Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 22:48, 01 maj 2012

Do góry
...kolorowe pierwiosnki rozweselają najbardziej cieniste zakątki...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:46, 01 maj 2012

Do góry
Dzisiaj zakwitły tulipany różowo-zielone Viridiflora. Muszę dokupić białych w przyszłym roku.

I dzisiejsze nasadzenia - słabo widać - rh na nóżce i 8 azali . Jutro podsypie korę aby lepiej wyglądały.
Na początku jest chaos 22:46, 01 maj 2012

Do góry
Teraz kilka fot pierwszomajowych ogrodu ;
żurawki mają się dobrze,
W cieniu - zacieniona 22:43, 01 maj 2012

Do góry
....hiacynty nadal mają swoje piękne,pachnące dni....zapach roznosi się dookoła...
Moje poletko 22:41, 01 maj 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Wszyscy pogrilowali?

Śliczne fotki. Ja niestety nie grilowałam, nawał zajęć związanych z niedzielną komunią córki, a jutro jeszcze do pracy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:39, 01 maj 2012

Do góry
Obiecane fotki z dnia dzisiejszego
Tytus dostał zliftingowany na biało koszyk na taras, coby się nie wpychał na kanapy Koszyk po poprzednim piesku, ale po pomalowaniu na biało Tytus natychmiast się w nim wymościł, wczesniej go omijał... Wybredny ten mój francuski piesek

Zliftingowany taras od strony kuchni. Jutro gdy zrobię nasadzenia "balkonowych" cyknę lepsze fotki.

W cieniu - zacieniona 22:39, 01 maj 2012

Do góry
zaczęła się pora narcyzowa,rozkwitają następne.
Po prostu ogród... 22:34, 01 maj 2012

Do góry
Rh 'Bengal' zaczyna kwitnąć

I moja ulubienica 'Germania' powoli przygotowuje się do otwarcia kwiatów

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:33, 01 maj 2012

Do góry
Rabarbar szaleje - w końcu się przyjął, może jakiś placek upiekę jak podrośnie?

Czosnkom schną końce liście, ale niedługo zakwitną

Z 25 cebulek szachownic kostkowanych tylko 2 wyrosły, a tylko jedna kwitnie - za to jak ładnie

Tawułki migiem wyrosły

Winorośle mają już zawiązki kwiatów

Funkie w donicy z bratkami szaleją

Bez lada dzień zakwitnie

Bieło-zielone funkie wychodzą

Klon palmowy ma już duże listki

dobrej nocy!
Moje poletko 22:33, 01 maj 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Tak tak w takiej temperaturze przyroda nadgania. Ale u nas mrozy narobiły szkody . Żywopłoty z trudem odbijają , krzewuszka ma kilka badyli a reszta przemrożona i do wycięcia . Piękne zdjęcia .
Witam Cię Zbyszku i dziękuję.
To w takim razie dla Ciebie. flora i fauna w wiosennej odsłonie
Na początku jest chaos 22:31, 01 maj 2012

Do góry
Trochę mam zaległości z wątku ogrodowym, z drugiej strony nie mam za bardzo co pokazać. Remonty zaczęłam . Najpierw rabata pod oknem, wysadziłąm wszystko co do tej pory rosło i miekszkają tam teraz 3 świerki Conica.To taki szkielet nowej rabaty. Czekam na buka Foutain i dojdą trawy jeszcze.

Dziś mój trawnik wygląda niezmiernie okazale
kosić nie trzeba, zapach siana niesamowity może już pod koniec tygodnia nadejdzie jego kres i zetniemy darń pod nowy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:24, 01 maj 2012

Do góry
finka napisał(a)

Kwitną takie rozchodniki

Sebku ten na zdjęciu to Floks szydlasty. Co do kocimiętki, jeśli kwitnie to przycięłabym jej te kwiaty, bo z tego co widzę są podzielone i były tylko prawdopodobnie z małą bryłką ziemi, więc aby zanadto nie wysilała się na kwiaty, tylko żeby energię spożytkowała na nowe pędy, liście i korzenie trzeba je usunąć.

