Straty po burzy Będzie równane jeszcze raz i musimy wyszalować rabaty.i dosypać ziemi bo wszystko spłynęło na pola. około 250 mb trzeba poprawić i 700 m kw trawnika wyrównać.
Tutaj ziemia siadła po wykopie. Był źle zawibrowany. W tym przypadku dobrze się stało, że teraz to wyszło.
Teraz zanim to wszystko zostanie wyrównane to obawiam się tego przeklętego perzu na trawniku, który przez 3 dni wyszedł na rabatach. sianie dopiero około 11 maja. Niestety nie dam rady wykrzesać pozytywnych myśli w tym momencie.
W drugim rogu tarasu donice ceramiczne, a w nich petunie fioletowo-niebieskie, heliotrop (jeszcze go nie widać bo w małych pąkach) i kolejne tegoroczne odkrycie - szafranki Zakochana jestem w nich bardzo, zwłaszcza w chabrowym oczku
W wiklinowym koszyku moje szafirki - dzielnie się trzymają W mniejszej donicy niezapominajka i biała pelargonia
Krótka fotorelacja z nasadzeń tarasowych - na razie skromnie, bo kwiaty jeszcze w pąkach i efekt mniejszy niż pożądany - mam nadzieję, że za miesiąc będzie mnóstwo kwiecia już
W skrzynkach są: kocanka, niezapominajki (kiedy przekwitną zastąpię je lobelią i heliotropem) i białe pelargonie
Witajcie,dzisiaj w końcu trochę popadało,ale od razu zrobiło się zimniej.Zaczyna coraz więcej roslin kwitnąć,ale wychodzi też więcej strat po zimie.Poszedł piękny ligustr,irgi sztuk 4,magnolia,rutewka i wiele innych,nie wspomnę o żonkilach.
Działo się działo u mnie w ogródku Obiecane foteczki
Stanęła altanka mam nadzieje, że drewno wytrzyma chociaż 5 lat I już bałagan zrobiony przez moje dziewczynki Trzeba ją teraz ładnie obsadzić. Planuje róże, milin, bukszpan i tuje. Bluszcz zwykły już tam rośnie
Kratka pod róże i powojniki też już jest zamontowana. Mordercze było jej malowanie A były aż 4 szt
nowy nabytek - 10 bukszpanków - posadzone jupi Dużo tu jeszcze roboty. Całość chcę obsadzić jakoś ładnie
Po ognisku została dziura, zasypałam ją i posadziłam trawę.