Witajcie ! Mam takie małe pytanie do Was. Chciałbym Was bardzo serdecznie poprosić o pomoc w zagospodarowaniu dwóch miejsc mojego ogródka. Doszliśmy z mamą do wniosku , że to się do niczego nie nadaje i chcemy tam na nowo wsadzić jakieś ładne i zgrabne roślinki . Wstawiam zdjęcia i liczę na Was bardzo mocno. Chodzi o to, żeby było skromnie i tylko jeden rodzaj roślinek i żeby się bardzo ładnie komponowały z białymi kamykami. Może są jakieś rośliny czy też krzewy(nie wiem nie znam się), które właśnie sadzi się przeważnie w kompozycji z białymi kamykami. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie .
P.S Teraz tam nie ma w ogóle żadnego ładu, ani składu i zero symetrii, a chodzi nam o to, żeby było ładnie, zadbanie i łatwo w pielęgnacji.
Obrazek nr 1 :
Tutaj mam chce chyba zostawić tylko jakiś groszek czy coś żeby się płożył na schody i nie wiem czy tej róży nie zostawi, a tak to wszystko aut. Dzisiaj właśnie pieliłem ten paskudny gąszcz
Obrazek nr 2:
Tutaj ma zostać tylko to coś takie "żółtego" po prawej stronie , bo rzeczywiście nawet mi się podoba. Nie wiem nawet jak to się nazywa.
Podsumowując na pewno mają być w obu tych pseudo "rabatach" wysypane kamyczki białe i myślałem o tych takich fajnych kulach ozdobnych, które widziałem kiedyś na Naszym forum, a teraz niestety nie mogę ich znaleźć, no i oczywiście jakieś roślinki posadzone w jednym rządku czyli nie tak jak tutaj w kilku rzędach tylko jeden ładny , równy rządek. Aha i nie chce żeby to były kwiaty, mama pewnie chce , ale ja tutaj rządzę, więc oby to nie były kwiaty, no chyba , że Wy chcecie

Pozdrawiam