Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje roślinki 21:35, 31 maj 2012

Do góry

Obiecana biała rzodkiewka

Moja szczerbata córka z kalarepą

Część mieczyków

Moje roślinki 21:32, 31 maj 2012

Do góry
A teraz cierpliwych oprowadzę po moim warzywniku.Tak wygląda z mojego okna w kuchni

A to fotki z poziomu gruntu.Moje ogórki już stały się widoczne gołym okiem

Moje roślinki 21:29, 31 maj 2012

Do góry
Pierwsza naparstnica niedługo zakwitnie

Lilie w towarzystwie liliowców

Goździki brodate,szkoda,że nie mogę przesłać ich zapachu

Moje roślinki 21:27, 31 maj 2012

Do góry
Tegorocznych irysów to już pewnie ostatnie fotki Szkoda,że tak krótko kwitną

Moje roślinki 21:25, 31 maj 2012

Do góry
Jednoroczne w doniczkach szaleją,poniżej petunie i begonia

Mój skromny ogródeczek ... 21:24, 31 maj 2012

Do góry
z góry przepraszam za zdublowany post, niestety usunac sie nie da wiec musi zostac
juz koncowka zdjec zeby nie zanudzic
borówka amerykańska

żurawinka, stralam sie uchwycic paczki kwiatowe , nie za bardzo wiem jak sie ja uprawia musze sie doksztalcic wiecej w tym temacie

lada dzien powitam z usmiechem róże

a to maleństwo oszalalo i mimo ze juz kazdy o wigilii zapomnial , zakwitlo ponownie
Lecę w kulki... 21:19, 31 maj 2012

Do góry
anna_studio

Przepraszam, że do gratulacji używam Twojego zdjęcia ale jest ono jednym z moich ulubionych w Twojej Galerii

Gratuluję 100, dziękuję za możliwość oglądania fantastycznych ujęć ślicznego ogrodu i proszę o pozwolenie na "skopiowania" aranżacji doniczkowej

One są PIĘKNE !!!
Moje poletko 21:17, 31 maj 2012

Do góry
Oj , chyba zimno wykurzyło nas z ogródko-działeczek i wszyscy roboty zaległe w domu wykonują?

Mój skromny ogródeczek ... 21:14, 31 maj 2012

Do góry
teraz troche z innej beczki to akurat nasadzenia w tunelu , pomidorki i ogorki juz pieknie kwitna

jedne z rzadkow groszku, na przodzie cukrowy w tle bodajze fasolka szparagowa a w oddali jaś zalapala sie tez salata, rzodkiewki juz przerwane i ziemniaki

wcinamy juz truskawki , na zdjeciu tylko jedna ale jest ich wiecej i koperek samosiejka

a to ogórki ktore byly siane prosto do goruntu , tez maja sie dobrze

w tle za drzewami widac drugie pole na ktorym rosna warzywa jak wspominalam jest tego duuzo
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:14, 31 maj 2012

Do góry
PADA DESZCZ!!!!! Huraaaaa...

Dziś do południa wykroiłam jeszcze kawałek trawnika. Praktyczne to nie będzie, ale za to ładne Ciekawe czy ta rabatka ma szansę na przetrwanie. Zmieściły się 4 krzaczki rudbekii jednorocznej (sama mi się co roku wysiewa) i 3 ledwo widoczne rozplenice.

Mój skromny ogródeczek ... 21:14, 31 maj 2012

Do góry
teraz troche z innej beczki to akurat nasadzenia w tunelu , pomidorki i ogorki juz pieknie kwitna

jedne z rzadkow groszku, na przodzie cukrowy w tle bodajze fasolka szparagowa a w oddali jaś zalapala sie tez salata, rzodkiewki juz przerwane i ziemniaki

wcinamy juz truskawki , na zdjeciu tylko jedna ale jest ich wiecej i koperek samosiejka

a to ogórki ktore byly siane prosto do goruntu , tez maja sie dobrze

w tle za drzewami widac drugie pole na ktorym rosna warzywa jak wspominalam jest tego duuzo
Rododendronowy ogród. 21:05, 31 maj 2012

Do góry
Anię Monte i Anie asc serdecznie pozdrawiam i pokazę Wam moją kolkwicję, która teraz cała jest w kwiatach.