Pozdrawiam i powodzenia

Na prawdę - nigdy bym nie pomyślał - on ma kwiatki takie na 3 mm - tylko zdjęcie z bliska,

A skoro radzisz, żeby je przyciąć to jasne - zrobię to.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:23, 01 maj 2012

Do góry
I teraz mam problem. Wymyśliłem "bardzo skuteczny" sposób na wodę z rynny. wkopałem doniczkę, do której pod spodem są dociągnięte kamyki - i woda miała iść pod ziemią "podziemnym kanałem", a idzie wszystko górą I teraz nie wiem co tam dać - rury już nie przełożę i inne miejsce

Dostane kępy przywrotników od Alinki też wyglądają niezbyt - z Biedronki ani jeden nie skiełkował - szkoda pieniędzy - jeżówki wyszły dwie

Orliki mają pąki

widok ogólny z drugiej strony

Zostały dwie kule z bukszpanów - poszły tam, gdzie miały iść przywrotniki - znów zmieniłem układ Pomiędzy nie dałem tojeść rozesłaną aurea - też wczoraj dostaną

Zostało mi tylko obsadzić obiecanym barwinkiem i szałwią - wysiana. Tam gdzie miała iść perovskia w tym roku będą kosmosy - takie fzium bzdzium - mam nadzieję, że wzejdą, bo dziś je wysiałem. Zapowiadała się u nas dziś burza - i rzeczywiście grzmiało głośno, ale padało na prawdę spokojnie - dla mnie za krótko, bo miło codziennego podlewania jest na prawdę sucho.

No - na dziś tyle z relacji
Po prostu ogród... 22:22, 01 maj 2012

Do góry
Kółko w przedogródku prawie skończone. Obwódka z bukszpanu posadzona, jeszcze nieprzycięta. Wiem trochę na razie rzadka, ale się rozrośnie. Zostało do posadzenia jakieś drzewo pośrodku, ale jeszcze nie wymyśliłam jakie, więc na razie jest kula. W obwódce żwirkowej też coś będzie dosadzone jeszcze pomiędzy kulki bukszpanowe.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:22, 01 maj 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Kwitną takie rozchodniki

Sebku ten na zdjęciu to Floks szydlasty. Co do kocimiętki, jeśli kwitnie to przycięłabym jej te kwiaty, bo z tego co widzę są podzielone i były tylko prawdopodobnie z małą bryłką ziemi, więc aby zanadto nie wysilała się na kwiaty, tylko żeby energię spożytkowała na nowe pędy, liście i korzenie trzeba je usunąć.

Pozdrawiam i powodzenia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:12, 01 maj 2012

Do góry
Te już się zgadzają z obrazkiem - spodobał mi się ten kolor

A teraz coś dla widzów o mocnych nerwach - moja "angielka"

mam nadzieję, że ta kocimiętka, która już kwitnie się przyjmie - to pousychane po liście czosnków - miał być niebieski łan, a jest to....

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:09, 01 maj 2012

Do góry
Rh cunnigham's'white ma tylko jeden pąk, nie wiem co się stało...

Reszta to liście

rozkwitły ostatnie tulipany - te różnią się bardziej od tych na obrazku, ale podobają mi się - jest tylko jeden problem - małe kwiaty mają.... Ustawiłem doniczki wzdłuż nowej bukszpanowej "obwódki" - jutro je zadołuję, bo już ciemno było

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 22:07, 01 maj 2012

Do góry
Anula - ten dziwny kształt już jest (na pierwszym schemacie widać), zaraz znajdę fotkę jeszcze - tam się łączy podjazd dla samochodu ze ścieżką...

z hortensjami to jest tak, że one juz są No i wybralabym limelight'y, ale nie mam gdzie przesadzić Annabellek już kupionych...stąd dwa rodzaje na tej rabacie (kłaniają się zeszłoroczne nieprzemyślane zakupy )
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:06, 01 maj 2012

Do góry
Basiu - jednak dzwonki żyją - są trzy kępki

Kwitną takie rozchodniki

Szczypiorek

Moje poletko 22:06, 01 maj 2012

Do góry
Sama jestem zaskoczona Maju tym tempem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies