Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

Elfik 09:48, 17 cze 2012

Magdusiu, witaj! Wcięło mi plusiki i muszę sobie od nowa wyhodować . Wtrącę się do Waszej dyskusji o lawendach. Mam z własnego wysiewu, taką pospolitą, więc długo trwało, zanim urosły kępy. Teraz wiem, że nie warto siać, bo moje kępy różnie rosną i mają różne odcienie. No ale są. Tnę co roku marzec - kwiecień mocno, pięknie odbijają, teraz są ogromne kule i zabierają się do kwitnienia. W sierpniu kwiatostany są już zasuszone, więc strzygę tylko kwiatostany. Najczęściej po tym zabiegu kwitną leciutko drugi raz. Sadząc lawendę poddaję jej dużo ziarnistego piachu i staram się omijać przy podlewaniu. Nie dokarmiam, wiosną tylko podsypuję popiołem z kominka.
Więcej grzechów nie pamiętam....
stychaz 10:48, 17 cze 2012

noemi napisał(a)

Witaj Madziu !

Jeszcze nie miałam okazji podziękować za super spotkanie a ujęcie z doniczkami jest moim numerem jeden

noemi 10:53, 17 cze 2012

Leno, Kwiecieholandii, Konstancjo30 dziękuję bardzo ... dzisiaj mam plan skorzystać z tarasu po ciężkim tygodniu w pracy ... Ania nasza ma talent
noemi 11:00, 17 cze 2012

Elfik napisał(a)
Magdusiu, witaj! Wcięło mi plusiki i muszę sobie od nowa wyhodować . Wtrącę się do Waszej dyskusji o lawendach. Mam z własnego wysiewu, taką pospolitą, więc długo trwało, zanim urosły kępy. Teraz wiem, że nie warto siać, bo moje kępy różnie rosną i mają różne odcienie. No ale są. Tnę co roku marzec - kwiecień mocno, pięknie odbijają, teraz są ogromne kule i zabierają się do kwitnienia. W sierpniu kwiatostany są już zasuszone, więc strzygę tylko kwiatostany. Najczęściej po tym zabiegu kwitną leciutko drugi raz. Sadząc lawendę poddaję jej dużo ziarnistego piachu i staram się omijać przy podlewaniu. Nie dokarmiam, wiosną tylko podsypuję popiołem z kominka.
Więcej grzechów nie pamiętam....

Witaj Elu dziękuję, że mnie odwiedziłaś moja lawenda mnie zadziwia, bo u mnie glina, ale sadząc ją mieszałam ziemie z bardzo drobnym żwirem , bo piasku nie miałam ... bałam się czy będzie rosła , a ona szaleje ... kwitnie już ... na wiosnę dostała saletrę wapniową , na jesień dostanie potas ...podlewam ją od czasu do czasu i uwielbiam ją szturchać , bo wtedy pięknie pachnie

noemi 11:06, 17 cze 2012

Justynko fajnie , że przyjechałaś ... na jednej lime , która rośnie w słońcu są maluteńkie pączki ... ta co rośnie w półcieniu jeszcze nie ma ... ale jest nadzieja
ocia79 11:09, 17 cze 2012

noemi napisał(a)

Na poprawę humoru po meczu ... za zgodą Ani_Studio mogę pokazać mój ogródek tak, że sama nie mogę się napatrzeć Aniu ... bardzo dziękuję ...

cudownie, nie dziwie sie ze, nie mozesz sie napatrzec, ja rowniez!
Milka 11:25, 17 cze 2012

Pięknie pozdrawiam Madziu
ircia 15:54, 17 cze 2012

Witaj Madziu
Podziwiam Twoje kulki bukszpanowe i dziękuję za instruktaż. Jeszcze poczekam aż Marzenka pokaże nowe szablony i moze moje kulki też będą takie zgrabniutkie
Tarasik bardzo przytulny Aż się chce tam przysiąść
noemi 17:07, 17 cze 2012

Ocia , Irenko prawda ,że zdjęcia są bajkowe

Irciu dzisiaj się relaksuje ...szkoda , że tak daleko masz do nas , bo za tydzień zjazd i będzie pokaz cięcia kuli z bukszpanu przez Danusię a może jest szansa , że przyjedziesz ? zapraszamy serdecznie
noemi 17:15, 17 cze 2012

Lawenda
tak wyglądała 14.05

a tak dzisiaj