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 21:04, 31 maj 2012

Do góry
ell napisał(a)

chciałąm zapytać o te macierzankę, bo posadziłam w tym roku, czy ona kwitnie?

tak Irenko uwielbiam jej kwiatki i zapach - no i oczywiście nie zastąpiona do zapiekanych ziemniaczków

to zdjęcie sprzed lat

o to super! dzięki a hortensje juz maja pąki, szybko
Mój skromny ogródeczek ... 21:03, 31 maj 2012

Do góry
Witam znów mam zaległości niestety ale jest tyle pracy że nie wyrabiam brakuje czasu na wszystko siekamy ziemniaki, plewie co sie da , skosilismy juz jedno pole na siano .. na prawde dnia brakuje .. ale jutro robie sobie wolne od szkoly wiec mam nadzieje nadrobie trochu forum ode mnie troche zdjec , latalam dzis w przerwie na kawke z aparatem zeby Wam pokazac co sie u mnie teraz dzieje wiele nowosci nie ma ale zawsze to cos pozdrawiam cieplo
irysy już w pełnym rozkwicie, a w tle widac moja posiana w tym roku trawke

wspomniana lilia juz zakwitla jak na razie jedyna bo reszta dopiero male paczki ma

i goździk , nowy w moim ogródku, mam go pierwszy rok

Kłopoty - problemy z trawnikiem 21:02, 31 maj 2012

Do góry
proszę

a tak wygląda całość
wczesniej juz pokazywalam ale dalej nie moge dojsc z nia do ładu

Ogródek Hanusi po zimie 20:57, 31 maj 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Piwonie.......już za momencik będą, Następna moja bytność w ogrodzie zacznie odsłaniać ich uroki.
U mnie dziś tylko 16 stopni,jest wietrznie i zapowiadają jeszcze ochłodzenie po południu.
Zostałam w domu.Ale wstawiam wam bardzo słoneczne zdjęcie oregano.

Haniu i dobiegłam do ciebie zdjęcie juz podziwiałam na FB, ale i tu muszę powiedzieć, że te kolory tak super się zgrały i działa to tak ożywczo
piwonie też cudne, ale która nie jest
sporo imprez u ciebie sie szykuje, ale i do Bożenki i do nas z odwiedzinami przybywaj
Mój zielony świat malowany roślinami... 20:55, 31 maj 2012

Do góry
moje pierwsze

Mój zielony świat malowany roślinami... 20:51, 31 maj 2012

Do góry
a o to mój lokator

no i co myslicie? już wiem ze miałam złe narzedzie tak?

a to moja wierzba - już ciąć?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:46, 31 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Ireno, hosta przeogromna. Są jakieś konkursy hostowe? Ja trochę nie jestem na bieżąco. Ale w lipcu będę.

Ewuniu kocham Cię ... wprowadziłam do ogrodowiska jakiś wirus ... konkurs na królową ale nie host tutaj http://www.sophisti.pl/competitions/competition/stylowo-i-modnie-w-kazdym-wieku/page/3/ ... i to jest 475 strona ... Irenka tak pędzi a my razem z nią, że z wypadem do angielskich ogrodów trudno to pogodzić ... przy okazji cofając się i tego linka sprzed kilku dni szukając na bez mała 30 stronach zobaczyłam sporo tego co bywając tu codziennie mi umknęło ... ... tego się nie da opanować ... no chyba, że się jest Sebkiem

Ewa, już jakby co, to po konkursie, więc teraz tylko ogłoszenie wyników
wątek gna, bo wszyscy gadamy, a ja gaduła jestem przeokropna, to szczerze muszę wyznać
ale jest i wesoło i różnorodnie, więc czasami działa to jak niezły dopalacz
Ogród zapachów u Jasi 20:42, 31 maj 2012

Do góry
Gdy zaczynają kwitnąć piwonie zapominam o smutkach. Cały tydzień dzieliłam rośliny, przesadzałam, pikowałam , szukałam nowych siewek żeby zapełnić braki. Wybrałam się również na zakupy i przyniosłam trochę rabatowych roślin - niebieską lobelię i surfinię o drobnych kwiatach, jak spadnie deszcz to wtedy je posadzę.
Zrobiłam dzisiaj trochę zdjęć, światło nieszczególne, było już późno ale widać co nieco

Pozdrawiam Jasia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies