. Pozdrawiamy.
Ja także uwielbiam kordyliny, a pokochałam je po programach BBC "Świat ogrodów". Pierwsze egz. przywiozłam z Anglii w 2004 roku. Tej zimy wielkie kordyliny mi zmarzły z powodu prac wykończeniowych w garażu. Miały ponad 2 metry.
Agnieszko, zdjęcie frontowego ogródka pokazuje stan który ładnie się prezentuje.
Na tym pólkolu można tylko dosadzić np. żółtych żurawek (coś tam rośnie?), jest zadbane, ładne.
Skoro to tymczasowy ogród ja bym nie inwestowała zbytnio, postaw donice z kompozycjami.
Do skrzynek dosadziłabym więcej roślin strasznie lubię na bogato.
Pod kordyliną daj petunie i dopiero bakopę.