Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Funkcjonalność forum 20:43, 04 maj 2011

Do góry
Bogda napisał(a)

Boguś - po prostu jak wgrasz jedno to znów klikasz wgraj zdjęcie, a jak się wgra to znów i znów i znów

tak to ja wiem, ale chciałabym żeby można było wgrywać kilka jednocześnie

Nie narzekajcie, mamy bezpośrednie dodawanie, to już bułka z masłem, inne portale dalej korzystają z Image Shacka.
Pewnie Ronin nad tym pomyśli, ale nie naciskajmy. Pracuje cały czas do 2 w nocy
Pisanie programu obsługującego portal nie jest takie proste, wymaga dużo czasu, a ja i tak jestem wdzięczna że mamy to dodawanie w ramce.
Moje ustronie 19:48, 04 maj 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Powiedz o bonsai z tui żółtej. Czy to był przypadek, czy zamierzone działanie?

To był czysty przypadek, tuja była bardzo zarośnięta od dołu i pokaleczona, chciałam trochę sciąć, potem jeszcze trochę i w końcu stwierdziłam, że jest takie pochylone i będzie fajnie wyglądało jako bonzai. Jak tuja była taka nie obcięte to wyglądała to jakby przycupnięty niedzwiedz. Było dużo cienia.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:35, 04 maj 2011

Do góry
No i obiecany garaż zrobiony przez Witka ze Sławkiem

Sterownik

Największy bałagan robię ja

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:32, 04 maj 2011

Do góry
Ewo, najlepiej takie wiśnie kupić szczepione na wys ponad 2 metry, aby pod nimi swobodnie przechodzić.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:30, 04 maj 2011

Do góry

Kto przyszedł na inspekcję?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:27, 04 maj 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
szkoda, bo jest drogi

Teraz na zimę będę donice z bukszpanami i wszystkim co nie zimuje - odstawiać do szklarni na zimowanie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:26, 04 maj 2011

Do góry

Ekran z cisa w rowku

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:24, 04 maj 2011

Do góry
Ledwo, ledwo się mieści

Przekopujemy tyły i ekran

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:21, 04 maj 2011

Do góry
No i teraz przyznam się bez bicia, że chłopaki się sprężyli i skończyli w ogrodzie minimalistycznym konserwację i przyjechali do mnie mi pomóc, dlatego nie wróciłam na Forum, żeby ich wykorzystać w wiadomym celu.

Sadzimy to, co zakupiłam w ciągu ostatnich kilku dni. Wyjątkowo, jak są duże prace i jest sporo śmieci i gałęzi do zabrania, robimy własną ekipą, bo wtedy nie martwimy się o wywóz. A dziś wyrzucałam 6 wielkich kul z donic, ponieważ zmarzły. Tak jest co roku mimo ocieplenia donic styrodurem.
Tak musi być.
Bukszpan w donicach wymarza.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:10, 04 maj 2011

Do góry
Świecznice były jeszcze - kupiłam 5 szt, potem bukszpany 6 szt do łatania kaczora, ostrokrzew "Golden Gem" - 6 szt, inne świecznice - 4 szt, hosty miniaturki o jaskrawożółtych liściach, hoste biało-zieloną jedną (więcej nie było). Zrobiłam przyjemne z pożytecznym, bo porobiłam zdjęcia kwitnących drzew do przyszłych artykułów lub na forum.

A, zapomniałam - jeszcze wielki okaz miniaturki parzydła leśnego.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:05, 04 maj 2011

Do góry
Posta o wyjeździe po roślinki napisałam o 15, pojchałam po roślinki, przyjechałam i nawet zaczęłam w międzyczasie przeróbkę na tyłach domu. Zaraz będzie fotorelacja coż tym razem przytachałam w bagażniku Muszę zdjęcia wgrać. Posta dokończyłam teraz.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 15:09, 04 maj 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

A może Danusia tylko napój wzięła i powiedziała paniom "bajo"
Taki żarcik

A właśnie, że nie
Oto dowodzik:

Nawet stary - nowy fotel Ludwik XV, jeszcze nie po renowacji - użyłam do gościny. Kasia próbuje czy wygodny

Teraz wierzę
Ale powiem Ci Danuś, że zawsze masz tak perfekcyjny porządek że aż można się na niego zapatrzeć. Wszystko lśni
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 15:07, 04 maj 2011

Do góry
Bogda napisał(a)

Danusiu przy szperaniu w necie znalazłam taka hortensję http://allegro.pl/hortensja-noblesse-z-kolekcji-magical-nowosc-i1588189778.html bardzo ciekawego pokroju

Jest niesamowita, ciekawe czy w realu też tak wygląda

piękna, faktycznie!!!

ja jak zwykle zakochana w tych cudniastych hortensyjacha u nas nie ma takich ładnych, żadnych właściwie nie ma

Mnie też bardzo urzekła - cudna jest
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 15:06, 04 maj 2011

Do góry
No i jak pisałam, tak zrobiłam. Chciałam zabrać Kasię, ale ona w W-wie, więc pojechałam sama. Dzowiniłam do Michaela, ale też w pracy...
No to obkupiłam się. I nawet posadzone już jest
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 15:04, 04 maj 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
A może Danusia tylko napój wzięła i powiedziała paniom "bajo"
Taki żarcik

A właśnie, że nie
Oto dowodzik:

Nawet stary - nowy fotel Ludwik XV, jeszcze nie po renowacji - użyłam do gościny. Kasia próbuje czy wygodny

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 15:03, 04 maj 2011

Do góry
Bogda napisał(a)
nawet w garażu czyściutko-jestem pod wrażeniem, u mnie tak będzie jak dziecioki dorosną!napewno!!!

Garaż to zasługa Witka i naszego pracownika Sławka, którzy robili zimą. Specjalnie dla Was, wieczorkiem wkleję zdjęcia tego porządku - bo jest faktycznie. Szafki to prawdziwe "mercedesy", brakuje tylko uchwytów na narzędzia i narazie stoją pochowane w szafkach. Ukłony w stronę Witka, bo ja raczej mu "zaśmiecam" kwiatkami

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 15:03, 04 maj 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Danusiu przy szperaniu w necie znalazłam taka hortensję http://allegro.pl/hortensja-noblesse-z-kolekcji-magical-nowosc-i1588189778.html bardzo ciekawego pokroju

piękna, faktycznie!!!

ja jak zwykle zakochana w tych cudniastych hortensyjacha u nas nie ma takich ładnych, żadnych właściwie nie ma
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:59, 04 maj 2011

Do góry
Danusza napisał(a)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:47, 04 maj 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Puk, puk.... sąsiadki z oczyszczającą miksturą ( jogurt naturalny, sok z pomarańczy, suszone morele i otręby) dla poprawienia kondycji - zamiast kawki proponujemy

Danusia zawsze witasz gości obiektywem ???
Przynajmniej będziesz miała dowód kto Cię "otruł"))))))))))))
Mikstury proszę na mój adres ,może wezmę się za siebie w końcu !))))))))))))))))
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 13:51, 04 maj 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Rzut okiem na moje łopatki

Danusiu, jak to robisz, że masz taki porządek???/
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies