Aniu,, ja skromnie wtrącę, tyś poetka, ale jeszcze o tym nie wiesz superancko ale mi podesłałaś energię
idzie burza, nici z sadzenia, i tak albo nie ma wiosny, albo,,,, coś tam, i jest jak jest
ale życzenia cudne, od razu mi lepiej
U Irenki jak w młynie,
człowiek się nie obejrzy jak pół rzeki upłynie...
Ledwo Imieniny, kwiatka przytachałam,
A tu zaraz zjebka, że o pełnej setce zapomniałam....
Skruszona nietaktem,
ze spuszczoną głowa.....
idę otworzyć barek
w którym mam to i owo....
Za zdrowie Irenki,
za rabatki wspaniałe,
za hity mody,
za wnuczki
za dzieci
za drzewka
za pieski
za szczęscie w rodzinie
za kasę
za meble do domku
za................................................................ (proszę uzupełnić we własnym zakresie)
Beatko, większość żurawek nadaje się na słońce, prócz tych o limonkowych liściach (przeważnie).
Aby dobrze rosły na pełnym słońcu trzeba pamiętań też o dostatecznie wilgotnym podłożu.
Z tych co mogę polecić to kilka wypiszę:
Moja mała limelight wylądowała w żwirze - w zeszłym roku wszędzie ją chciałem wepchnąć ,a w tym nie wiedziałem gdzie ją wcisnąć Będzie rosła w hostach
mam pytanie. kiedy należy podcinać taką trzmielinę na pniu? mam takie 2 w ogrodzie jeszcze ich nie przycinałam... czy trzeba ciąć wiosną czy jesienią?
Bardzo ładne te Twoje okazy... moje dopiero wypuszczają nowe listki
Trzmielinę ciąłem dwukrotonie latem w celu zagęszczenia - jak zacznie tracić pożadaną przez Ciebie formę to przytnij ją wtedy.
Ja również życzę samych słonecznych dni w zyciu i czasem deszczowych w ogrodzie.A takie kwiatki będą do wzięcia jeśli będziesz chciała.
A ja mam w lipcu imieniny Też takie chcę
A lewizję to mam jedną co mi się sama wysiała ... malutka ale kwitnie...przypomnij mi Irenko bym nie zapomniała jej zabrać dla Ciebie...nie wiem tylko jaki będzie kolor..... poza tym mogę podskoczyć do bylinowego i jest szansa, że Pan coś tam jeszcze ma I dostaniesz imieninowy prawdziwy, a nie na ekranie Robisz rabatę podwyszoną, to tam będzei jak znalazł dla nich miejsce