Teraz stoją tam dwa ptaszki dla porównania jak duża musiałaby być ta rzeźba. Żeby był efekt powinna mieć z 50cm wys conajmniej i najlepiej w odcieniach ciemnej szarości. Tak myślę.
O nie !!! no na tym zdjęciu widać że Gosia chce się popisać !!! demonstruje ,że nawet na stojąco praktycznie da radę ........ona poprostu nie musi się nachylać jak my dziewczęta........Gosia w pięknej sukni, długich kolczykach, okularkach... pięknie i powabnie, z gracją KULKUJE
poprostu świruska z Ciebie
Dziś uporządkowałam rbatę z lawendą. Jak widać po opuszczonym kablu elektr., lamp brak, ale ten zakup dopiero w następnym roku. Na wprost w rabacie przy murze brakuje mi czegoś na nodze, lub...... rzeźby. Mam już postument z drewna taki jak meble ogrodowe, ale nie mam pomysłu jak go przymocować, żeby na dzieciaki ta rzeźba nie runęła.
Obejrzałam; powojniki super, zwłaszcza ten w przekwicie
perukowce uwielbiam, więc też mis ie twoje podobają z lawenadami zrobione super, ale jedną rzecz bym zmieniłą; wg mnie ta skarpeta pod katalpą ma za małą średnicę, powiększyłąbym i dołożyła hosty i żurawki, albo żurawki trawy
Dołoże, bo śrenica skarpety będzie aż za słupek do prądu..słupek musi zostać, bo wpinam do niego basen i lampki świąteczne.... dlatego tam dałam te wielkie hosty Orange.....a resztę dałąm te jasne..ale mam ich za mało i chyba hosty dam w dwóch rzędach..nie będę już mieszać rodzajów....
Docelowa głębokość..... (skos po prawej do poprawy..... zrobimy nowe uskoki,,,tylko oko się powiększy.. ) Nie mam prenensji do chłopaków, oczka nigdy nie robili..a i tak dobrze, że chcą mi kopac w ten upał Lekkie niedogadanie się...
Wody mi bedzie pod pachy Wieczorkiem jadę po folię.....
Witaj AniuDS! Tak oto wygląda ta bieda, o której Ci pisałam........
Zdjęcia są dzisiejsze (nawet jedyny kwiatek zapozował), więc w słońcu robione - ale problem widać. Nie mogę ścierpieć tej pustki, przedtem choć goła pergola stała, a teraz - widok na przestrzał! Tę siatkę też chcę obsadzić, ale czy winobluszcz 3-listkowy nie będzie zbyt agresywny przy róży? Ale o to, to już może Danusię pomęczę... Bo Danusia jest do kochania i ... męczenia...
No to poradź Aniu, proszę....
Domi, a jaką szerokość mają Twoje rabaty przy ogrodzeniu?
Ponieważ u mnie rabatki są w kształcie fal z brzuszkami (poniżej plan ogrodu), rabaty są miejscami wąskie, miejscami szerokie i ciężko podać jeden wymiar. Jeśli interesuje Cię któreś miejsce konkretnie, napisz które to zmierzę.
Oj ! dzięki, że mnie odwiedzacie,....ja też się staram w miarę mozliwości wpadać do Was, zajrzeć co się dzieje w waszych ogrodach ....pozdrawiam serdecznie
Betysiu Ty mi z nieba spadłaś z tą Wisterią - kocham ja od ponad 12lat !!!
Na początek muszę napisać ,że zbyt skromna jesteś - spodziewałam się po przeczytaniu wstępu,starej chatki z zapuszczonym ogrodem a ty tu a TAKĄ willa wyskakujesz w objęciach Glicyni No szok normalnie - masz cudowny dom i możesz być wyjątkowo z siebie dumna - obcy kraj,tylko 4 lata i takie wyjątkowe osiągnięcie w postaci własnego domu!!!
Wiem już teraz ,że stworzysz jeden z ładniejszych ogrodów na forum - bo francuskiego klimatu to my tu w Polsce nie osiągniemy
Pozdrawiam cie gorąco i czekam na fotorelację