Małgosiu, i następny szykuje mi się do kwitnienia - za kilka dni go pokażę. W zeszłym roku o tej porze wyglądał tak
Tulipany w grupach sadzę trochę pod wpływem Ogrodowiska, ale również po pobycie w Holandii w 2010 roku. Do tej pory nie przesadzałam tulipanów (chyba, ze z musu), ale zauważyłam są coraz bardziej mizerne. W tym roku wykopię je po kwitnieniu, wysuszę i wsadzę ponownie jesienią.
Aniu, z dnia na dzień będzie coraz lepiej U mnie w nocy solidnie padało, więc znowu będzie bardziej zielono
Dzionek bez sensacji, bo pojechałam z założeniem, że się nie przemęczę. Zadbała o to miedzy innymi moja miła działkowa sąsiadka, z którą przegadałam pół godziny na mojej działce. Pochwaliłam się każdym zakątkiem moich włości, a potem ona w ramach przerwy na kawę zaprosiła mnie do siebie. Konsultacje znowu trochę trwały. Dopiero po tej wymianie doświadczeń dobrze nam sie pracowało i ruszyłyśmy do domu około 19-ej
Wymieniamy sie często roślinkami Ten drobiazg od niej - widać, że się ukorzenił i zadomowił u mnie
No i mnie po drodze chwycił deszcz, więc przyjechałam do domu jak "zmokła kura"
Nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz w tym sezonie ...
A co mogłabym posadzić wzdłuż chodnika od strony oczka, tak aby je wysłonić i żeby nie rzucało się w oczy od razu po wejściu na podwórko ? Zapewne na całej długości , bo tylko do wejścia (oczko) to chyba nie za bardzo będzie to wyglądało ...dodam zdjęcie żeby to lepiej zobrazować
Jeszcze jedno... Musze zagospodarować taki mały przedogródek... planuje wysypać go jakimś grysem granitowym i dosadzić kulaski na pniu czy to dobry pomysł? może coś jeszcze dodać?
jakie krzewy polecacie żeby posadzić w to miejsce... jest to strona zacieniona orzechem sąsiada i klonem... zależy mi zeby troche odrodzić się od sąsiada takrze musiałoby być coś wysokiego... krzewy chce posadzić po dwóch stronach klonu,,,
coś takiego