z góry przepraszam za zdublowany post, niestety usunac sie nie da wiec musi zostac
juz koncowka zdjec zeby nie zanudzic
borówka amerykańska
żurawinka, stralam sie uchwycic paczki kwiatowe , nie za bardzo wiem jak sie ja uprawia musze sie doksztalcic wiecej w tym temacie
lada dzien powitam z usmiechem róże
a to maleństwo oszalalo i mimo ze juz kazdy o wigilii zapomnial , zakwitlo ponownie
teraz troche z innej beczki to akurat nasadzenia w tunelu , pomidorki i ogorki juz pieknie kwitna
jedne z rzadkow groszku, na przodzie cukrowy w tle bodajze fasolka szparagowa a w oddali jaś zalapala sie tez salata, rzodkiewki juz przerwane i ziemniaki
wcinamy juz truskawki , na zdjeciu tylko jedna ale jest ich wiecej i koperek samosiejka
a to ogórki ktore byly siane prosto do goruntu , tez maja sie dobrze
w tle za drzewami widac drugie pole na ktorym rosna warzywa jak wspominalam jest tego duuzo
Dziś do południa wykroiłam jeszcze kawałek trawnika. Praktyczne to nie będzie, ale za to ładne Ciekawe czy ta rabatka ma szansę na przetrwanie. Zmieściły się 4 krzaczki rudbekii jednorocznej (sama mi się co roku wysiewa) i 3 ledwo widoczne rozplenice.
teraz troche z innej beczki to akurat nasadzenia w tunelu , pomidorki i ogorki juz pieknie kwitna
jedne z rzadkow groszku, na przodzie cukrowy w tle bodajze fasolka szparagowa a w oddali jaś zalapala sie tez salata, rzodkiewki juz przerwane i ziemniaki
wcinamy juz truskawki , na zdjeciu tylko jedna ale jest ich wiecej i koperek samosiejka
a to ogórki ktore byly siane prosto do goruntu , tez maja sie dobrze
w tle za drzewami widac drugie pole na ktorym rosna warzywa jak wspominalam jest tego duuzo
Witam znów mam zaległości niestety ale jest tyle pracy że nie wyrabiam brakuje czasu na wszystko siekamy ziemniaki, plewie co sie da , skosilismy juz jedno pole na siano .. na prawde dnia brakuje .. ale jutro robie sobie wolne od szkoly wiec mam nadzieje nadrobie trochu forum ode mnie troche zdjec , latalam dzis w przerwie na kawke z aparatem zeby Wam pokazac co sie u mnie teraz dzieje wiele nowosci nie ma ale zawsze to cos pozdrawiam cieplo
irysy już w pełnym rozkwicie, a w tle widac moja posiana w tym roku trawke
wspomniana lilia juz zakwitla jak na razie jedyna bo reszta dopiero male paczki ma
i goździk , nowy w moim ogródku, mam go pierwszy rok
Piwonie.......już za momencik będą, Następna moja bytność w ogrodzie zacznie odsłaniać ich uroki.
U mnie dziś tylko 16 stopni,jest wietrznie i zapowiadają jeszcze ochłodzenie po południu.
Zostałam w domu.Ale wstawiam wam bardzo słoneczne zdjęcie oregano.
Haniu i dobiegłam do ciebie zdjęcie juz podziwiałam na FB, ale i tu muszę powiedzieć, że te kolory tak super się zgrały i działa to tak ożywczo
piwonie też cudne, ale która nie jest
sporo imprez u ciebie sie szykuje, ale i do Bożenki i do nas z odwiedzinami przybywaj
Ireno, hosta przeogromna. Są jakieś konkursy hostowe? Ja trochę nie jestem na bieżąco. Ale w lipcu będę.
Ewuniu kocham Cię ... wprowadziłam do ogrodowiska jakiś wirus ... konkurs na królową ale nie host tutaj http://www.sophisti.pl/competitions/competition/stylowo-i-modnie-w-kazdym-wieku/page/3/ ... i to jest 475 strona ... Irenka tak pędzi a my razem z nią, że z wypadem do angielskich ogrodów trudno to pogodzić ... przy okazji cofając się i tego linka sprzed kilku dni szukając na bez mała 30 stronach zobaczyłam sporo tego co bywając tu codziennie mi umknęło ... ... tego się nie da opanować ... no chyba, że się jest Sebkiem
Ewa, już jakby co, to po konkursie, więc teraz tylko ogłoszenie wyników
wątek gna, bo wszyscy gadamy, a ja gaduła jestem przeokropna, to szczerze muszę wyznać
ale jest i wesoło i różnorodnie, więc czasami działa to jak niezły dopalacz
Gdy zaczynają kwitnąć piwonie zapominam o smutkach. Cały tydzień dzieliłam rośliny, przesadzałam, pikowałam , szukałam nowych siewek żeby zapełnić braki. Wybrałam się również na zakupy i przyniosłam trochę rabatowych roślin - niebieską lobelię i surfinię o drobnych kwiatach, jak spadnie deszcz to wtedy je posadzę.
Zrobiłam dzisiaj trochę zdjęć, światło nieszczególne, było już późno ale widać co nieco