Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 20:44, 04 lip 2012

an_tre napisał(a)
Uwielbiam w nich te różne odcienie aksamit6nego brązu i wcale nie są smutne

Ja najbardziej lubie takie jak żółte margaretki ale na razie ich nie widzę no i te pełne takie wielowarstwowe.
Klamber 20:46, 04 lip 2012

Bogdziu, ja wiem że ogrodowisko pożera nasz czas ale tak jak i ja musiałem się ograniczyć ale żeby całkiem z Was rezygnować to już bym chyba nie umiał. Zawsze jak to ktoś już powiedział trochę się ograniczyć. Powiedz mi, no gdzie ja takie zdjęcia będę oglądał jak wyżej. nie wspomnę o ptakach, też mam dużo zdjęć i nie ma kiedy po wrzucać. idzie mi to powoli ale po troszku idę do przodu. Ja również nie wyobrażam sobie fo bez Ciebie Pozdrawiam Cię serdecznie. Tak jeszcze przypomniałem sobie obetnij przywieź mi do Ani kilka koszyczków rudbekii to sobie wysieje.
an_tre 20:46, 04 lip 2012

Bożenko masz co na nich obserwować i fotkować jest pięknie i wesoło
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Ewa 20:51, 04 lip 2012

Bogdziu niesamowite zdjęcia ! ! !
hanka_andrus 21:05, 04 lip 2012

Uwielbiam rudbekie....to taki słoneczny kwiat.Gailardia też,w podobnym klimacie,a słonecznik właśnie smutny.
popcorn 21:08, 04 lip 2012

Niesamowite zdjęcia, z motylami zwłaszcza Też mam rudbekie od ubiegłego roku, nie wiedziałam że tak mi się rozsieją - pół warzywnika mam zarośnięte bo szkoda mi było wyrwać Pełne śliczne - takich nie mam.

pozdrawiam serdecznie!!
barbara_kraj... 21:15, 04 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
Ewo, Elizko dzięki Wam za dobre słowa o moim wątku ale temat w ciągu roku właściwie się wyczerpuje. Nie będę ogrodu zmieniac bo rh już za duże na wykopywanie wiec zrobi sie nudno. Na razie jeszcze ostatecznej decyzji nie podjęłam wiec zmieniam temat.
Co roku wysiewają sie u mnie rudbekie. Rosną gdzie tylko kawałek ziemi się pojawi. Większosc wyrywam i wyrzucam bo po deszczach kładą sie na innych roślinach i zasłaniają im słońce, ale zastanawia mnie ich różnorodnosc. Popatrzcie.

Prawdziwy rudbekiowy festiwal!
Mam ten sam problem z tymi roślinami, ale jak już brak kwiatów w ogrodzie, to one grają pierwsze skrzypce
Bogdzia 21:46, 04 lip 2012

Klamber napisał(a)
Bogdziu, ja wiem że ogrodowisko pożera nasz czas ale tak jak i ja musiałem się ograniczyć ale żeby całkiem z Was rezygnować to już bym chyba nie umiał. Zawsze jak to ktoś już powiedział trochę się ograniczyć. Powiedz mi, no gdzie ja takie zdjęcia będę oglądał jak wyżej. nie wspomnę o ptakach, też mam dużo zdjęć i nie ma kiedy po wrzucać. idzie mi to powoli ale po troszku idę do przodu. Ja również nie wyobrażam sobie fo bez Ciebie Pozdrawiam Cię serdecznie. Tak jeszcze przypomniałem sobie obetnij przywieź mi do Ani kilka koszyczków rudbekii to sobie wysieje.

Juz zapisuję żebym nie zapomniała i przywiozę.
Bogdzia 21:48, 04 lip 2012

an_tre napisał(a)
Bożenko masz co na nich obserwować i fotkować jest pięknie i wesoło

Ruch na nich jak w ulu .Zaczynaj a też kwitnąc jeżówki to i na nich będzie sporo motyli. Widziałam ze i u Ciebie już kwitną.
Bogdzia 21:49, 04 lip 2012

Ewa napisał(a)
Bogdziu niesamowite zdjęcia ! ! !

Niesamowicie pięknie to jest u Ciebie. Właśnie tam byłam.